23 YIL SONRA GÖZLÜKTEN KURTULDU

23 YIL SONRA GÖZLÜKTEN KURTULDU

İzmir'de yaşayan 33 yaşındaki Yaşar Bayrak, 10 yaşından beri gözlük kullanıyor ve bu durum hayatını olumsuz etkiliyordu.

İleri derecede miyop olan Bayrak, uzağı göremiyor, arkadaşlarını tanıyamıyor ve boyu uzun olmasına rağmen okulda hep en önde oturmak zorunda kalıyordu.

Birçok hastaneyi gezmesine rağmen sorununa çözüm bulamayan Yaşar Bayrak, Kaşkaloğlu Göz Hastanesi'nde Başhekim Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından sağlıklı gözlere kavuştu.

Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Yaşar Bayrak'ın hastaneye geldiği zaman görme gücünün yalnızca % 50 olduğunu ve yapılan femtosaniye lazer ameliyatıyla birlikte bu oranın gözlüksüz olarak % 80- 90 seviyesine ulaştığını söyledi.

Femtosaniye lasik tedavisinde iki göze de aynı operasyondan yapıldığını ve işlemin birkaç dakika sürdüğünü anlatan Asena, “Ameliyat hazırlığıyla birlikte, hasta 10 - 15 dakika ameliyathanede kalıyor. Hastanın ameliyat olduğu gün dinlenmesi ve gözünü kapalı tutması gerekiyor. Ertesi gün ise normal yaşantısına dönebiliyor” dedi.

GÖRME KALİTESİ YÜKSELİYOR

Miyop ve hipermetropta olduğu gibi astigmat tedavisinde de femtosaniye lasik uygulaması gerçekleştirdiklerini dile getiren Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena sözlerine şöyle devam etti: “Halk arasında astigmatizmanın lazerle düzeltilemediğine dair yanlış bir kanı hakim. Astigmat da, miyopi ve hipermetropi gibi belli sınırlara kadar lasik cerrahisiyle düzeltilebiliyor. Eğer 1 numaranın üzerinde astigmat varsa ve hastanın göz yapısı uygunsa lazer tedavisiyle görme kalitesi eski seviyesine döndürülebiliyor. Astigmatı olan bazı hastalar kontakt lens kullanamıyor ve yüksek numaralı astigmatlarda lensler yeterli olmuyor. Eğer göz yapısı uygun değilse ve numara çok yüksekse, göz içi lens (ICL) tedavisi uyguluyoruz ve bu yöntemle de iyi sonuçlar alabiliyoruz. Ameliyat olmak isteyenler, mutlaka bu konuda deneyim sahibi olan hekimlere başvursunlar”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.