23 Ocak 2018 Türkiye gündemi

23 Ocak 2018 Türkiye gündemi

23 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                             23.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7850

AVRO-EURO: 4.6350

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2730

ALTIN-GOLD: 162.1500

 

 

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 1 ŞEHİT

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Kilis'in Gülbaba Köyü'nün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir asker şehit oldu.

 

TSK AFRİN'E AZEZ'DEN OPERASYON BAŞLATTI

TSK, Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı. TSK, ÖSO'yla beraber stratejik öneme sahip Burseya Dağını ele geçirdi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD'YE "SÜRE" YANITI: OPERASYON HEDEFİNE ULAŞTIĞINDA BİTECEK

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunun hedefine ulaştığında sona ereceğini söyledi ve ABD'den gelen "Süre uzun olmamalı" açıklamasına "Bunun süresi olur mu? İcazet almaya ihtiyacımız yok" yanıtını verdi. 

 

BOZDAĞ: ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA TEK HEDEF TERÖR ÖRGÜTLERİDİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin, "Bu harekatta tek hedef PKK, KCK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleridir." dedi.

 

ORGENERAL AKAR: TERÖRİST KALMAYINCAYA KADAR OPERASYON SÜRECEK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Zeytin Dalı Harekâtı' için, "En son terörist bölgemizde etkisiz hale getirilinceye kadar harekât devam edecek" diye konuştu.

 

POLİTİKA                                                                 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ‘ŞU ANA KADAR ASKER KAYBIMIZ YOK, 170'DEN FAZLA HEDEF İMHA EDİLDİ’

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşme sonrası Başbakan Yıldırım, “Şu ana kadar asker kaybımız yok, 170'den fazla hedef imha edildi.'' dedi. Kılıçdaroğlu da görüşme sonrası  “Sayın Başbakan lütfedip bilgi verdiler. Bulunduğumuz coğrafya sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Bu bağlamda kahraman ordumuzun görevini başarıyla yerine getirmesini arzuluyoruz. Allah onlara yardımcı olsun en büyük dileğimiz bu" diye konuştu.

 

BOSTANCI: PYD, EMPERYAL HAYALETLER İÇİN ÇALIŞAN ÇETE YAPILANMASIDIR

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, PYD/PKK'nın bölgedeki emperyal hayaletlerin çıkarları için çalışan bir çete yapılanması olduğunu belirterek, "Türkiye emperyal siyasetin uzantısı olarak bölgedeki herkes için; başta Kürtler olmak üzere Araplar, Acemler, Türkmenler hepsi için bir tehdit olan bu yapıya karşı bir harekâta girişti." dedi. 

 

CHP MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 3-4 Şubat 2018'de düzenlenecek 36. Olağan Kurultay öncesi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısı ile parti genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

 

 

HDP'Lİ YILDIRIM HAKKINDA TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI

'KCK Ana Davası' kapsamında yargılanan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve  Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya dönük yakalama emri çıkarıldı. 

 

DÜNYA                                                                       

 

PYD/PKK DEAŞ’LI ESİRLERİ TSK İLE SAVAŞMALARI İÇİN SERBEST BIRAKTI

Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK, hapishanelerde tuttuğu DEAŞ’lıları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı savaşmaları koşuluyla serbest bıraktı.

 

ABD'DEN AFRİN HAREKÂTI AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Rex Tillerson, Türkiye'nin Afrin'e yönelik askeri operasyonundan dolayı kaygılı olduklarını söyledi. Tillerson, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmek istediklerini belirtti.

 

LAVROV'DAN ZEYTİN DALI HAREKÂTI AÇIKLAMASI: SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERİLSİN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuna ilişkin olarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                        

 

ŞİMŞEK: AFRİN OPERASYONUNUN EKONOMİYE ETKİSİ SINIRLI OLACAK

Afrin operasyonu kısa süreceğini belirten Başbakan Yardımcısı Şimşek, operasyonun Türkiye’nin terör kaynaklı şokunu azaltacağını belirterek ekonomiye ciddi bir etki yapmayacağını söyledi.

 

PAL EXPRESS'İN YÜZDE 15'LİK HİSSESİ PTT AŞ'YE DEVREDİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hong Kong'un taşımacılık firması PAL Express şirketinin yüzde 15'lik hissesinin, 24 Ekim 2017'de imzalanan ek protokol kapsamında sembolik bir rakam olan 1 dolar karşılığı PTT AŞ'ye devredildiğini belirtti.

 

TRABZON LİMANI’NIN HALKA ARZINA 6.3 KATI TALEP

Albayrak Grubu’nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı’nın halka arzı tamamlandı. 15.50 TL birim fiyatla halka arz edilen toplam 97.7 milyon TL değerindeki paya karşılık, 614 milyon TL, halka arzın 6.3 misli talep toplandı.

 

METAL GREVİ YAKLAŞIYOR, GÖZLER MESS'TE

Metal sektöründe işçi sendikaları yasal grev hakkı için 2 Şubat'ı beklerken, gözler işveren tarafını temsil eden MESS'e çevrildi. Bugün toplanacak olan MESS'in perşembe günü açıklama yapması beklenirken, Türk Metal uzlaşma için olumlu bir adım bekliyor.

 

SPOR                                                                                                                 

KAYSERİSPOR 1-3 GALATASARAY

Galatasaray, Süper Lig'in 18. haftasında konuk olduğu Kayserispor'u 3-1 mağlup etti.

 

ROBİNHO SİVASSPOR'A GELİYOR

Süper Lig'de mücadele eden Sivasspor, dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Robinho ile anlaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.