21 TEMMUZ 2017 GÜNDEMİ

21 TEMMUZ 2017 GÜNDEMİ

21 TEMMUZ 2017 gündemde ne var?

TÜRKİYE GÜNDEMİ   21.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5230

AVRO-EURO: 4.1030

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5790

ALTIN-GOLD: 141.1000

 

 

NECMETTİN ÖĞRETMENİ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'de güvenlik güçlerince yürütülen hava destekli operasyonda, 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunda öğretmen Necmettin Yılmaz'ı katleden 6 terörist ölü ele geçirildi.

 

BİNALİ YILDIRIM: RUM TARAFININ ADIMLARI ZAMANSIZ VE TEHLİKELİ

Başbakan Yıldırım, ''Türkiye, Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının işbirliği için bir fırsat olduğunu düşünmektedir ancak Rum tarafının tek yanlı adımları zamansız, tehlikeli ve çözümsüzlüğü teşvik eden özelliktedir'' dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BİZE YAPILAN TEHDİTLERİN KARŞILIĞINI ELBETTE VERİRİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye hakkındaki açıklamalarına ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin hiçbir tehdit ve şantaj karşısında boyun eğmediğini vurgulayarak, "Dolayısıyla bu tehditlerin de şantajların da Türkiye'de karşılık bulmayacağını bilmesi gerekiyor." dedi.

 

EGE DENİZİ'NDE 6,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kos Adası ve Datça arası.  Deprem Bodrum ve Datça başta olmak üzere tüm Ege'de hissedildi. Muğla Valisi kent genelinde can kaybı olmadığını açıkladı. Yunanistan'ın Kos Adası'nda 2 kişi hayatını kaybetti.

 

POLİTİKA    

 

İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.

 

AK PARTİ GENEL SEKRETERLİĞİNE FATİH ŞAHİN GETİRİLDİ

AK Parti'de yeni Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den boşalan Genel Sekreterlik görevine Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin getirildi. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevine ise Harun Karacan getirildi.

 

CHP’DEN 1. YILINDA OHAL RAPORU: 50 BİN TUTUKLU, 111 BİN İHRAÇ

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok'un hazırladığı rapora göre darbe soruşturmaları kapsamında 50 bin 510 kişi tutuklanırken 111 bin 240 kamu çalışanı görevlerinden kesin olarak ihraç edildi.

 

IŞİD VE ONUN TÜREVLERİNE DESTEK OLANLAR BUNUN HESABINI VERECEK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Suruç Katliamı" mesajında, "IŞİD ve onun türevlerine, zihniyetlerine dolaylı veya doğrudan destek olanlar, sessiz kalanlar tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir.” dedi.

 

DÜNYA   

 

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI GABRİEL: İLİŞKİLERE BÖYLE DEVAM EDEMEYİZ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye'de Alman aktivistlerin tutuklanmasının eleştirel sesleri susturma girişimi olduğunu söyledi ve "Türkiye politikamıza yeni bir yön vermemiz gerekiyor. İlişkilere böyle devam edemeyiz. Ankara'daki sorumluların politikaları sonuçsuz kalmayacak" dedi.

 

ZYPRİES: ALMAN ŞİRKETLERİN TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMASI ÇOK ZOR

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Türkiye'deki mevcut siyasi iklim nedeniyle Alman şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmalarının çok zor olduğunu söyledi.

 

İNGİLTERE, TÜRKİYE'YE TABLET YASAĞINI KALDIRIYOR

İngiltere, Türkiye'den bu ülkeye yapılan uçuşlarda kabin içinde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını Türk makamlarına bildirdi.

 

AVRUPA MERKEZ BANKASI, FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Temmuz toplantısında faiz oranlarını ve varlık alım programını değiştirmedi. Politika faizi sıfırda, mevduat faizi yüzde eksi 0,40'ta ve marjinal fonlama faizi de yüzde 0,25'te bırakıldı.

 

EKONOMİ  

 

TÜKETİCİ GÜVENİ TEMMUZDA ARTTI

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı; haziran ayında 70 olan endeks değeri temmuz ayında 71,3 oldu.

 

BAKAN AĞBAL: KDV SİSTEMİ BU HALİYLE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında" yaptığı konuşmada, KDV Reformu kapsamında TİM’in görüşlerini birinci ağızdan dinleyeceklerini kaydederek, onların ortaya koyacağı görüşler çerçevesinde KDV Reformunu şekillendireceklerini ifade etti.

 

RUS SANAYİSİ GÖZÜNÜ TÜRK PAZARINA ÇEVİRDİ

Rostec'in Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Kladov, "Türk sanayisi önemli seviyede teknolojik kapasiteye sahip. Savunma sanayisi konusunda Türkiye ile teknik iş birliğinin geliştirilmesine olumlu bakıyoruz" dedi.

 

SOCAR BAŞKANI ABDULLAYEV: TANAP'IN YÜZDE 77,3'Ü TAMAMLANDI

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın şu anda yüzde 77,3’ünün tamamlandığını ve ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz gönderilecek kısmının 2018'in ikinci yarısı itibarıyla bitirileceğini dile getirdi.

 

BOSCH, TÜRKİYE'DE 650 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPACAK

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, "Yatırımlarımıza 2017'de devam ediyoruz. Bu sene Türkiye'ye grup olarak 650 milyon lira yatırım yapıyoruz ve bu yatırımın aslan payı da Bursa'ya gelecek." dedi.

 

ÇANAKKALE’DE ANLAŞMA MART 2018’DE

Çanakkale Köprüsü’nün finansmanına talip olan Korea Eximbank’ın Türkiye Baş Temsilcisi Ahn Sangseon, projenin finansmanı için tüm desteklerinin sürdüğünü vurguladı. Köprünün finansman anlaşmasının Mart 2018’de yapılacağı söyledi.

 

SPOR  

 

GALATASARAY'DAN AVRUPA'YA ERKEN VEDA

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, 2-0 yenildiği maçın rövanşında İsveç ekibi Östersunds'la 1-1 berabere kalarak elendi.

 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.