22 Aralık 2017 Türkiye gündemi

22 Aralık 2017 Türkiye gündemi

22 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         22.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8180

AVRO-EURO: 4.5360

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1050

ALTIN-GOLD: 155.3500

 

 

ERDOĞAN'DAN TRUMP'A: İRADEMİZİ DOLARLA SATIN ALAMAZSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a yönelik, "Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınabilecek iradeler arıyor. Türkiye'nin demokrasi iradesinin dolarla satın alamazsınız" dedi.

 

BAE MASLAHATGÜZARI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanlığı tarafından, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed'in Medine savunmasıyla tarihe geçen Fahreddin Paşa hakkında sosyal medyada paylaştığı ifadelere ilişkin duyulan rahatsızlık iletildi.

 

28 ŞUBAT DAVASINDA 60 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BM GENEL KURULUNUN KUDÜS KARARI MEMNUNİYET VERİCİ

Başbakan Yıldırım, "BM Genel Kurulunun Kudüs konusunda büyük çoğunlukla aldığı karar memnuniyet vericidir. Bu karar Kudüs için, barış çabaları için bölgede yeni bir fırsat doğurmuştur." ifadesini kullandı.

 

KILIÇDAROĞLU, 2019 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

2017 yılını değerlendirmek üzere gazetecilerle buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “2019’da bu seçimleri kesinlikle alacağız. Bizim amacımız 50 artı 1 değil, en az yüzde 60. Çünkü Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmamızın yolu en az yüzde 60 ile gelip halkın desteği ile demokrasiyi sıfırdan yeniden inşa etmektir.” dedi.

 

BAHÇELİ: ABD'NİN İLK KIBLEMİZ ÜZERİNDE OYNADIĞI OYUN FİİLEN BOZULMUŞTUR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye'nin öncülüğünde Birleşmiş Milletler Genel Kurul gündemine gelen Kudüs tasarısını 128 ülkenin kabul etmesi ABD'nin ipliğini pazara çıkarmış, ilk kıblemiz üzerinde oynadığı oyunu fiilen bozmuştur." dedi.

 

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN SELAHATTİN DEMİRTAŞ KARARI

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bireysel başvurusunu kabul edilemez buldu. HDP'li İbrahim Ayhan hakkında ise 'hak ihlali' kararı verildi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

BM, ABD'NİN KARARINA KARŞI KUDÜS TASARISINI KABUL ETTİ

193 üyeli Birleşmiş Milletler'de Genel Kurul'da yapılan oylamada 128 ülke ABD'ye "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaktan vazgeç" çağrısı yaptı. Karar tasarısı Türkiye ve Yemen tarafından Genel Kurul'a sunulmuştu.

 

RUSYA S-400'LER İÇİN TARİH VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Askeri Teknik İşbirliği'nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı konusunda Türkiye ile tüm konuların çözüldüğünü belirterek, “Teslimatların 2019 sonu veya 2020 başında yapılacağını öngörüyoruz.” dedi.

 

ZAHAROVA: RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SURİYE'YLE İLGİLİ İHTİLAFLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ve Rusya arasında Suriye'deki siyasi çözüm süreciyle ilgili bazı ihtilaflar bulunduğunu ancak bunların çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ AZALDI

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, aralıkta geçen aya göre yüzde 0,1 azalış gösterdi. Buna göre Kasımda 65,2 olan endeks, Aralıkta 65,1 oldu.

 

GÜNEŞ MODÜLÜ FABRİKASININ TEMELİ ATILDI

Türkiye'yi yenilenebilir enerji alanında söz sahibi ülkeler arasına sokacak olan Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge Merkezi'nin temeli Ankara'da atıldı.

 

SİEMENS, GEBZE'DEKİ YENİ FABRİKASINI TÖRENLE AÇTI

Siemens'in devreye aldığı yeni fabrikasıyla Gebze'deki yatırımı 65 milyon euroya ulaştı. Açılışta konuşan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Helmrich, kendilerini Türkiye'de yerel bir şirket olarak gördüklerini söyledi.

 

TÜRKİYE'NİN CİROYA GÖRE EN BÜYÜK PERAKENDE ŞİRKETLERİ AÇIKLANDI

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri"de "Türkiye'nin Ciroya Göre En Büyük Perakende Şirketleri" kategorisinde BİM birinci, Migros ikinci, A101 ise üçüncü oldu.

 

DOĞUŞ OTOMOTİV’DE TÜM TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Doğuş Otomotiv’de markaların yönetim kademesi yer değiştirdi. Audi’nin Genel Müdürü Gino Bottaro, Vedat Uygun’un yerine Volkswagen Binek’in başına geçerken, Skoda’nın Genel Müdürü Tolga Şenyücel ise Kerem Güven’in yerine Volkswagen Ticari Araçlar’ın başına geçti. Volkswagen’in Genel Müdürü Vedat Uygun ise Doğuş Otomotiv yönetim kurulu üyesi oldu. VW Ticari’nin eski Genel Müdürü Kerem Güven Audi’nin başına geçerken, Skoda’nın başına ise Doğuş Oto Genel Müdürü Zafer Başar geçti. Doğuş Oto’nun Genel Müdürü ise Filo ve 2. El Direktörü Osman Yelkenci oldu.

 

KİĞILI: "SEKTÖRÜN GELECEĞİ TEHLİKEDE"

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Türkiye’deki bazı illere gereğinden fazla AVM açıldığını öne sürerek “Sektörün geleceği tehlikede. Bu inovasyon ile bilmem ne ile olmuyor. Türkiye’nin bugünkü durumu itibarıyla bu sektör 6 ay sonrasını göremiyor." dedi.

 

YEMEK KARTI BOYKOTU ERTELENDİ

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) yemek çeki/kartı yüksek komisyon oranlarının düşürülmesi için 27 Aralık günü yapılacağını açıkladığı boykotu erteledi. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

MACCABİ FOX 82-73 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe Doğuş, Euroleague’de çift maç haftasının ikinci mücadelesinde Maccabi FOX’a deplasmanda 82-73 yenilerek, 14. hafta sonunda 5. mağlubiyetini aldı.

 

GALATASARAY FATİH TERİM'İ KAP'A AÇIKLADI

Galatasaray Fatih Terim ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Fatih Terim ,"Nerede kalmıştık" diyerek Galatasaray resmi hesabını etiketledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.