23 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

23 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

23 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                             23.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.7670

AVRO-EURO: 5.6040

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.3930

ALTIN-GOLD: 197.9000

 

 

KARS VE SİİRT'TE 15 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığından, Kars ve Siirt'te sürdürülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL HESAP VERECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail, estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail, hesap verecek." dedi.

 

YUNAN ASKERLERİN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup iki askerin tutuklama inceleme duruşmasında, bu hallerinin devamına hükmedildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

DEMİRCAN: MİLLET İRADESİNİN ÜLKE EGEMENLİĞİNE HÂKİM OLDUĞU SİSTEME GEÇİYORUZ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Parlamenter sistem yönetimince Türkiye'de darbeler eksik olmadı, krizler eksik olmadı. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: LİSTELERİ KİMSEYİ DIŞLAMADAN ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HAZIRLADIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin beş temel sorunu olduğunu belirtti. Ekonomi, eğitim dış politika başlıklarının altını çizdi. ''Listeleri kimseleri dışlamadan ötekileştirmeden hazırladık'' dedi.

 

İNCE: CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMDA DOLAR 1 GÜNDE DÜŞMEZSE BEN DE NEYİM

Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Türkiye hukuk devleti olacak. Yatırımcı baktığında buraya yatırım yapabilirim diyecek. Merkez Bankası başkanını CHP Genel Merkezi'ne davet etmeyeceğim. İsraf olmayacak. Kurallar değişmeyecek net olacak. Güven duyacak yabancı sermaye. 24'ünde cumhurbaşkanı olayım bir günde dolar düşmezse ben de neyim" diye konuştu.

 

AKŞENER'DEN 'KIRGINIM' DİYEN HALAÇOĞLU'NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Partisinin düzenlediği Antalya mitingine konuşan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu'nun aday olmamasıyla ilgili olarak, "Yusuf Halaçoğlu benim hocamdır, ağabeyimdir. Kendisi Kayseri'yi istemedi. İzmir, Ankara'yı istedi, orada da bizim Genel Başkan Yardımcılarımız vardı, koskoca ağabeyimizi onların altına koymak olmazdı. O da affını istedi, ben de saygı duydum" açıklamasını yaptı.

 

DESTİCİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Destici, “Milletvekilliği pazarlığı yaparak bu ittifakın içinde olmadık” dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

İSRAİL'İN KATLİAMLARI İLE İLGİLİ DOSYA UCM'YE TESLİM EDİLDİ

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail'in katliamları ile ilgili dosyayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) teslim etti.

 

RUSYA'DAN ABD'YE KARŞI YAPTIRIM HAMLESİ

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, ABD ve diğer ülkelerin Rusya’ya yönelik olası yaptırımlarına cevap verme hakkı imkânı tanıyan yasa tasarısını kabul etti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

S&P: TÜRKİYE'NİN MALİ DURUMU TL'DE HAREKETE GEÇİLMEZSE BOZULABİLİR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye’nin mali durumunun TL'deki sert düşüş için harekete geçilmezse, oldukça hızlı kötüleşebileceğini kaydetti.

 

DENİZBANK'IN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, yüzde 99,85 hissesine sahip olduğu Denizbank'ı 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD'ye satmak için anlaşmaya vardı.

 

TAI İLE BOEİNG ARASINDA YENİ ANLAŞMA

SSM Müsteşarı İsmail Demir, "TAI'nin ABD ve Avrupa'da ayağının olmasını, şirketler kurması veya almasını, bu şirketler vasıtasıyla teknoloji ve mühendislik boyutunda havacılıkta global bir oyuncu olmaya devam etmesini bekliyoruz." dedi.

 

YEMEK KARTINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

Yüksek komisyon oranları, ödeme sürelerinin uzunluğu nedeniyle tartışma konusu olan ‘yemek kartları'nda yapılan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yemek kartı hizmeti veren kuruluşların anlaşmalı olduğu perakende işletmelere uygulayacağı komisyon oranı yüzde 6’yı geçemeyecek.

 

LEVENT ÇAKIROĞLU: İŞ DÜNYASI İÇİN 2019 SONRASI İKLİM ELVERİŞLİ OLACAK

Koç Holding Üst Yöneticisi Levent Çakıroğlu, 1-1,5 yıllık dönemde politik gündemin yoğun olacağını ve 2019 sonrasında yurt içi siyasi iklimin iş dünyası açısından daha sakin seyretmesinin beklendiğini belirtti.

 

HAVANA KRUVAZİYER LİMANI'NI GLOBAL İŞLETECEK

Global Yatırım Holding'in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri (Global Ports), Küba'nın başkentindeki Havana Kruvaziyer Limanı'nın işletilmesine yönelik Küba'da "Aries S.A" ile 15 yıllık bir anlaşma imzaladı.

 

YERLİ DEVDEN PATENT REKORU

Vestel Elektronik, Avrupa Patent Ofisi’ne en çok patent başvurusu yapan ilk 100 şirket sıralamasındaki tek Türk şirketi oldu. Avrupa Patent Ofisi’ne, 2017’de 408 patent başvurusu yapan Vestel Elektronik, dünya devlerini geride bırakarak listeye ilk 50’den girmeyi başardı. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ANADOLU EFES 78-69 DARÜŞŞAFAKA

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka’yı 78-69 yenerek seride durumu 1-0 yaptı.

 

TOFAŞ 85-58 ESKİŞEHİR BASKET

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu ikinci sırada bitiren Tofaş, play-off çeyrek final serisi ilk maçında Eskişehir Basket'i 85-58 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.