23 Aralık 2017 Türkiye Gündemi

23 Aralık 2017 Türkiye Gündemi

23 Aralık 2017 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         23.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8165

AVRO-EURO: 4.5255

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1100

ALTIN-GOLD: 156.4500

 

 

BİR HAFTADA 32 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığınca, terörle mücadele harekâtı kapsamında son bir hafta içinde 3'ü sözde lider kadroda olmak üzere 32 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR, 1'DEN HAYDİ HAYDİ BÜYÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs tasarısının BM Genel Kurulunda kabul edilmesine ilişkin, "Bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür." dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BM KARARI ABD'YE AÇIK BİR MESAJDIR

Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs tasarısının BM'de kabul edilmesiyle ilgili, "Ümit ederim ki ABD yönetimi yanlış verdiği karardan bir an önce vazgeçer. Bu, ABD'ye açık bir mesajdır." dedi.

 

YÜKSEK RÜTBELİ 16 SUBAY İÇİN GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara merkezli 9 ilde FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik 16 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. 

 

OHAL KOMİSYONU MESLEKTEN İHRAÇLARLA İLGİLİ İLK KARARINI VERDİ

OHAL Komisyonu meslekten ihraçlarla ilgili olarak ilk kararını verdi. Kararlarda mesleğe iade ile başvurunun reddi yönünde hükümler yer aldı. Komisyonda incelenen 300'e yakın dosya karara bağlandı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

MECLİS ÇALIŞMALARINA ARA VERİYOR

AK Parti'nin kabul edilen grup önerisine göre Meclis, 9 Ocak 2018'e kadar çalışmalarına ara verecek.

 

SOYLU HAKKINDA VERİLEN GENSORU ÖNERGESİ KABUL EDİLMEDİ

CHP'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesi kabul edilmedi.

 

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN YÜREĞİ VARSA KARŞIMA ÇIKSIN 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kendisi hakkında söylediklerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Yüreği varsa, cesareti varsa, adamsa karşıma çıksın. Karşıma çıksın hesaplaşalım. Hiçbir endişemiz yok. Biz cam gibi insanız. Dürüst ve namuslu insanlarız biz." diyerek seslendi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ATİLLA DAVASINDA JÜRİ ÜYELERİNİN KARARI 3 OCAK'A KALDI

Manhattan Federal Mahkemesi'nde 20'inci gününe giren "ABD Atilla'ya Karşı" davasında, jüri üyeleri üçüncü kez Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için kararını vermek üzere toplandı ancak görüşmelerden dün de bir karar çıkmadı. Jüri heyeti, İran'a yönelik ambargoyu delmekle suçlanan Atilla için karar vermek üzere 3 Ocak 2018'de tekrar bir araya gelecek.

 

SURİYE "TÜRK VE ABD ASKERİ ÇEKİLSİN" DEDİ

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Türk ve Amerikan askerlerinin Suriye'deki mevcudiyetinin açık bir saldırganlık olduğunu iddia ederek, ülkedeki askerlerin geri çekilmesini talep etti.

 

 

RUSYA: PYD SOÇİ'YE KATILMAYACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, PYD'nin, Soçi'de düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılımının öngörülmediğini söyledi.

 

ABBAS: ABD'NİN HİÇBİR BARIŞ PLANINI KABUL ETMEYECEĞİZ

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD'nin Kudüs kararı sonrası tarafsızlığını yitirdiğini ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirterek, bu ülkeden gelecek herhangi bir barış planını kabul etmeyeceklerini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

YABANCILARIN KONUT TALEBİ HIZ KESMİYOR

TÜİK verilerine göre, geçen yılın 11 ayında 16 bin 549 düzeyinde bulunan yabancılara yapılan konut satışları da 2017'nin aynı döneminde 20 bin 70'e yükseldi. Böylece bu yılın ocak-kasım döneminde yabancılara konut satışlarında yüzde 21,3'lük artış görüldü.

 

TİSK: TÜRK-İŞ'İN TALEBİ ÇOK YÜKSEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, TİSK'in ev sahipliğinde toplandı. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Türk-İş'in in 893 liralık teklifinin çok yüksek bir rakam olduğunu dile getirdi. Koç, 2015 sonundaki artıştan kaynaklanan sorunları bile hâlâ çözemediklerini söyledi.

 

AKKUYU NGS İLK KEZ TEŞVİK KAPSAMINDA

İlk kez teşvik kapsamına alınan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesine 90 milyar lirayı aşan yatırım teşviki verilecek.

 

ARAÇ MUAYENESİNE KREDİ KARTI GELİYOR

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan araç muayene ücretlerinin kredi kartı ile ödenebilmesi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı, işletici firmalar ve bankalar nezdinde bir çalışmanın başlatıldığını belirtti.

 

SABANCI VAKFI'NDAN 1 MİLYON LİRA HİBE

Sabancı Vakfı'nın kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları ve toplumsal yaşama aktif katılmaları amacıyla hayata geçirdiği Hibe Programı 2018 yılı başvuruları, 2 Ocak 2018'de başlayacak.

 

VESTEL, GÜNEY KORELİ FİRMA İÇİN TEKLİF VERDİ

Vestel Beyaz Eşya, Güney Koreli beyaz eşya firması Dongbu Daewoo Electronics'in paylarının tamamının satın alınması için bağlayıcı teklif verdi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ANADOLU EFES 58-61 OLYMPİKOS

Anadolu Efes, THY Euroleague’in 14. haftasında evinde karşılaştığı Yunan ekibi Olympiakos’a 61-58 yenilerek üst üste 4. mağlubiyetini aldı.

 

FATİH TERİM GALATASARAY'A İMZA ATTI

Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Fatih Terim yeniden sarı kırmızılılarla sözleşme imzaladı. Terim'in 1,5 yıllığına Galatasaray'ı çalıştıracağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.