23 Nisan'dan sonra 4 günlük kısıtlama geldi!

23 Nisan'dan sonra 4 günlük kısıtlama geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Kabinemizin 28. toplantısını tamamladık. Ana gündem maddemiz koronavirüs salgını ile yapacağımız ve yaptığımız çalışmalardır. Önemli güvenlik konularımızla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

Salgınla ilgili mücadelemizi fırsata çevirmek isteyen Suriye rejiminin saldırganlığını artırdığını görüyoruz. Ateşkesi ve mutabakatın şartlarını ihlal eden rejim bunun bedelini ödeyecektir. Provokatif eylemler düzenleyen karanlık örgütlere müsamaha göstermeyeceğiz. Türkiye Akdeniz'deki tüm oyunları da bozmayı sürdürecektir.

Sığınmacılara karşı insanlık dışı tavırlarını sürdüren ülkelerin hukuksuz eylemlerinden vazgeçmelerini bekliyoruz. Meşru Libya hükümetinin sahada kazandığı başarılar da darbeci Hafter'in gerçek yüzünü ortaya çıkarmaktadır.

Sınırlarımız içinde terör örgütüne nefes aldırmamakta ve her fırsatta başlarını ezmekte kararlıyız. Son iki haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdik.

Koronavirüse karşı aldığımız tedbirlerin meyvelerini almaya başladık.

Açılışını öne alarak bugün gerçekleştirdiğimiz Başakşehir Hastanesi salın hastalık için kullanılacaktır. 885'i klinik yatağı, 150'si yoğun bakım yatağı olmak üzere hizmet verecek. Kalan kısmını da önümüzdeki ay açmayı planlıyoruz.

Yeşilköy ve Sancaktepe'deki hastanemizin inşaatı sürüyor. İnşallah 45 günde hizmete açacağız. Gelişmiş ülkelerin bile çaresiz kaldığı dönemde Türkiye en küçük bir kaosa ve sıkıntıya meydan vermemiştir. Türkiye tüm dünyada salgınla mücadelede en rahat hizmet veren ülke durumuna gelmiştir.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KARARI

Milletimizin tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde uyguladığımız hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da salgının kontrolünde büyük fayda sağladı. Bunun için tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise, yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırmasını özellikle planlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.