24 Şubat 2018 Türkiye gündemi

24 Şubat 2018 Türkiye gündemi

24 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         24.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.7910

AVRO-EURO: 4.6700

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3075

ALTIN-GOLD: 161.9000

 

 

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA 1873 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 1873 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU YAZ HEM TERÖR ÖRGÜTÜ HEM ONU DESTEKLEYENLER İÇİN SICAK GEÇECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yaz hem terör örgütü hem onu destekleyenler için sıcak geçecek. Önce Münbiç'i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat'ın doğusunun tamamını güvenli hale getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

 

YARGITAY BAŞKANI: HUKUK BİR SİLAH GİBİ KULLANILDI

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, FETÖ'ye ilişkin, "Hukuk bir silah gibi kullanıldı. Birçok el koyma, aramanın yanı sıra milyonlarca insan bu ülkede dinlendi. Önemli davalar ilk önce belirli yerlerde karar altına alındı." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM BAŞKANLIĞI: HOLLANDA'NIN 1915 KARARINI YOK SAYIYORUZ

TBMM Başkanlığı tarafından Hollanda'nın 1915 kararına ilişkin yapılan açıklamada, ''Hollanda'nın kararı uluslararası hukukun ihlali, Hollanda'nın 1915 kararını yok sayıyoruz'' denildi.

 

CHP'DEN YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI KALDIRILSIN TEKLİFİ

CHP, yüzde 10 olan seçim barajının kaldırılmasını öngören kanun teklifi hazırladı. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla hazırlanan Milletvekili Seçimi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin gerekçesinde temsilde adaletin önemine işaret ediliyor.

 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN SEÇİM PUSULASI ELEŞTİRİSİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ittifak teklifindeki oy pusulasına ilişkin, "Seçim pusulasında parsel bazında seçim düzenlemesi var, nereye basarsan bas, ittifakın neresine basılırsa basılsın oy dağıtılır diyor" dedi.

 

MHP'Lİ AKÇAY: KURUN İTTİFAKINIZI, ALIN BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'ye, "Bu sistemde merdiven altında siyaset yapmanıza gerek yok. Açık olun, tutarlı olun, delikanlı olun. Kurun ittifakınızı, alın boyunuzun ölçüsünü." diye seslendi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

LAVROV: KOALİSYONUN FETİH EL ŞAM'I HEDEF ALDIĞINA DAİR BİR KANIT YOK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanlarını hedef aldığını gösteren bir kanıta sahip olmadıklarını söyledi.

 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ KUDÜS'E 14 MAYIS'TA TAŞINACAK

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğinin İsrail'in bağımsızlığının 70'nci yıldönümü olan 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşınacağı açıklandı.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

S&P, TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU AÇIKLADI

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik yapmadı ve yabancı para cinsinden kredi notunu "BB" seviyesinde bıraktı.

 

BAĞDAT CADDESİ % 40 UCUZLADI

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Bağdat Caddesi'nde yüzde 85'lere varan arsa maliyetleri nedeniyle çok hızlı artan fiyatların 2 yıldır düşüşte olduğunu belirterek, "Ortalama yüzde 30 olan düşüşler, bazı yerlerde yüzde 40'ları aştı." dedi

 

ÇALIŞAN BAŞINA KAR REKORU AKBANK'IN

Türkiye'de aktif toplamı en yüksek olan ilk 10 bankanın konsolide olmayan mali tablolarına göre, çalışan başına düşen net kar tutarları hesaplandığında, Akbank yaklaşık 435 bin lira ile zirvedeki yerini korudu.

 

CARREFOURSA, 52 YENİ MAĞAZA AÇACAK

CarrefourSA, bu yıl çeşitli alanlarda 170 milyon TL yatırım yapıp, 52 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Şirket, hem yeni mağaza açıp, hem de mevcut olan mağazalarını yenileyerek, mağaza ağı oluşturmayı amaçlıyor.

 

5 GÜNDE 170 MİLYON LİRALIK TEKNE SATILDI

5 günde 170 milyon liralık teknenin satışının yapıldığı Boat Show Eurasia Tuzla Fuarı iş ve sanat dünyasından isimleri de ağırladı. Fuarı ziyaret eden isimler arasında Şahan Gökbakar, Engin Altan Düzyatan, Neslişah Alkoçlar, Nefise Karatay ve Koç Holding A.Ş. Şeref Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Koç yer aldı.

 

TEKFEN'DEN 2017'DE REKOR CİRO VE KÂR ELDE ETTİ

Tekfen Grubu'nun geçen yıl konsolide bazda net karı 770,7 milyon lira, aktifleri ise 9 milyar 367 milyon lira oldu.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

İSVEÇ 59–58 TÜRKİYE

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu’ndaki üçüncü maçında İsveç’e deplasmanda 59-58 yenildi.

 

GALATASARAY 5–0 BURSASPOR

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yapılan maçta Galatasaray, konuk ettiği Bursaspor'u 5-0 mağlup etti.

 

ANADOLU EFES 70-86 ZALGİRİS KAUNAS

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague’in 23. haftasında konuk ettiği Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’a 86-70 mağlup oldu. 

 

YAKINDOĞU ÜNİ. 79–63 BOTAŞ

Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda Yakın Doğu Üniversitesi, BOTAŞ’ı 79-63 yenerek finale yükselen ilk takım oldu.

 

HATAY BB 65–59 FENERBAHÇE

Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe'yi 65-59 yenerek finale yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.