25 Mayıs 2018 Türkiye Gündemi

25 Mayıs 2018 Türkiye Gündemi

25 Mayıs 2018 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ       25.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.7480 AVRO-EURO: 5.5740 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.3585 ALTIN-GOLD: 199.1500

 

 

TÜRKİYE, YUNANİSTAN'IN DARBECİLERE 'İLTİCA HAKKI' KARARINI ŞİDDETLE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'da Danıştay tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası bu ülkeye kaçan darbeci askere iltica hakkı verilmesini şiddetle kınadı.

 

AHMET MARANKİ’YE SORUŞTURMA

Bitkisel tedavi yöntemleriyle isim yapan Ahmet Maranki hakkında, katıldığı canlı yayında 24 Haziran seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle, "basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı. 

 

POLİTİKA                                                            

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'VAKİT TÜRKİYE VAKTİ' DİYEREK YOLA ÇIKIYORUZ

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vakit Türkiye Vakti' diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz'' dedi. Erdoğan, polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerini de 3600'e çıkaracaklarını açıkladı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: YENİ YÖNETİM SİSTEMİYLE TEK VESAYET MAKAMI MİLLET OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım, yeni yönetim sistemiyle tek vesayet makamının millet olacağını belirterek, "Yeni dönemin adını 'Güçlü iktidar, sürekli istikrar' olarak koyabiliriz." dedi.

 

İNCE’DEN YSK YARGIÇLARINA: ADİL OLMAZSANIZ FOTOĞRAFLARINIZI SOKAKLARA ASARIM

İstanbul Barosu’nu ziyaret eden CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, devlete karşı oyları korumak istediklerini söyledi. Avukatlardan seçim günü hazır olmalarını isteyen İnce, YSK yargıçlarına ise şöyle seslendi: “Siz Erdoğan’ın yargıçları değilsiniz, adil olacaksınız, yasaların-anayasanın-evrensel kuralların size verdiği yetkiyi ve hakkı kullanacaksınız. Yoksa Türkiye’nin bütün sokaklarına fotoğraflarınızı asarım” dedi.

 

BAHÇELİ: SENARYO AYNI, HEDEFLER FARKLI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan'a bir husumeti geliştirme noktasında çaba var. Netice itibarıyla gele gele şimdi ekonomiye geldiler. Aynı senaryo, hedefler farklı." dedi.

 

DEMİRTAŞ: TL'DEN KAÇMAYIN, 30 GÜN DAHA DİŞİNİZİ SIKIN

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, döviz artışına ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, "Yurttaşlarımız da panik halinde TL’den kaçıp dövize yönelmemelidir. Bu sadece krizi daha fazla tetikler. 30 gün daha dişinizi sıkın ve sandıkta daha demokratik bir iktidar için oy kullanın. En kalıcı çözüm budur" dedi. 

 

AKŞENER: TÜRKİYE EKONOMİSİNİN İÇİNE TÜKÜRDÜNÜZ

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Konya'da miting gerçekleştirdi. Akşener, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek 'Kendi yandaşlarınızı zengin etmek için Türkiye ekonomisinin içine tükürdünüz' ifadesini kullandı.

 

DÜNYA                                                                            

 

ABD'DEN İRAN'LA İLİŞKİLİ 4 TÜRK ŞİRKETİNE YAPTIRIM

ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırım listesinde, İranlı Mahan Havayolları ile ilişkili 4 Türk şirket ve bir Türkiye vatandaşı yer aldı.

 

AİHM'DEN ROJ TV KARARI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle lisansı iptal edilen Roj TV'nin Danimarka aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti. Karar oy birliğiyle alındı.

 

TRUMP, KUZEY KORE LİDERİ KİM JONG-UN İLE GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesini iptal etti. Kim'e hitaben bir mektup yazan Trump, 12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanan görüşmeyi Kuzey Kore'nin son açıklamasında yer alan "öfkeli ve düşmanca ifadeler" nedeniyle iptal ettiğini belirtti.

 

EKONOMİ                                                                

KUR FIRSATÇILARI İŞ BAŞINDA

İthal ilaç firmaları, kurdaki artışı fırsata çevirmek için harekete geçti. Piyasaya ilaç arzını kesen firmalar nedeniyle vatandaş mağdur oldu. Eczaneler hastaya muadili olan ilaçları veriyor.

 

TUZ GÖLÜ’NE 1.2 MİLYAR DOLAR

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Tuz Gölü doğalgaz depolama tesisi projesi için 1.2 milyar dolarlık kredinin Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan alındığını açıkladı.

 

TÜSİAD BAŞKANI BİLECİK: BIÇAK KEMİĞE DAYANMADAN ÖNLEM ALINMALI

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "Sorunları zora girdikten sonra çözmeye çalışırsanız çok daha büyük sonuçlara katlanmak zorunda kalırsanız. Bıçak kemiğe dayanmadan önlem almalısınız." dedi.

 

OTOKAR, KAZAKİSTAN’DA ZIRHLI ARAÇ ÜRETECEK

Kazakistan Engineering şirketiyle Otokar arasında imzalanan memorandum, Kazakistan ordusundaki Otokar araçlarının bakımı, modernizasyonu, araç tedariki ve ortak şirketin aracılığıyla Kazakistan’da zırhlı araç üretiminin yapılmasını öngörüyor.

 

TÜRK IC İÇTAŞ İNŞAAT İLE İTALYAN ASTALDİ, RUSYA’DA TRAMVAY YOLU YAPACAK

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında tramvay yolu inşaatı için protokol imzalandı.

 

SPOR                                       

 

2020 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ İSTANBUL'DA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final karşılaşmasına 2020 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapacak. 

 

ESKİŞEHİR BASKET'İ 99-98 YENEN TOFAŞ, YARI FİNALE YÜKSELDİ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi çeyrek final ikinci maçında TOFAŞ, Eskişehir Basket'i uzatmalar sonunda 99-98 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.

 

ANADOLU EFES YARI FİNALDE

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi çeyrek final play-off serisi 2. maçında Darüşşafaka'yı deplasmanda 79-78 mağlup ederek yarı finalde TOFAŞ'ın rakibi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.