21 Temmuz 2018 Türkiye gündemi

21 Temmuz 2018 Türkiye gündemi

21 Temmuz 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                   21.07.2018

 

DOLAR-USD: 4.7970

AVRO-EURO: 5.6165

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.2890

ALTIN-GOLD: 189.5000

 

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK: 3 YILLIK BİR PROGRAM AÇIKLAYACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. En geç iki ay içinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız." dedi.

 

TÜRKİYE VE HOLLANDA'DAN NORMALLEŞME KARARI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Hollandalı mevkidaşı Stef Blok ile telefonda görüştü ve bu görüşmeye dair detayları paylaştı. Çavuşoğlu, Hollandalı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonucu iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirme kararı aldıklarını açıkladı

 

POLİTİKA                                               

 

YARGITAY'DAN ENİS BERBEROĞLU KARARI

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yeniden milletvekili seçilen Enis Berberoğlu hakkındaki davanın dokunulmazlık nedeniyle durması istemini reddetti.

 

AK PARTİ'DEN 'KIŞLAYA GİRMEDEN BEDELLİ' AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Belgelerini alıp, kışladan içeri girmeyenler bedelli askerlikten faydalanabilecek" dedi. Muş, 28 günlük temel eğitimle ilgili son kararı Milli Savunma Bakanlığı'nın vereceğini söyledi.

 

MAN ADASI BELGELERİ HUKUKA AYKIRI DELİL SAYILDI 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıklarına ilişkin iddiaları nedeniyle 142 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildiği davanın gerekçeli kararı hazırlandı. Kararda “banka dekontları hukuka aykırı delil olarak kabul edildiği” belirtildi.

 

CHP'DE GENEL MERKEZ'DEN KURULTAY RESTİ GELDİ, MUHALİFLER REDDETTİ

CHP Genel Merkez'inden yapılan açıklamada, Cumartesi saat 11.00'de 604 imzanın sunulması halinde kurultay için gerekenin yapılacağı bildirildi. Muhalifler adına açıklama yapan Milletvekili Yaşar Tüzün ise, bu teklifi kabul etmediklerini duyurdu.

 

BAHÇELİ'DEN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? " dedi.

 

DÜNYA                                           

 

YUNANİSTAN’DA SINIR İHLALİ YAPAN 4 TÜRK GÖZALTINDA

Yunanistan polisinden yapılan açıklamada Meriç nehrinin ayırdığı kuzeydoğu sınırındaki yasaklı bölgeye giren 4 Türk'ün gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltına alınanlardan ikisinin kendisini gazeteci olarak tanımladığı belirtildi.

 

'TÜRKİYE'NİN F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILMASINA KARŞIYIM'

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, savunma bütçesine ilişkin Kongre'ye gönderdiği mektupta, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması teklifine karşı olduğunu bildirdi.

 

 

ABD SENATOSU'NDA TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN BORÇ ALMASINI ENGELLEYEN TASARI

ABD'de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatörün, "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek" Türkiye'nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı sunduğu belirtildi.

 

EKONOMİ                            

100 GÜNLÜK EYLEM PLAN­

Bakanlar 100 günlük eylem planı hazırlıyor. Plan hem cepte hem günlük hayatta hissedilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncelikli reformları 6. Olağan Kongre’de açıklayacak.

 

HAZİRAN AYINDA KURULAN ŞİRKET SAYISI YÜZDE 32,67 AZALDI 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2018 yılı Haziran ayında kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini paylaştı. Buna göre, 2018 yılı Haziran ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 32,67 azalış oldu.

 

PROTESTO EDİLEN SENET SAYISI YILIN İLK YARISINDA AZALDI

Bu yılın ilk yarısında protesto edilen toplam 434 bin senedin parasal tutarı 7 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 6 azalırken, senet tutarı yüzde 16 arttı.

 

TÜPRAŞ, 'YAPTIRIM' SONRASI İRAN'DAN ALIMI KISTI

Tüpraş ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları tekrar başlatacağını açıkladığı mayıs ayından itibaren bu ülkeden petrol alımını azaltırken, analistler Tüpraş'ın İran petrolü alımlarının bu seviyelerden devam edebileceğini ifade ettiler.

 

KARSAN'DAN ROMANYA'DA İKİNCİ İMZA

Karsan Romanya'da Sibiu Belediyesi ile imzaladığı otobüs satış sözleşmesi sonrası bu kez de Brasov Belediyesi ile sözleşme imzaladı. İki sözleşme ile Karsan toplam 119 araç satışı gerçekleştirmiş oldu.

 

BEYAZ EŞYADA YÜZDE 15'LİK DARALMA

Beyaz eşya sektörü yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre, iç piyasada yüzde 15 daralma yaşadı. Aynı dönem ihracat ise yüzde 5,4 artış gösterdi. TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Güler'e göre, rakamlardaki düşüş tüketicinin geri çekilmesinden kaynaklandı.

 

AVM’LER BAYRAMDA KAPATILABİLİR

Türkiye'nin dört bir yanından gelen alışveriş merkezi yöneticileri AVM-Der'in düzenlediği organizasyonda bir araya geldi. AVM-Der Başkanı Tahir Çelik, "Muhtemelen önümüzdeki hafta vali beyle bir toplantımız olacak. Alışveriş merkezlerinin bayramda kapatılma konusu gündeme gelecek" dedi.

 

SPOR                                    

BEŞİKTAŞ 3-1 KRASNODAR

Beşiktaş, hazırlık maçında Rus ekip Krasnodar'ı 3-1 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.