25 Ocak 2018 Türkiye gündemi

25 Ocak 2018 Türkiye gündemi

25 Ocak 2018 Türkiye gündeminde kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                   25.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7370 AVRO-EURO: 4.6360 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3165 ALTIN-GOLD: 162.8500

 

 

TSK'DAN ZEYTİN DALI HAREKÂTI AÇIKLAMASI: 287 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 287 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca önceki gün yaşanan çatışmalarda şehit olan iki askerin naaşlarına bölgede çatışmaların devam etmesi ve hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle ulaşılamadığı belirtildi.

 

KİLİS'E 2 ROKET ATILDI: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 11 YARALI VAR

Kilis kent merkezine 2 roket atıldı. Roketlerden biri Çalık Camii'ne ve diğeri 100 metre ilerde bir eve düştü. Saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖSO İLE BİRLİKTE 7-8 ŞEHİDİMİZ VAR

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonu ile ilgili bilgiler verdi. Afrin'in adım adım kontrol altına alındığını belirten Erdoğan, ÖSO ile birlikte şu ana kadar 7-8 şehidin olduğunu söyledi. Daha önceden Münbiç'e yapılması planlanan operasyon için ise Erdoğan, "Obama bizi aldattı" dedi.

 

BAKAN ÇELİK: ALMAN POLİTİKACILARIN AFRİN ELEŞTİRİSİ SINIRLARI AŞIYOR

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Terörizmle mücadelede orantılılıktan bahsederek Türkiye’nin meşru mücadelesine karşı tavır almak, terörü himaye etmenin örtülü anlatımıdır. Türkiye’nin terörle mücadelesi meşruiyeti en yüksek mücadeledir. Buna karşı çıkanların hangi amaçlar güttükleri son birkaç günde iyice ortaya çıkmıştır" dedi.

 

POLİTİKA                                                          
 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: ZEYTİN DALI HAREKÂTI BİR İÇ SİYASET MALZEMESİ DEĞİLDİR

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Zeytin Dalı Harekatı bir parti operasyonu, bir siyasi parti harekatı, bir iç siyaset malzemesi değildir. Yapılması gereken şey, milletin temsilcisi olan TBMM'yi derhal toplantıya çağırıp, orada bilgi vermekti." dedi.

 

BAHÇELİ: HER DAĞIN YAMACI, TAŞIN ALTI KİRDEN PASTAN ARINDIRILMAKTA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekâtı hakkında, "Teröristler ihanetlerinin bedelini ağır şekilde öderken; her dağın yamacı, taşın altı kirden pastan arındırılmaktadır."

 

TUTUKLU HDP'LİLER ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NA KARŞI AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in de bulunduğu HDP ve DBP yöneticisi tutuklu 9 kadın, Afrin operasyonuna karşı açlık grevine başladı. 

 

MERAL AKŞENER'DEN 'ERDOĞAN'A GAZİLİK' YORUMU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili, "Gazilik er meydanında oluşan bir şeydir. Eğer kanunla gazilik çıkarırsak, Sayın Erdoğan'ın özelinden ayırarak söylüyorum, o zaman kanunla da şehitlik makamı verilir. Bunların değersizleştirilmesini doğru bulmuyoruz." dedi.


 

DÜNYA                                                             
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ABD BAŞKANI TRUMP TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG'ye ABD'nin silah desteğine son vermesi gerektiğine dikkati çekti.

 

ŞİMŞEK DAVOS’TA KONUŞTU: AB İLE İLİŞKİLER DİPTEN DÖNDÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük Birliği'nin orta vadede genişletilmesinin Türkiye'nin menfaatine olduğunu kaydetti. Şimşek, "AB ile ilişkiler dipten döndü diyebilir miyiz?" sorusuna, "Döndü" yanıtını verdi.

 

ABD'DEN TÜRKİYE'YE GÜVENLİ HAT ÖNERİSİ

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı 5'inci gününde devam ederken ABD'den Suriye ile ilgili yeni bir öneri geldi. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Çavuşoğlu'na 30 kilometrelik güvenli hat oluşturma önerisinde bulundu.

 

EKONOMİ                                                                       
 

BAKAN AĞBAL: YENİ TORBA YASA YAKIN ZAMANDA MECLİS'E GELECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl için yatırımları, istihdamı teşvik amacıyla bir torba yasa çalışmasını yakın zamanda Meclise sevk edeceklerini bildirdi.

 

TÜRKİYE ENERJİDE DÜNYAYA AÇILIYOR

Enerji Bakanlığı, 2018’de ‘barış için paylaş’ ilkesiyle Rusya, Çin ve Afrika’da işbirliğini geliştirecek. Çin ile yenilenebilir enerji alanında işbirliği yapılacak. Sahra Altı Afrika ülkelerine ilişkin öncelikli sektörler belirlendi. Rusya ile projeler tam gaz ilerliyor.

 

İMA GROUP TÜRKİYE'YE 25 MİLYAR DOLAR AKITACAK

Hong Kong, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Romanya, İtalya, Lüksemburg ve İngiltere’de 780 milyon euroluk ortak yatırımı bulunan İma Group, 2023’e kadar Türkiye’de yenilenebilir enerji, savunma, inşaat, kaya gazı, doğalgaz, demir-çelik, makine sanayii, otomotiv, ekolojik ilaç, kimya ve sağlık sektörlerine toplam 25 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

 

106 ÜLKEDEN TURİZMCİ TÜRKİYE’DE

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bugün kapılarını açtı. 25-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek fuara başta Hindistan, Endonezya, Filipinler, Rusya, Balkan ülkeleri, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü katılacak.

 

SPOR                                                           
 

ARİS 65-72 BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN

Beşiktaş Sompo Japan FIBA Şampiyonlar Ligi'nin 12. haftasında deplasmanda Aris’i uzatmada 72-65 yendi.  

 

ALBA BERLİN 66–79 DARÜŞŞAFAKA

7DAYS EuroCup'ta temsilcimiz Darüşşafaka, deplasmanda karşılaştığı Alman ekibi ALBA Berlin'i 79-66 mağlup etti. Oynanan diğer karşılaşmada diğer temsilcimiz Galatasaray Odebank, deplasmanda İspanyol ekibi Herbalife Gran Canaria'yı 87-76 yendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.