23 Haziran 2018 Türkiye gündemi

23 Haziran 2018 Türkiye gündemi

23 Haziran 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         23.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.6855

AVRO-EURO: 5.4555

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.2185

ALTIN-GOLD: 191.0500

 

 

87 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince 15-21 Haziran'da Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 87 terörist etkisiz hale getirildi.

 

BAKAN CANİKLİ DUYURDU: BEDELLİ ASKERLİKTE HAZIRLIKLAR TAMAM

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bedelli askerlikle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu çerçevede talimatını verecek, ona göre de gereği yapılacak." dedi.

 

BAKAN GÜL: EZBER BOZACAK DELİLLERE ULAŞILDI

FETÖ ile mücadeleye ilişkin konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türk yargısı polisimiz bilgilere ulaştılar. Bu hususla ilgili de hem iade dosyasına, hem bu süreçte yargılama, mahkemelerde tiyatro oynayanların da ‘bilmedim görmedim’ diyenlerin de tüm ezberini bozacak ve bunların ne olduğunu herkesin göreceği yeni delillere ulaşıldı, ulaşılıyor" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ERDOĞAN'DAN İNCE'YE 'KÖPRÜ ÜCRETİ' CEVABI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye köprü ücreti eleştirilerine, "Ya kardeşim öyle veya böyle. Sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir" diye cevap verdi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN DANIŞTAY ÜYESİNE TEPKİ: ONURUN VARSA İSTİFA EDERSİN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Bir Danıştay üyesi üstelik kadın, bir Cumhurbaşkanı adayını eleştiriyor. Sen hâkim değilsin ki; onurun, haysiyetin varsa istifa edersin gidersin o partide kadın kolları başkanı olursun milletvekili adayı olursun itiraz etmeyiz. Ama hâkimse tarafsız olması lazım'' ifadelerini kullandı.

 

İNCE’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRI: “CESARETİN VARSA ÇIK KARŞIMA, İSTERSEN İSTANBUL MİTİNGİMİ İPTAL EDERİM”

Ankara’da Tandoğan Meydanı'ndan halka seslenen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Erdoğan cesaretin varsa televizyonda çık karşıma. Bak sana son teklifim. Bak istersen İstanbul mitingimi bile iptal edebilirim" dedi.

 

BAHÇELİ: YENİ HÜKÜMET SİSTEMİ CUMHURİYET TARİHİMİZİN ÜÇÜNCÜ EVRESİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk kanalında katıldığı programda seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Yeni hükümet sistemi Cumhuriyet tarihimizin üçüncü evresidir. Rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir.' dedi.

 

AKŞENER'DEN ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NE: HADİ BURADAN ENGELLEDİNİZ, HALKIN YÜREĞİNDE NASIL ENGELLEYECEKSİNİZ?

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, önceki gün Üsküdar'daki miting sırasında belediyenin elektrikleri kesmesiyle ilgili, "Bu genel bir kesinti değildi. Sadece bizim konuştuğumuz meydanın ışıkları kesildi. Ama biz bunlara alışığız. Hadi buradan engellediniz, halkın yüreğinde nasıl engelleyeceksiniz bizi?" diye sordu.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

TÜRKİYE'YE F-35 TESLİMATINA AMERİKAN SAVUNMA BÜTÇESİNDEN SONRA DIŞİŞLERİ BÜTÇESİNDE DE ENGEL ÇIKARILDI

Türkiye'nin ilk F-35'ini ABD'de törenle teslim almasına karşın, ABD Kongresi'nde savunma bakanlığının ardından dışişleri bakanlığının bütçesine de Türkiye'ye F-35 teslimatlarının durdurulmasına yönelik madde eklendi.

 

ABD'DEN MENBİÇ AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, dünkü basın brifinginde, “YPG’nin, ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma kapsamında, Menbiç’ten çıkmayı kabul ettiğini söyleyebilirim ama şu anda nerde bulunduklarını söyleyemem” dedi.

 

TRUMP'TAN, AVRUPALI OTOMOTİV DEVLERİNE BÜYÜK TEHDİT

ABD Başkanı Trump ticaret engellerinin kaldırılmaması halinde Avrupa'dan ithal tüm otomobillere yüzde 20 gümrük vergisi tehdidinde bulundu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAKAN ZEYBEKCİ: ABD'NİN OTOMOBİL HAMLESİNE KARŞILIK VERİRİZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ABD'nin otomobil ithalatı hakkında yürüttüğü soruşturmada Türkiye'yi etkileyen bir tedbir alması halinde buna karşılık verileceğini söyledi.

 

TEKNOLOJİ FİRMALARINDAN 1 MİLYAR DOLARLIK SERMAYE YATIRIMI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Yol Haritası’nı açıkladı. 6 bileşenden oluşan yol haritasına göre, nitelikli işgücü için 100 tematik kolej kurulacak. 400 teknoloji öğretmeniyle 30 bin doktoralı öğrencinin olacağı program kapsamında imalat sanayiine 300 bin nitelikli işgücü yetiştirilecek. 

 

YATIRIM TEŞVİKLERİNDE YENİ DÖNEM

Yatırım teşviklerinde yapılan yeni düzenleme ile işletmelere daha fazla faiz desteği verilecek, vergi muafiyetleri artacak ve finansal kiralama limitleri daha yüksek olacak.

 

TÜRK KARASULARINDA 2-3 MİLYAR DOLARLIK RÜZGÂR SANTRALİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın son başvurularını 23 Ekim'e kadar alacağı YEKA offshore rüzgâr enerjisi santralinin değişen teknoloji maliyetlerine bağlı olarak 2 ila 3 milyar dolar arasında bir yatırım hacmi oluşturması bekleniyor.

 

TOBB’DEN ŞİRKETLERE ALİBABA DESTEĞİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şirketlerin, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Alibaba’ya üyeliklerini destekleyeceklerini belirterek, "Firmaların bu platformlara üye olmak için ödemeleri gereken bedelin ön finansmanını da TOBB yapacak." dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE'NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ PHİLLİP COCU OLDU

Fenerbahçe'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Phillip Cocu ile 3 yıllık sözleşmenin imzalandığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.