22 Mart 2017 Türkiye gündemi

22 Mart 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ  22.03.2017

 

DOLAR-USD: 3.6200

AVRO-EURO: 3.9130

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5155

ALTIN-GOLD: 144.6500

 

 

'16 NİSAN BİR BİTSİN MASAYA OTURACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıllarca bize 'Avrupa Birliği kriterleri' diyerek dayattıkları ne varsa şimdi hepsini kendileri ayaklar altına alıyorlar. Şu 16 Nisan bir bitsin, 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuşacağız. Bu devran böyle yürümez, gereği neyse Türkiye olarak da biz bunu yaparız." dedi.

 

BAKAN SOYLU: MASKELERİ DÜŞTÜ VE YÜZLERİNİN ÇİRKİNLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'yi PKK, DEAŞ ve FETÖ ile karşı karşıya getirdiler. '7 Haziran'da barış getireceğiz.' dediler ama maskeleri düştü ve yüzlerinin çirkinliği ortaya çıktı." dedi.

 

HRANT DİNK CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA 6 GÖZALTI

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 8 şüpheliden aralarında gazeteci Muammer Ay'ın da bulunduğu 6'sı yakalandı.

 

POLİTİKA

 

AK PARTİ HOLLANDA'DAN SONRA ALMANYA'DAKİ ETKİNLİKLERİ DE İPTAL ETTİ

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi, Hollanda'dan sonra Almanya'da yapılması planlanan referandum etkinliklerinin de iptal edildiğini bildirdi.

 

KILIÇDAROĞLU: TARİHİMİZDE TEK ADAM YOK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa referandumuna ilişkin Samsun'da yaptığı konuşmada, geçmişten örnekler verdi ve "Tarihimizde tek adam yoktur, heyetler vardır" dedi.

 

AHMET TÜRK: BU ZİNDAN SİYASETİNİ YÜRÜTENLERE ELBETTE "HAYIR" DİYECEĞİZ

Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında konuşan eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasıyla ilgili olarak "Bugün eş genel başkanlarımız zindanda. Bu zindan siyasetini yürütenlere 'Evet' mi diyeceğiz? Elbette ki 'Hayır' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

 

DÜNYA

 

ÇAVUŞOĞLU ABD'Lİ BAKAN İLE FETÖ ELEBAŞININ İADESİNİ GÖRÜŞTÜ

ABD'nin başkenti Washington'da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi talebini vurguladığı, ayrıca içinde yeni delillerin olduğu dosyayı ABD tarafına ilettiği bildirildi.

 

TÜRKİYE'DEN ABD'YE GİDECEKLERE ŞOK YASAK

ABD Başkanı Donald Trump, şok bir yasağa daha imza attı. Aralarında İstanbul’un da bulunduğu sekiz ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz alamayacak. Uygulamaya İngiltere’de dâhil oldu.

 

ALMANYA MALİYE BAKANI: TÜRK SİYASETÇİLERİN TAVRI İNANILMAZ

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang, referandum hakkında konuşan Türk yetkililerin tavrının 'yorum yapılamayacak kadar inanılmaz' olduğunu söyledi.

 

KIBRIS'TA MÜZAKERELER İÇİN 4 AŞAMALI YOL HARİTASI

Kıbrıs'ta barış müzakerelerinin yeniden başlaması için BM devrede. BM arabulucusu 4 aşamalı bir takvim hazırladı. Rum basınında yer alan takvime göre eylülde referandum yapılacak.

 

EKONOMİ

 

BAKAN AĞBAL: KDV VE ÖTV İNDİRİMİ 30 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, beyaz eşya satışlarında geçen yılın şubat ayına göre yüzde 30 üzerinde artış olduğunu açıkladı. Ağbal son açıklamasında; indirimlerin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini söyledi

 

BAKAN ZEYBEKCİ: BÜYÜMENİN 2017'DE % 4.5 HEDEFİNİ AŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomik büyümenin 2017 yılında yüzde 4.5 olan hedefi aşacağını düşündüğünü söyledi.

 

BELEDİYELERE FIRIN AYARI

Fırınlarda denetimin sıkılaştırıldığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fırınların da 1 Ocak 2017 itibariyle kayıtlı gıda işletmeleri arasında alındığını söyledi. Geçmişte fırıncılara ruhsat verme işinin belediyeler olduğunu belirten Çelik, “Belediyeler seçim döneminde ciddi inceleme yapmadan kolay izin veriyorlardı. Artık bu değişecek” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN MEŞHUR ŞAPKASI DEMİRÖREN’İN

Demirören, 86 yıllık bilinirliğe sahip güçlü akaryakıt markası TÜRKPETROL’ü aldı. Şapka Şekli, TP ve Turkoil gibi 12 farklı marka daha Demirören’in oldu. Grubun 58 yıllık Ankara Pazarları zinciri de istasyonlarda hizmete girdi.

 

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANLARININ ARASINDA 29 TÜRK BULUNUYOR

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes ‘en zenginleri’ açıkladı. Listenin ilk sırasına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Microsoft’un sahibi Bill Gates 86 milyar dolarlık servetiyle oturdu. En zenginler listesinde 29 Türk milyarder de yer aldı. 3.7 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker listeye 501. sıradan girdi.

 

SPOR

 

TT ARENA ARTIK GALATASARAY'IN

Galatasaray stadına 6 yıl sonra resmi olarak kavuştu. Türk Telekom Arena Stadını'nın üst kullanım hakkı artık resmi olarak Sarı Kırmızılı kulübün oldu.

 

ZALGİRİS KAUNAS 68-76 ANADOLU EFES

THY Euroleague 27. hafta maçında Anadolu Efes Litvanya'da Zalgiris Kaunas’ı 68-76 mağlup etti.

 

FENERBAHÇE 79-81 MACCABİ FOX TEL AVİV

THY Avrupa Ligi'nin 27. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Maccabi Fox Tel Aviv'e 79-81 yenildi.

 

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR-BELLONA AGÜ: 65-71

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Bellona AGÜ, deplasmanda Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 71-65 yendi.

 

GALATASARAY 81 - 87 YAKINDOĞU ÜNİVERSİTESİ

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray’ı 87-81 yendi.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.