25 Ağustos 2017 Cuma Gündemden haber başlıkları

25 Ağustos 2017 Cuma Gündemden haber başlıkları

Gündemden kısa kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         25.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.4845

AVRO-EURO: 4.1150

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4650

ALTIN-GOLD: 144.1500

 

 

BAKAN GÜL: ALMANYA ADİL ÖKSÜZ KONUSUNDA GEREKLİ ADIMLARI ATMALI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adil Öksüz'ün iade talebi hakkında, "Hem uluslararası hukukun gereği, uluslararası sözleşmelerin gereği olarak Almanya'dan gerekli adımları atmasını bekliyoruz." dedi.

 

ESKİ İSTANBUL VALİSİ MUTLU KENDİNİ AĞLAYARAK SAVUNDU: NE İSA'YA NE MUSA'YA YARANABİLDİM

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, mahkemedeki savunması sırasında ağlayarak "15 Temmuz darbesi gerçekleşmiş olsaydı, beni Silivri'ye bu yapı kapatacaktı. Ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabildim" dedi.

 

BAKAN KURTULMUŞ: AKM'DE ÇOK BÜYÜK BİR PROJENİN HAZIRLIĞINDAYIZ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "AKM'de kamuoyunun iftiharla karşılayacağı, çok büyük bir projenin hazırlığı içerisindeyiz." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'ATLET' YANITI

MKYK toplantısı sonrasında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu'nun tartışma yaratan atletli fotoğrafıyla ilgili soru üzerine, "Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti olarak değerlendiriyorum. Önümüzdeki kurultaya yönelik bir algı düzenlemesi, ama başarılı bir halka ilişkiler faaliyeti olarak görmüyorum. Adalet kurultayını atlet kurultayı ile özdeşleştirmek başarılı olamayan bir halka ilişkiler faaliyetidir" dedi.

 

BAHÇELİ: TÜRKİYE İÇİN GEREKİRSE SAVAŞ SEBEBİ SAYILMALIDIR

MHP lideri Devlet Bahçeli gündeme dair açıklamalarda bulundu. Barzani'nin Kuzey Irak'ta yapmaya hazırlandığı referandum için, 'Bu referandum gerekirse savaş sebebi sayılmalı' dedi. MHP'den istifa eden ve Akşener'in kuracağı partiye geçeceğini açıklayan Koray Aydın'la ilgili ise, 'Partimiz için hayırlı olmuştur' şeklinde konuştu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

CELAL TALABANİ'NİN PARTİSİNİN ANKARA OFİSİ KAPATILDI

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Ankara ofisinin kapatıldığı açıklandı. Rudaw'ın haberine göre KYB Türkiye Temsilcisi Behroz Gelali, ofislerini kapatıp Türkiye'den ayrılmalarının bildirildiğini söyledi.

 

ALMAN HAVALİMANLARINDA TÜRKİYE YOLCUSU AZALDI

Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı son rakamlara göre, Alman havalimanlarından ülke dışına çıkan yolcu sayısı yılın ilk yarısında yüzde 6,4 artarken, Türkiye'ye uçanların sayısı yüzde 9.1 oranında düştü.

 

RUSYA'DAN KÖRFEZ ÜLKELERİNE İTİDAL ÇAĞRISI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Katar ve Körfez ülkelerine itidal çağrısı yaparak, "Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin tüm taraflarına sorunların masada çözülmesi çağrımızı yineliyoruz." dedi.

 

 

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

MOBİLYA VE BEYAZ EŞYADA İNDİRİM MESAİSİ

KDV ve ÖTV indirimleri eylül sonunda bitiyor. Hem beyaz eşya hem de mobilyacılar yoğun mesaide. Mobilyacılar, “İndirim sürerse satışlardaki artış % 40’ı geçer” diyor. Beyaz eşyacılar da ÖTV için Maliye’ye gidecek.

 

‘EV’DE TEMMUZ REKORU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen ay satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 18.7, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 42.4 artış kaydetti. 

 

İSTANBUL'DA TURİZMCİNİN KAYBI 1 MİLYAR EUROYU BULDU

Turizmcilerin İstanbul'da oda gelirleri kaybı geçen üç yılın ilk yarısında 1 milyar euroyu buldu. Bu yılın ilk yarısında oda doluluğu artış gösterse de bazı kaynaklara göre gelirlerde en büyük düşüş Türkiye'de gerçekleşti.

 

ABDİ İBRAHİM’E İRLANDALI ORTAK

İrlandalı ilaç üreticisi Allergan, Abdi İbrahim'le yürüteceği ortak proje kapsamında, 100 milyon liralık yatırımla göz sağlığı ürünlerini Türkiye'de üretecek.

 

ŞİŞECAM, YENİ YATIRIMLAR İÇİN KOLLARI SIVADI

Yenişehir, Eskişehir ve Mersin'de yeni fırın yatırımları planladıklarını belirten Şişecam Genel Müdürü Kırman, "Avrupa'daki etkinliğimizi artırmak adına Avrupa'daki başka alternatiflere bakıyoruz" dedi. Kırman, Paşabahçe'nin halka arzı içinse bir süre beklemede kalacaklarını söyledi.

 

ESTA, RUSYA'DA 3 AYDA 1 MİLYAR $'LIK KONTRAT İMZALADI

Son üç ayda ihalesini kazandığı projelerle Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzalayan ESTA Construction, dev projelerinin startını verdi. Mercedes Benz’in ülkedeki ilk fabrikasını ve Saratov Uluslararası Havalimanı’nı ESTA yapacak.

 

TÜRK İMZALI KAMYON ÇİN SEDDİ’Nİ AŞTI

Türk mühendislerin imzasını taşıyan ve fikri mülkiyet hakları Ford Otosan’a ait kamyon Çin’de ‘JMC’ markasıyla satışa çıkacak. Şirket, Çin’de satılacak her araçtan pay alacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE AVRUPAYA VEDA ETTİ

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Vardar'a deplasmanda 2-0 kaybeden Fenerbahçe, kendi sahasında da Makedon rakibine 2-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

 

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEKİ RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Fransa'nın Monaco, Portekiz'in Porto ve Almanya'nın Leipzig takımları ile eşleşti.

 

TÜRKİYE: 79 - UKRAYNA: 55

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2017) hazırlıklarını sürdüren A Milli Erkek Takımı, özel maçta Ukrayna'yı 79-55 mağlup etti.

 

2019 FIBA DÜNYA KUPASI'NDA GRUPLAR BELLİ OLDU

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruplar belirlendi. A Milli Basketbol Takımı, Letonya, Ukrayna ve ön elemelerden gelen İsveç ile B Grubu'nda yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.