23 Kasım 2017 Türkiye gündemi

23 Kasım 2017 Türkiye gündemi

23 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         23.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.9385

AVRO-EURO: 4.6430

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2340

ALTIN-GOLD: 163.4000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSLAM ÜLKELERİNE TİCARET ÇAĞRISI

İstanbul'da düzenlenen İSEDAK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ülkeleri arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik çağrı yaptı ve "Üye ülkelerimizi harekete geçmeye davet ediyorum" dedi.

 

BAKAN CANİKLİ: PKK/PYD/YPG'NİN OLDUĞU HER YER TÜRKİYE İÇİN HEDEFTİR

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "PKK/PYD/YPG'nin olduğu her yer Türkiye için hedeftir. Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ABD'DEKİ DAVALAR ASILSIZ SÖYLENTİLERE DAYANIYOR

Başbakan Binali Yıldırım, "Amerika'da görülmekte olan davalar, mesnetsiz, asılsız söylentilere ve yalanlara dayanmaktadır. Türkiye, bugüne kadar ihracatında, ticaretinde, hem kendi hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı hiçbir işlem yapmamıştır." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: SADECE 6 BÜYÜKŞEHİR İLE KALMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki seçimlerde, yani 2019'da sadece 6 büyükşehiri değil, İstanbul'u, Ankara'yı, Bursa'yı, Balıkesir'i, Antalya'yı, Mersin'i, Adana'yı alacağız." dedi.

 

TEZCAN: YSK TEKLİFİNİN REVİZE EDİLMESİNDE YARAR VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, YSK'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Teklifi'ne ilişkin, "Bizim AK Parti'den ve teklif sahibinden beklediğimiz şudur; YSK'nın bir teşkilat yasasına ihtiyacı vardır." dedi.

 

MUSTAFA SARIGÜL: 2019'DA ADAYIM

İstanbul Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 2019 yerel seçimleri için yeniden aday olacağını söyledi.

 

MHP'Lİ KARAKAYA: ÇİFTÇİLERİN HER TÜRLÜ VERGİ VE SSK PRİM BORCU FAİZSİZ ERTELENMELİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, 2017 yılında yaşanan afetlerden zarar gören çiftçilerin her türlü vergi ve SSK prim borcunun, en az bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesini istedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

SURİYE ULUSAL KONGRESİ KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Soçi'deki üçlü zirveden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin yapılması konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

 

'REZA ZARRAB'IN İTİRAFÇI OLMASI KESİNLEŞTİ, DURUŞMAYA ÇIKMAYACAK'

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programının konuğu, ABD'de yaşayan avukat Cahit Akbulut'tu. Rıza Sarraf'ın ABD'deki davasını yakından takip eden ve Rıza Sarraf'la da bir görüşme gerçekleştiren Akbulut, Sarraf'ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve duruşmada Sarraf'ın olmayacağını belirtti.

 

MISIR'DAN TÜRKİYE'YE CASUSLUK HAMLESİ: 29 GÖZALTI

Mısır'da, Türkiye adına casusluk yaptıkları ve terör örgütüne katıldıkları suçlamasıyla 29 kişi başsavcının emriyle gözaltına alındı.

 

'BOSNA KASABI' RATKO MLADİÇ, SOYKIRIMDAN SUÇLU BULUNDU

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Bosnalı Sırp General Ratko Mladiç'i soykırımdan, insanlığa karşı suç işlemekten ve Srebrenitsa katliamından suçlu buldu. Mladiç, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TÜKETİCİ GÜVENİ YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Tüketici güven endeksi art arda 4. kez düşüş kaydederek, kasım ayında yılın en düşük seviyesi olan 65,2 seviyesine geriledi.

 

OTODA İHRACAT 45 GÜN ÖNCEDEN ‘TARİH YAZDI’

Bu yılın sonunda, gerek ihracat gerekse de üretim anlamında farklı rekorlara imza atmaya hazırlanan otomotiv endüstrisi, bunların ilkini, henüz daha yıl tamamlanmadan kırdı. 2008 yılındaki ihracat rekoru olan 24.7 milyar doları 17 Kasım itibariyle aşan otomotiv endüstrisi, yıl sonu için rekor çıtasını 28 milyar dolara yükseltti.

 

ŞİMŞEK: PİYASADAKİ KARGAŞA GERİDE KALACAK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Son dönemde ciddi dalgalanmalar var, bunları iyi anlamak ve sakin şekilde paniklemeden resmi doğru okumak çok önemlidir. ABD ve AB ile yaşanan sorunlar geçicidir. Bugün piyasalardaki kargaşa, ABD'deki dava bunların hepsi geride kalacak" dedi.

 

TÜSİAD BAŞKANI: MB SİYASİ İKLİMDEN BAĞIMSIZ, CESUR POLİTİKA UYGULAMALI

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "Merkez Bankası siyasi iklimden daha bağımsız, bir miktar daha cesur olarak para politikalarını sıkı uygulaması gerekir. Faizleri düşürmesi gerekiyorsa düşürmeli, artırması gerekiyorsa artırmalı" dedi.

 

TAŞERONA ‘SÖZLEŞME’ SENDİKALARI KIZDIRDI

Hükümetin kamuda çalışan taşeron işçilere 3’er yıllık sözleşme yapılma planına sendikalar karşı çıkıyor. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, kesinlikle sözleşme seçeneğinin kabul edilmeyeceğini, geçici işçi olarak bile 12 ay çalışmalarının sağlanmasıyla sorunun çözülebileceğini vurguladı.

 

MOONLİGHT, MİGROS'TAKİ YÜZDE 7.3 PAYINI SATIYOR

Migros'un doğrudan yüzde 15,3'üne sahip olan BC Partners fonlarına ait Moonlight Capital, Migros sermayesinin yüzde 7,3'ünü temsil eden 13 milyon hisseyi yabancı kurumsal yatırımcılara satıyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE 68-56 PERFUMERİAS AVENİDA

Fenerbahçe, Euroleague Women B Grubu 5. hafta maçında Perfumerias Avenida’yı 68-56 yenerek, 4. galibiyetine imza attı.

 

GALATASARAY 67-72 CCC POLKOWİCE

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında sahasında Polonya'nın CCC Polkowice ekibine 72-67 mağlup oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.