23 Mart 2018 Türkiye gündemi

23 Mart 2018 Türkiye gündemi

23 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         23.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.9330

AVRO-EURO: 4.8450

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.5510

ALTIN-GOLD: 168.2000

 

 

AFRİN'DE 3 ŞEHİT BİTLİS’TE 1 ŞEHİT

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 askerin şehit olduğunu söyledi. Bitlis'te de teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit oldu.

 

NEVŞEHİR'DE ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde askeri uçak düştü. TSK'dan yapılan açıklamada, eğitim amacıyla bölgede bulunan bir F-16 uçağının Nevşehir civarında kaza kırıma uğradığı ve bir askerin şehit olduğu belirtildi.

 

ERDOĞAN: SON SÜREÇTE YAŞADIKLARIMIZ TEZGÂHIN BOYUTLARINI GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son süreçte yaşadığımız her tecrübe, indirdiğimiz maske, ülkemize kurulan tezgâhın boyutlarını gözler önüne sermiştir. Afrin bölgesinde şahit olduklarımız, hedefin Türkiye olduğunu ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.

 

BAKANI CANİKLİ: ASKERİ KURUMLARINDAKİ FETÖ TEHLİKESİ ORTADAN KALKTI

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "FETÖ, özellikle askeri eğitim kurumlarımız başta olmak üzere ciddi çalışmalar içerisinde olmuştur. Hamdolsun, şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır." dedi.

 

BAKAN GÜL: DOĞRU OLMAYAN İCABINDA 10 KARAR, 100 KARAR OLABİLİR

Yılda 10 milyonun üzerinde dosyanın mahkemelerin, savcıların elinden geçtiğini belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir. Bunları elbette bir başka merciye itiraz etme imkânı var. Türkiye'de hukuk sistemi var, işliyor" dedi.

 

SINIRI GEÇEN 2 YUNAN ASKERİN ÜZERİNDEN ASKERİ KROKİ ÇIKTI

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup iki askerin üzerinde bulunan harici bellekte askeri krokilerin olduğu tespit edildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİLİ HAYATİ YAZICI'DAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM KANUNU HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı seçim kanunu çalışmalarıyla ilgili, "Bir kişinin hem milletvekili adayı hem de Cumhurbaşkanı adayı olması bu işin doğasına uygun değil" ifadelerini kullandı

 

CHP'DEN AK PARTİ'YE 'DEMOKRASİ PAKETİ' ÖNERİSİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin talebi üzerine, partisince hazırlanan 86 maddelik 5 kanun teklifini, AK Parti Grubu'na iletti.

 

ÖZTÜRK YILMAZ: DIŞİŞLERİ BAKANI İÇLER ACISI DURUMDA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile Menbiç görüşmeleri konusunda söylediği "Anlaşmaya değil, anlayışa vardık" sözlerini eleştirdi. "Dışişleri bakanı ve dışişleri bürokrasisi içler acısı durumda" dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

TRUMP VE ERDOĞAN GÖRÜŞTÜ: 'İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ DÜZELTMEK İÇİN ÇALIŞACAK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Perşembe günü gerçekleşen telefon görüşmesinde, iki liderin "işbirliğini güçlendirmek" üzerine anlaştığı açıklandı.

 

ÇİPRAS, PUTİN’İ ARAYIP TEBRİK ETTİ: TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ’DEKİ POZİSYONU GÖRÜŞÜLDÜ

Kremlin’den yapılan açıklamada Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, dördüncü dönem başkanlığa seçilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayarak tebrik ettiği belirtildi. Yunanistan Başbakanlığı da tarafların Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki pozisyonuna değindiğini belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

REEL KESİM GÜVENİNDE ARTIŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından mart ayına ilişkin İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) açıklandı. Buna göre, martta RKGE, bir önceki aya göre 1,1 puan artarak 111,9 seviyesine çıktı.

 

BAKAN AÇIKLADI: 'SAADET ZİNCİRİ' OLDUĞU SONUCUNA VARILAN 65 ŞİRKET VAR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci "Şikâyetler, tespitler ve ihbarlar doğrultusunda denetime alınan 65 şirketin 30'unun işlemi tamamlandı ve 19'unun piramit sistem olduğu sonucuna varıldı. İlgilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 35 şirket veya temsilciye yönelik denetim faaliyetleri devam ediyor" dedi.

 

MİLLİ TEKNOLOJİ ULAK'IN İLK TESLİMATI NİSAN AYINDA YAPILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın, Evrensel Mobil Kapsama Projesi çerçevesinde üretilen 150 adetlik ilk parti ürünlerinin teslimatının nisan ayında yapılacağını bildirdi.

 

TURKCELL 3 YILLIK HEDEFLERİNİ BELİRLEDİ

2020'ye kadarki üç yıllık dönemde gelirlerini yılda ortalama yüzde 14 ile yüzde 16 arasında artırmayı öngören Turkcell, FAVÖK marjı hedefini ise yüzde 37-40 aralığına yükseltti. Fintur Holding'den çıkış için görüşmelerini sürdüren Turkcell, Global Tower'ın halka arzını ise gündemde tutuyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

KIZILYILDIZ 63-80 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Turkish Airlines Euroleague’in 28. maç döneminde Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Kızılyıldız'ı 80-63 mağlup ederek normal sezonu ilk 4'te bitirmeyi ve Play-Off etabında saha avantajına sahip olmayı garantiledi.

 

GALATASARAY 69–62 AVENİDA

EuroCup Women yarı final turu ilk maçında Galatasaray, sahasında İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida'yı 69-62 mağlup etti. 

 

VOLERO ZURİCH 0–3 VAKIFBANK

2018 CEV Şampiyonlar Ligi kadınlar kategorisinde mücadele eden VakıfBank, 6'lı Play-off Turu ilk maçında deplasmanda İsviçre'nin Volero Zürich takımını 3-0 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.