24. İzmir Avrupa Caz Festivali Başladı

24. İzmir Avrupa Caz Festivali Başladı

24. İzmir Avrupa Caz Festivali Manuel Magrini Konseri ile Başladı.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi,  İzmir Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü İzmir, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu ve İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlediği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali piyanist Manuel Magrini’nin unutulmaz konseri ile başladı.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Caz Afiş Yarışması Sergisi açılışı ve kokteyl ardından başlayan törende, festival ortaklarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür plaketlerini İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper sundu. Ardından Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adına katılan Muzaffer Tunçağ ve Sarper yarışmada dereceye giren genç grafikerlere katılım belgelerini verdi.

Ümit Tunçağ’ın keyifli ve esprili sunumun ardından sahneye piyanist Manuel Magrini geldi. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen konserde Magrini, mütevazı, samimi ve sempatik tavırları, üstün virtüözitesi, besteleri, klasik caz bestelerine getirdiği yorumlarla dinleyenlerine huzurlu, keyifli unutulmaz bir caz gecesi yaşattı.

24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde, 3 Mart 2017 Cuma gecesi saat 20.00’de AASSM Küçük Salonda Odyo Vijul ve Experience Limete’nin Canlı Video Performans Gösterisi yapılacak. 4 Mart 2017 Cumartesi günü ise Otto Hejnic Trio konseri var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.