23 Nisan korteji 100 yıllık coşkuyu evlere taşıdı 

23 Nisan korteji 100 yıllık coşkuyu evlere taşıdı 

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl alanlarda kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl coşkusu, Buca’da evlere sığmadı. 

Buca Belediyesi tarafından hazırlanan bandolu 23 Nisan korteji, gün boyu kent sokaklarındaki coşkuya ortak oldu. Miniklerin evlerinin balkonlarından ellerinde bayraklarıyla, şarkılarla eşlik ettiği kortej, drone ile hemşehrilere bayrak dağıttı.  

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 100’üncü yılında Buca’da coşkuyla kutlandı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi üzerine Buca Belediyesi, günler öncesinde ilçe genelinde hazırlıklara başladı. Bir yandan Buca sokakları dev Türk bayraklarıyla donatılırken, vatandaşlara da balkonlarına asmaları için bayrak verildi. 

0-(2)-116.jpg

100’ÜNCÜ YIL COŞKUSU SOKAKLARDA

Bayramın ilk saatlerinde, Buca Belediyesi hizmet binası önünden 23 Nisan korteji hareket etti. Balonlarla, Türk bayraklarıyla süslenen araçlar içerisinde Buca Belediye Bandosu, 23 Nisan şarkıları, İzmir Marşı ve çocuk şarkılarıyla sokaklarda konser verdi. Palyaço ve bando eşliğinde yarattığı coşkuyla Bucalı vatandaşları balkonlarına, pencerelerine çıkartan korteje, çocuklar da ellerinde bayraklarla, alkışlarla eşlik etti. 

0-(3)-106.jpg

DRONE İLE BAYRAK DAĞITILDI 

Gün boyu Buca’nın tamamını dolaşarak çocukların coşkusuna ortak olan kortej, belli noktalarda durarak balkonlardaki vatandaşlarla birlikte şarkılar söyledi. Yasak gereği evlerinden çıkamayan çocuklara ise belediye tarafından hazırlanan bayraklar dağıtıldı. Bayraklar, drone ile havalandırılarak balkonlardan evlere gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.