23 Nisan Urla'da büyük bir coşkuyla kutlandı

23 Nisan Urla'da büyük bir coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu düzenlenen kutlama programları ile zirveye ulaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı Urla’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören programı 12 Eylül Stadında devam etti. Törene, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Ali Armağan Karaca, şehit aileleri, gaziler, idare amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

urla-belediyesi-23-nisan-toren-fotograflari-14.jpg

ELİMİZDEN GELDİĞİNCE ÇALIŞACAĞIZ

12 Eylül Stadındaki 23 Nisan kutlamalarında halk dansları gösterileri, öğrencilerin şiirler okuması, koro dinletisi, müzikli dans gösterileri, oratoryo, ront gösterileri ve yarışmalar ile renkli görüntülere sahne oldu. Programda ayrıca resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 12 Eylül Stadındaki törenlerin ardından Urla Cumhuriyet Meydanında kurulan oyun parkında düzenlenen çocuk şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlenerek bayramın keyfini doyasıya çıkardı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılı nedeniyle Atatürk İlkokulu öğrencileri, Dayanç’ı makamında ziyaret etti.

urla-belediyesi-23-nisan-toren-fotograflari-9.jpg

Kaymakamlık makamına oturan Atatürk İlkokulu 4/C Sınıfı öğrencisi Nida Böyük makamda verdiği emirde 23 Nisan programı ile ilgili İlçe Emniyet Müdürünü arayarak hazırlıklarda aksama olup olmadığını sordu. Dünyada eşi, benzeri olmayan bir bayramı gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Dayanç, “Dünyada Atatürk’ten başka hiçbir lider yoktur ki çocuklara bayram armağan etsin” diyerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk böyle özel bir günü çocuklara armağan ederek, çocuklara verdiği önemi gösteriyor. Çocuklarımızın ülkemizin geleceği, onlar için elimizden geldiğince çalışacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

urla-belediyesi-23-nisan-toren-fotograflari-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.