22 Ocak 2018 Türkiye gündemi

22 Ocak 2018 Türkiye gündemi

22 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         22.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.8270

AVRO-EURO: 4.6835

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3100

ALTIN-GOLD: 163.8000

 

 

BİTLİS'TE ÇIĞ DÜŞTÜ: 5 ASKER ŞEHİT, 12 YARALI

Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu 5 asker şehit oldu, 12 asker yaralandı.

 

AFRİN'E KARA HAREKÂTI BAŞLADI

TSK'nın, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın ikinci gününde Türk savaş uçakları hedefleri vururken, TSK kara kuvvetleri unsurları da ÖSO ile birlikte Afrin'deki noktalara ilerliyor.

 

AFRİN'DEN REYHANLI'YA 4. ROKET ATILDI

Suriye'nin Afrin kentinden Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kent merkezine roketli saldırı yapıldı. Reyhanlı Belediye Başkanı saldırıda 1 Suriyelinin öldüğünü, 2'si ağır 32 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: '8-10 BİN CİVARINDA TERÖRİST VAR'

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, “Harekât çok seri şekilde yapılacak. Afrin’deki teröristlere yapılacak her destek bu operasyonun hedefi olur” dedi. Başbakan Yıldırım, Afrin’de 8-10 bin civarında bir terörist varlığı olduğunu ifade etti.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: FRANSA'NIN BİZİM YANIMIZDA DURMASINI BEKLERİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa veya başka bir ülkenin Zeytin Dalı harekâtını BMGK'ya götürmesinin teröre açık destek olarak algılanacağını söyledi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLİ MÜCADELEDE KARŞIMIZA ÇIKANI EZER GEÇERİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KCK ve HDP'nin sokak çağrısına dair, "Bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler bedelini çok ağır öderler. Zira bu, bir milli mücadeledir. Bu milli mücadelede karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAYKAL'A ZİYARET

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Almanya'da tedavi gören Deniz Baykal'ı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada "Sayın genel başkanımızın durumunu hekiminden dinledik. Durumu iyi. Aybaşında Türkiye’ye gelecek. Yine kısa bir süre Türkiye’de tedavi görecek" dedi.

 

CHP: BU HAREKÂTA DESTEĞİMİZ TAMDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili açıklamasında, "Bu harekâtın millet olarak arkasında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi açıklıyoruz" dedi.

 

BAHÇELİ: PYD/PKK'NIN DEFTERİ DÜRÜLMELİDİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "ABD'nin operasyonel ortağının kökü kazınmalıdır. Suriye Demokratik Güçleri çatısı altında kamufle edilen PYD/YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir." dedi.

 

HDP'Lİ BİLGEN VE YILDIRIM HAKKINDA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin Harekâtına yönelik sözleri nedeniyle, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım hakkında soruşturma başlattı.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ESAD: AFRİN HAREKÂTI, TÜRKİYE'NİN TERÖRİSTLERİ DESTEKLEME POLİTİKASINA DAYANIYOR

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin düzenlediği Afrin harekâtının Ankara'nın teröristleri destekleme politikasına dayandığını savundu.

 

BMGK AFRİN İÇİN BUGÜN TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa'nın talebi üzerine Suriye'deki son gelişmeler ile insani durum ve erişimin sağlanması konularını görüşmek üzere bugün toplanacak. Toplantıda BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Konsey üyelerini Suriye'ye yaptığı ziyarete ilişkin bilgilendirecek. 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ŞİMŞEK, DAVOS'TA YOĞUN MESAİ YAPACAK

Her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Davos Zirvesi bu yıl ‘Parçalanan dünyada ortak gelecek oluşturmak’ temasıyla toplanıyor. Yarın başlayacak ve 26 Ocak’a kadar sürecek toplantılara Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katılıyor.

 

TÜSİAD'DAN AFRİN HAREKÂTINA DESTEK

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, "Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte." ifadelerini kullandı.

 

2 MİLYON LİRAYA MİLLİ E-POSTA

Yerli ve milli e-posta projesinin maliyeti netleşti. Toplam 2 milyon TL’ye “milli e-posta ve güvenli mesaj sistemi” kurulacak.

 

10 MİLYON KİŞİ BES’LENDİ

Gönüllü bireysel emeklilikte katılımcı sayısı 6.9 milyona ulaşırken, 2017’de başlayan otomatik BES ile de 3.4 milyon çalışan sisteme girdi. Böylece, bugün 10 milyondan fazla kişi BES sayesinde tasarruf ediyor.

 

AKILLI ‘CEP’ VURDU BİLGİSAYAR SATIŞLARI 1 MİLYONU GÖRMEDİ

Akıllı telefonlar, bilgisayara talebi azalttı. Bilgisayar satışları geçen yılın 10 ayında 890 binde kaldı, yıl genelinde 1 milyonun altında kalacağı öngörülüyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BURSASPOR 0-3 BAŞAKŞEHİR

Süper Lig'in 18. haftasında Medipol Başakşehir deplasmanda Bursaspor'u 3-0 yendi ve 39 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. 6 yıl sonra Süper Lig'e dönen Arda Turan, oynadığı ilk maçta gol attı. 

 

ANTALYASPOR 1-2 BEŞİKTAŞ

Süper Lig'in ikinci yarısının ilk haftasında Beşiktaş deplasmanda Antalyaspor'u Talisca'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

 

ALL-STAR 2018'DE KAZANAN ASYA KARMASI

Basketbolun yıldızlarının sahne aldığı Tahincioğlu All-Star 2018 organizasyonunda Asya Karması, Avrupa Karması’nı 151-142 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.