24. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİNDE SON HAFTA

24. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİNDE SON HAFTA

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlediği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali kapanış haftasına girdi.

 

18 Mart 2017 Cumartesi günü bitecek Festivalin son haftasında dört konser, bir atölye, bir seminer ve bir film gösterimi var. 14 Mart 2017 Salı günü AASSM Küçük Salonda  İsviçreli trompet sanatçısı Matthias Spillmann’ın alto saksafoncu Reto Suhner, piyanist Marc Méan, basçı Raffaele Bossard ve davulcu Dominic Egli ile kurduğu ve “İsviçre Cazının önemli Olayı” olarak nitelendirilen Matthias Spillmann – Mats- Up konser verecek. İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilecek konserde Mats- Up, kadim ve çağdaş malzemeleri eşsiz bir şekilde birleştirdikleri The Nature Of The Blues projesi ile dinleyicilerinin karşısında olacak.

İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile 15 Mart 2017 Çarşamba günü AASSM Küçük salonda yapılacak konserde piyanoda Sorin Zlat, vokalde Mihaela Alexa, basta Michael Acker ve davulda Claudiu Purcarin’den oluşan Sorin Zlat Quartet sahne alacak. Dörtlü; orijinal kompozisyonlar, John Coltrane, Dizzy Gillespie ve Thelonious Monk gibi bazı caz efsanelerinden yeniden düzenlenen standartlar ve caz ritimlerinin üzerine yeniden yazılmış Romanya folklorunu içeren Endurance Albümünden harmonik ve ritmik derinlikleriyle dinleyicilerinde kalıcı bir etkiler bırakan şarkılarını sunacak.

Kapanış Ozan Musluoğlu ve En İyi Arkadaşları’ndan

Günümüz Cazının en etkili müzisyenlerinden biri olan kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu ve Türk cazı denince akla ilk gelen isimlerden oluşan “My Best Friends ara Vocalists” 18 Mart 2017 Cumartesi günü AASSM Konser Salonunda 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin kapanış konserini yapacak. Ozan Musluoğlu (kontrbas) sahnede Ayşe Gencer (vokal) / Ece Göksu (vokal)/ İlham Gencer (vokal) / Orçun Sünear (vokal) / Önder Focan (gitar) /Sibel Köse (vokal)/ Su İdil (vokal), Bulut Gülen (trombon) / Can Çankaya (piyano) / Engin Recepoğulları (saksafon) / Ferit Odman (davul) / Şenova Ülker (trompet) ile  dinleyenlerini inanılmaz bir caz yolculuğuna çıkaracak.

Matthias Spillmann Mats –Up Caz Atölyesi

İsviçreli trompet sanatçısı Matthias Spillmann, alto saksafoncu Reto Suhner, piyanist Marc Méan, basçı Raffaele Bossard ve davulcu Dominic Egli’den oluşan Mats-Up, 14 Mart 2017 Salı günü saat 13.00 – 15.30 arasında İKSEV’de genç caz sanatçılarıyla atölye çalışması yapacak.

Seminerin Konusu: Dizzy Gillespie

Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci-yazar Francesco Martinelli, İzmir Avrupa Caz Festivallerinin en az konserler kadar ilgi gören geleneksel Caz Seminerinde bu yıl efsanevi trompetçi Dizzy Gillespie’yi konu edecek. 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 18.00’de İKSEV’de yapılacak semineri Ümit Tuncağ Türkçe’ye çevirecek.

Genç Yetenekten Caz Standartları

Genç Yetenek Hakan Başar Jr. Trio “Tribute to Oscar Peterson & Michel Petrucciani” konseri 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne taze bir soluk getirecek. 12 yaşındaki caz piyanisti Hakan Başar Jr, basta Nezih Yeşilnil ve davulda Alkan Başar eşliğinde 17 Mart Cuma günü saat 18.00’de Fransız Kültür Merkezi salonunda çalacak. Konseri izlemek isteyenler davetiyelerini AASSM’deki İKSEV gişesinden ve Fransız Kültür Merkezinden alabilecek.

Mississippi Blues Fransız Kültür Merkezi’nde

Fransız Yeni Dalga akımının önemli isimlerinden Bertrand Tavernier ve Amerikalı Yönetmen Robert Parrish’in Mississippi Nehrinin kıvrımları arasında caz müziğinin ruhunu aradıkları efsanevi gezinin belgeseli Mississippi Blues, 17 Mart 2017 Cuma günü saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nin yenilenen sinema salonunda gösterilecek. Saf blues’un tadına varmak isteyenler için güzel bir fırsat sunan film diğer yan etkinlikler gibi ücretsiz izlenebilecek. Filmi izlemek isteyenler davetiyelerini AASSM’deki İKSEV gişesinden ve Fransız Kültür Merkezinden alabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.