24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İzmir’de 50 Bin Öğretmen İçin 50 Bin Fidan

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İzmir’de 50 Bin Öğretmen İçin 50 Bin Fidan

Orman Genel Müdürlüğü 24 Kasım’da Öğretmenlerin Gününde öğretmenler ile birlikte fidanlar dikerek onlar için hatıra ormanları meydana getirdi.

Türkiye’nin dört bir yanında sayısı 1 milyonu bulan öğretmenlerimiz için 1 milyon adet fidan dikerek 24 Kasım’da Öğretmenler Günü Hatıra Ormanları oluşturuldu ve oluşturulmaya devam edecek. 


Bu hatıra ormanlarından bir tanesi de İzmir’in Buca İlçesi Karacaağaç Mahallesi civarındaki ormanlık alanda,  yüzlerce öğretmen ve yüzlerce öğrenci ile birlikte fidanlar dikilerek kuruldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliği ve organizasyonunda gerçekleşen hatıra ormanı fidan dikim törenine İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce çeşitli okullardan seçilen 600 öğretmen ve 600 öğrenciden oluşan kalabalık bir eğitim camiası topluluğu katıldı. Fidan dikim töreni öncesi konuşan İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol; ağaç yaş iken eğilir sözünden yola çıkarak ormana ve ağaca duyarlı nesiller yetişmesinde en büyük katkıyı sağlayan evlatlarımızı yetiştiren öğretmenlerin kendileri için yerlerini ayrı olduğunu söyledi. Bölge Müdür Yardımcısı Erol,  orman teşkilatı olarak öğretmenlerin hatıralarını 100 yıllarca yaşatacak,  gelecek nesillere de aktarılacak Öğretmenler Günü Hatıra Ormanları tesis ederek  kutlamak istediklerini belirtti. İzmir’de 24 Kasım 2017’de başlatılan 50 bin öğretmen için 50 bin fidanlık hatıra ormanları tesisinin ilk 2.000 fidan ile Buca Karacaağaç Mahallesi’nde tesis edilen Hatıra Ormanı ile startını verdiklerini sözlerine ekledi.


Konuşma ve folklor ekiplerinin oyunlarının ardından öğretmenler, öğrenciler ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Orman İşletme Müdürlüğü üst yönetimi ile birlikte fidanlar toprakla buluşturuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.