23 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

23 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    23.05.2017

 

DOLAR-USD: 3.5625

AVRO-EURO: 4.0040

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6325

ALTIN-GOLD: 144.4000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KEİ'Yİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE ETKİN BİR ARAÇ HALİNE GETİRMELİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nü sorunların çözümünde etkin bir araç haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

 

FETÖ'NÜN ÇATI DAVASI ANKARA'DA BAŞLADI

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında açılan davanın duruşması başladı.

 

ALPARSLAN ÇELİK'E 5 YIL HAPİS

Düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü öne sürülen Alparslan Çelik, ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' ve ''Harp silahı bulundurmak'' suçlarından yargılandığı davada 5 yıl hapis cezası aldı.

 

REİNA EĞLENCE KULÜBÜ TAMAMEN YIKILDI

Yılbaşı akşamı terör örgütü DAEŞ'in kanlı terör saldırısının hedefi olan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mevzuata aykırı kısımların yıkıldığını açıkladı.

 

POLİTİKA    

 

ANKARA VALİSİ: ÖLDÜRÜLEN 2 KİŞİ BÜYÜK BİR EYLEM YAPABİLİRDİ

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara'da Pazar günü güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla öldürülen iki kişinin üzerinden bazı sivil toplum kuruluşları ve AKP'nin dünkü büyük kongresini yaptığı bölgenin krokilerinin çıktığını açıkladı.

 

KPSS MAĞDURLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2009, 2010 ve 2012 KPSS'de çalınan sorular nedeniyle mağdur olan adayların haklarının geri verilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladı.

 

HDP ANKARA MİLLETVEKİLİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER SİYASETİ BIRAKIYOR

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyasette son dönemi olduğunu, daha fazla devam etmek istemediğini belirterek, “Büyük hayal kırıklıklarım var” dedi.

 

DÜNYA    

 

MEDVEDEV: KEİ KAPSAMINDAKİ ORTAK PROJELER İÇİN 1 MİLYON DOLAR AYIRDIK

İstanbul'da başlayan Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nde konuşan Medvedev, Moskova'nın Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü ülkeleriyle ortak projelerin gerçekleştirilmesi için 1 milyon dolar kaynak aktaracağını söyledi.

 

TRUMP: “İRAN'IN NÜKLEER SİLAH SAHİBİ OLMASINA ASLA İZİN VERİLMEMELİ”

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurtdışı seyahatinde Suudi Arabistan'ın ardından gittiği İsrail'de İran'ı eleştiren açıklamalarda bulundu. Trump, "İran teröristleri ve milisleri fonlamayı, eğitmeyi ve onlara ekipman vermeyi bir an önce bırakmalı. İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin verilmemeli" diye konuştu.

 

İNGİLTERE'DEKİ MANCHESTER ARENA'DA 'PATLAMA': 19 ÖLÜ

İngiltere’nin Manchester kentinde, konser sırasında patlama oldu. Manchester polisi patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 50 kişinin de yaralandığını açıkladı. Polis olaya muhtemel bir terör saldırısı olarak bakıyor.

 

EKONOMİ   

 

PASAPORTSUZ SEYAHAT EDELİM

KEİ’nin 25’inci Kuruluş Yıldönümü Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gürcistan ve Ukrayna’yla pasaportsuz seyahatin yolunu açtık. Bu kolaylığı tüm üye ülkelere yaymak istiyoruz” mesajı verdi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: DOMATES BU İLİŞKİLERİN SEMBOLÜNE DÖNÜŞTÜ

Gürcistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın 'domates yasağı'yla ilgili olarak "Domates bu ilişkilerin sembolüne dönüştü, aslında domates dışında hemen hemen her konuda ciddi ilerleme sağlandı" dedi.

 

TÜRKİYE-RUSYA TİCARETİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKIYOR

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla Başbakan Yardımcısı Şimşek ile Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Dvırkoviç arasında ortak bildiri imzalandı.

 

ENFLASYONU DÜŞÜRECEK TEDBİRLER HAZIR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonunu düşürecek ilave tedbirleri yakın zamanda devreye sokacaklarını belirterek, "Bu kapsamda bakliyat gibi talebin kısmen de olsa ithalat ile karşılandığı ürünlerde kapsamlı bir üretim planlaması yapıldı. Başta sera teşvikleri olmak üzere taze meyve-sebze üretimini teşvik eden uygulamalar da yeni bir strateji çerçevesinde devreye girecek." dedi.

 

THY VE YAPI KREDİ'DEN YENİ İŞ BİRLİĞİ

THY, kurumsal sadakat programı Turkish Airlines Corporate Club kapsamındaki kurumsal, ticari ve KOBİ müşterilerine UATP ödeme sistemini, Yapı Kredi iş birliği ile hizmete sunuyor.

 

KONUTTA TÜRKLERİN GÖZDESİ MİAMİ

Türkiye, yurt dışında konut edinmek isteyen yabancıların tercih ettiği ülkeler arasında başı çekerken, çok sayıda Türk de ABD'de ev satın alıyor. Yabancı konut yatırımcısının Türkiye'deki gözdesi İstanbul, ABD'den mülk edinen Türklerin favorisi ise Miami oldu.

 

OTELLER VE TUR ŞİRKETLERİ BOOKİNG DAVASINA KOŞTU

Booking.com hakkında verilen faaliyet durdurma kararına itiraz eden 2 sektör örgütü, 19 otel ve tur şirketi ile 3 kişi davacı olarak mahkemeye katıldı. Duruşmada Ramada Old City yetkilileri sadece nisanda karardan dolayı 85 bin euro, bir başka butik otel de 16 bin euro zarar ettiğini açıkladı.

 

SPOR    

 

"FUTBOLDA ŞİKE KUMPASI" DAVASININ 42 SANIĞINDA BYLOCK ÇIKTI

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşmasında, 42 sanığın ByLock kullanıcısı olduğu açıklandı.

 

GENÇLERBİRLİĞİ 1-2 FENERBAHÇE

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.