21 Mart 2018 Türkiye gündemi

21 Mart 2018 Türkiye gündemi

21 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         21.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.9265

AVRO-EURO: 4.8245

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.5050

ALTIN-GOLD: 165.6500

 

 

ŞANLIURFA'DA 23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şanlıurfa Ceylanpınar'da Hudut Karakol Komutanlığı'na silahlı ve roketli saldırıda bulunan 23 PKK/PYD-YPG mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD'YE ÇOK SERT AFRİN TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert'in "Afrin'de kaygılıyız" açıklamasına sert tepki göstererek, "Bizi aldatmaya kalktınız. Terör örgütüne silah yardımında bulundunuz. Eğer bizim stratejik ortağımızsanız bize saygı duyacak ve bizimle beraber yürüyeceksiniz" dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TERÖR ÖRGÜTÜ ABD'Yİ TEHDİT EDİYOR

"Terör örgütü ABD'yi tehdit ediyor" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Siviller bu operasyondan mutluyken, ABD neden rahatsız oluyor. Bir terör örgütünün peşine kapılmışsınız, arkasından gidiyorsunuz" ifadesini kullandı.

 

BAKAN GÜL'DEN ÇİFTLİK BANK AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılığımız ve bakanlığımızca takip edilmektedir." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAKAN KURTULMUŞ: SAADET PARTİSİ'NE OY VERENLER CUMHUR İTTİFAKININ YANINDA YER ALIR

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sandık günü seçmen ittifakı yapar. Saadet Partisi'ne oy veren çok geniş kitlenin önümüzdeki dönemde cumhur ittifakının yanında yer alacağını düşünüyorum." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DİYANET'E ATATÜRK TEPKİSİ

Camilerde okutulan hutbe üzerinden Diyanet'e tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "18 Mart'ta camilerimizde hutbe okutuldu ama içinde Atatürk yok. Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenmek istiyorum; kurucunuz Atatürk'ü neden anmıyorsunuz?" dedi. Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank mağdurlarına da seslendi: "Paralarınızı alabilirsiniz ama o tosundan değil."

 

ALMANYA'DA TEDAVİ GÖREN DENİZ BAYKAL, TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal tedavi gördüğü Almanya'dan dün Türkiye'ye döndü. Baykal'ın tedavisi Ankara'da sürecek.

 

BAHÇELİ’DEN KURULTAY AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "12’nci Olağan Büyük Kurultayımız partimiz üzerinde oynanan bütün oyunları boşa çıkarmış, birlik ve beraberliği tahkim ve tescil etmiştir"

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AİHM'DEN ALPAY VE ALTAN KARARI

AİHM, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına rağmen serbest bırakılmayan Mehmet Altan ile AYM’nin ikinci kararı sonrasında serbest bırakılan Şahin Alpay’ın haklarının Türkiye tarafından ihlal edildiğine karar verdi. Türkiye, Alpay’a da 21 bin 500 Euro tazminat ödeyecek.

 

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN TÜRKİYE'YE 'OHAL DERHAL BİTSİN' ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM), devasa insan hakları ihlallerine yol açtığını söylediği OHAL uygulamasının derhal sonlandırılması için Türkiye'ye çağrı yaptı. Türkiye'de hukuk devleti ve kurumların normal işlevlerinin yeniden tesis edilmesini talep etti.

 

ABD: TÜRKİYE İLE MENBİÇ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILMADI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Menbiç konusunda Türkiye ile anlaşmaya varılamadığını söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AKKUYU'NUN TEMELİNİ PUTİN İLE YAKIN ZAMANDA ATACAĞIZ

101 İlçeye Doğal Gaz Dağıtım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelini çok yakında Putin ile birlikte atmayı planlıyoruz" dedi.

 

AKDAĞ: İŞ YAPMA KOLAYLIĞINDA 30 SIRA ATLAYACAĞIZ

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları'nın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye'nin iş yapma kolaylığı endeksinde 60. sırada yer aldığını, hedeflerinin yılsonuna kadar 30'a, gelecek yılda da 20. sıraya gelmek olduğunu söyledi.

 

BAKAN ZEYBEKCİ'DEN İHRACATÇILARA KOLAYLIK MÜJDESİ

Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracat desteklerine ilişkin mevzuatın kolay anlaşılması ve evraklara erişimde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için "sitesi hizmete sunuldu.

 

BMC, KARASU'DA SAVUNMA SANAYİSİ YATIRIMI YAPACAK

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Artık kabımız İzmir’e sığmıyor. Devletimizin teşviki ve desteğiyle Karasu’da 2 bin 500 dönüm üzerine bir savunma sanayi tesisi kuruyoruz." dedi.

 

100 MİLYAR TEK ÇATIDA BİRLEŞTİ

Özel bankacılık birimi Akbank Private Banking ile Akbank Yatırım Hizmetleri’ni tek yönetim altında birleştiren Akbank, bu yeni yapı ile 100 milyar liralık varlığı yönetmeyi planlıyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ERKEKLER CEV KUPASI'NDA ZİRAAT BANKASI FİNALE ÇIKTI

Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı, CEV Kupası yarı final rövanş maçında sahasında İtalyan ekibi Calzedonia'ya 3-2 yenilmesine rağmen finale yükseldi.

 

ECZACIBAŞI VİTRA, KADINLAR CEV KUPASI'NDA FİNALDE

Kadınlar CEV Kupası'nda temsilcimiz Eczacıbaşı Vitra, yarı final rövanş mücadelesinde ilk maçta deplasmanda 3-0 yendiği rakibini İstanbul'da da set vermeden geçti ve adını finale yazdırdı.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 87-73 MACCABİ FOX

Turkish Airlines Euroleague’in 27. maçında Fenerbahçe Doğuş, sahasında konuk ettiği İsrail ekibi Maccabi FOX Tel Aviv'i 87-73 mağlup ederek 19. galibiyetini aldı.

 

DARÜŞŞAFAKA 76-74 BAYERN MÜNİH

Darüşşafaka, ULEB Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Bayern Münih'i 23 sayı geriden gelerek 76-74 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.