24 Ocak 2018 Türkiye gündemi

24 Ocak 2018 Türkiye gündemi

24 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                               24.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7770 AVRO-EURO: 4.6450 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2960 ALTIN-GOLD: 162.2500

 

 

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA İKİ ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin'den iki şehit haberi daha geldi. Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı operasyonda şehit oldu.

 

TSK: EN AZ 260 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Afrin harekatı 5'inci gününde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 260 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Harekatta ayrıca terör örgütlerinin elinden alınan yerlere yenileri eklendi. Toplam 16 nokta ele geçirildi.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: TERÖR KORİDORUNU BAŞLARINA YIKACAĞIZ

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'ye karanlık ellerin kirli oyunu ile diz çöktürülmeye çalışılıyor. Türkiye terör örgütleri ile mücadelesini kesintisiz bir şekilde yürütecek. Teröristlere de onların ağababalarına da dünyayı dar edeceğiz. Terör koridorunu başlarına yıkacağız" dedi.

 

BOSNA HERSEK'TEN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN ETLERDE HASTALIK ÇIKTI

Türkiye’nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile Bosna Hersek’ten ithal ettiği 20 ton sığır karkas etinde insan sağlığına zararlı “E.coli O157” hastalığı olduğu ortaya çıktı. Etlerin, laboratuvar incelemesinin sonuçları beklenmeden piyasaya sürüldüğü anlaşıldı. ESK, "Bosna Hersek'ten getirilen etlerin bir partisinde sağlık sorunu olduğu tespit edilmiştir. Bu etlerin imha işlemlerine başlanılmıştır" açıklamasını yaptı.

 

POLİTİKA                                                      

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN: AFRİN MESELESİ HEPİMİZİN ORTAK MESELESİDİR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir. Karar verilmesi lazım. Başbakanımız liderlere bilgi verdi. Mesele candır. Siyasal kulislerin konusu yapmayı uygun bulmuyorum" dedi.

 

CHP KURULTAYINA 10 BİN DAVETLİ

CHP'nin 3-4 Şubat'ta gerçekleştireceği 36. Olağan Kurultay'a, 10 binin üzerinde kişi davet edildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, anamuhalefet partisi, Ankara Spor Salonu'nda yapacağı "adalet ve cesaret" ana temalı büyük kurultay için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı.

 

MHP'Lİ AKÇAY: OPERASYON AFRİN İLE SINIRLI KALMAMALI MÜNBİÇ'E KADAR GİDİLMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Operasyonun kesin bir başarı ile sonuçlanacaktır. PKK, PYD-YPG'nin hesabı görülmeli, defteri dürülmeli, şehitlerimizin aziz ruhları şad edilmelidir. Ayrıca operasyon Afrin' ile sınırlı kalmamalıdır. Münbiç'e kadar gidilmeli, güney sınırımızda terör unsurları sökülüp atılmalıdır.

 

AYHAN BİLGEN: KİMSE BİZDEN SUÇ ORTAĞI OLMAMIZI BEKLEMESİN

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, TSK tarafından Afrin’e düzenlenen 'Zeytin Dalı' harekâtına tepki gösterenlere yönelik başlatılan cadı avına karşı yaptığı açıklamada, “Bir ülkenin çıkarlarıyla şirket, cemaat, parti hatta aile işleri birbirine karıştığında kimse bizden vatanseverlik namına suç ortağı olmamızı beklemesin” ifadelerini kullandı.


 

DÜNYA                                                                                  

PENTAGON'DAN PYD/YPG'YE AFRİN UYARISI

Pentagon Suriye'nin kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı.

 

“TÜRKİYE'NİN SURİYE OPERASYONU, IŞİD KARŞITI ÇABALARA YÖNELİK DİKKATİ DAĞITIYOR”

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Afrin operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Mattis ''Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları, IŞİD'in yenilmesinin garantiye alınması çabalarından dikkati dağıtıyor'' dedi.

 

EKONOMİ                                                  

 

TÜKETİCİ GÜVENİNDE 5 AYLIK DÜŞÜŞ SON BULDU

Aralık ayında art arda 5'inci düşüşünü kaydederek 65,1 seviyesine inen tüketici güven endeksi, yeni yılın ilk ayında yüzde 11,1'lik artışla 72,3 seviyesine çıktı.

 

1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLİ MOBİLYA FUARI BAŞLADI

600 firmanın bin marka ile yer aldığı, 40 bini yabancı olmak üzere en az 150 bin ziyaretçinin katılımı ve toplamda 1 milyar dolarlık ihracat anlaşmalarının yapılması beklenen 14. CNR İMOB kapılarını ziyaretçilerine açtı.

 

BANKALAR TÜRK TELEKOM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türk Telekom'un (TT) ana ortağı OTAŞ'a 4.75 milyar dolar kredi veren ve karşılığında TT hisselerini teminat alan konsorsiyumundaki üç büyük bankanın, krediyi geri ödeyememesi nedeniyle şirket hakkında hukuki süreç başlatmaya karar verdiği belirtildi.

 

400 BİN KİŞİYİ MAĞDUR ETTİLER

Yemek kartı sektöründe hizmet veren Setcard, büyük bir siber saldırıya maruz kaldı. Şirketin altyapı sistemlerine karşı yapılan bu saldırı 400 bin kullanıcının mağduriyetine yol açtı. Şirket, yetkilileri ise sorunun en kısa sürede çözüme kavuşacağını ve bakiyesi sıfırlanan kullanıcılarla irtibata geçileceğini kaydetti.

 

LİBERTY SİGORTA, ALMANLARA SATILDI

Türkiye'de HDI Sigorta’yı bünyesinde barındıran Almanya merkezli Talanx Grubu, ABD merkezli Liberty Mutual Group'un iştiraki olan Liberty Sigorta’nın hisselerinin yüzde 99,4’ünü satın almak üzere anlaşma imzaladı.

 

SPOR                                                                             

 

NTV SPOR SATILIYOR

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren NTV Spor’un satışı için Discovery Channel ile anlaşmaya varıldı. 

 

PINAR KARŞIYAKA 79-72 UCAM MURCİA

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 12. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, İspanyol ekibi UCAM Murcia’yı 79-72 mağlup etti. 

 

GALATASARAY 3-0 GROT BUDOWLANİ

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Polonya temsilcisi Grot Budowlani’yi 3-0 yendi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.