25 Şubat Gündeminde Neler Var?

25 Şubat Gündeminde Neler Var?

25 Şubat'ta Türkiye'de neler konuşuldu?

İşte gündemden başlıklar:

BAŞBAKAN YILDIRIM: FETÖ FAALİYETTE BULUNDUĞU ÜLKELER İÇİN BÜYÜK TEHDİT
Başbakan Yıldırım, "Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine karşı kalkışma hareketine girişen FETÖ, faaliyette bulunduğu 170'e yakın ülkede büyük bir tehdittir." dedi.
 
BAKAN IŞIK: EL BAB'IN TAMAMINA YAKINI ARTIK KONTROL ALTINA ALINDI
Milli Savunma Bakanı Işık, "El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz." dedi.
 
BAKAN BOZDAĞ'DAN ABD'YE FETÖ ELEBAŞI GÜLEN MEKTUBU
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Adalet Bakanlığı görevine getirilen Jeff Sessions'a mektup gönderdi. Bozdağ mektubunda, "Türk halkı ve devleti FETÖ lideri Gülen'in ülkemize iade edileceği beklentisi içindedir. Gülen'in iadesi iki ülke ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır." dedi.
 
MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ'Nİ KUNDAKLAYAN ZANLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI
Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül mahkemedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8'nci Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi savcının bu karara itiraz talebini kabul etti. Tekrar gözaltına alınan ve emniyete götürülen Mehmet Ali Aligül'ün bu sabah mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.
 
POLİTİKA
 
MEHMET ŞİMŞEK'TEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Referandumun önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Mevcut sistem krizlere gebe bir sistemdir" diye konuştu.
 
BAKAN SOYLU: KILIÇDAROĞLU ADAMLARINI BİR ARAYA TOPLA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla. Terör örgütünün propagandasını yapmasınlar." dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: KİM BASKI KURUYORSA, ONLARA GEREKLİ DERS SANDIKTA VERİLMELİ
Gündeme ilişkin DHA'ya özel açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hayır' oyu kullanacaklara karşı başlatılan baskıların asla ve asla insanları yıldırmaması gerektiğini belirterek "Tam tersine baskılara karşı direnilmeli, sandığa gidilmeli ve kim baskı kuruyorsa onlara gerekli ders sandıkta verilmeli" dedi.
 
SELAHATTİN DEMİRTAŞ: BU İDDİANAMEDEN ÜZÜNTÜ DUYDUM
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hâkim karşısına çıktı. Demirtaş, savunmasında "Gerçekten Yasama Meclisi'nin bir üyesi olarak bu iddianameden üzüntü duydum'' ifadesini kullandı.
 
BÜYÜKATAMAN: SİZİN BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ 15 TEMMUZ'DA MİLLET ALMADI MI?
MHP Genel Sekreteri Büyükataman, "Biri çıkmış 'kongreyi toplayın da boy ölçümüzü alın' diyor. Sizin boyunuzun ölçüsünü 15 Temmuz'da millet almadı mı? Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi kurun partinizi de görelim boyunuzun ölçüsünü." dedi.
 
DÜNYA
 
YUNANİSTAN'A KAÇAN 2 ASKER İLTİCA TALEBİNDE BULUNDU
Yunanistan'da, Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde ülkeye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 2 Türk vatandaşı Yunan polisine teslim oldu. Yunan basın yayın organları, Dedeağaç Emniyet Müdürlüğünde tutulduğu belirtilen 2 kaçağın 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yer alan ordu mensupları olduğunu duyurdu.
 
IRAK MUSUL HAVAALANI'NA OPERASYONA BAŞLADI
Irak'ta Musul'un batısını DAEŞ'ten temizleme operasyonu sürüyor. Irak güvenlik güçleri, teröristlerin elindeki stratejik Musul Havalimanı'na girdi. Uçak pisti kontrol altına alındı.
 
EKONOMİ
 
'TORBA KANUN TEKLİFİ' YASALAŞTI
TBMM Genel Kurulunda, mükelleflere vergi indirimi ve yabancılar ile gurbetçilere konut ve iş yeri satışında KDV istisnasını da içeren "torba kanun teklifi" kabul edilerek yasalaştı.
 
EKONOMİYE BAHAR GELDİ
Türkiye, 2017’ye hızlı girdi. Hükümetin düzenlemeleriyle beyaz eşya ve mobilyada satışlar % 50 arttı. 23 günde 2.200 konut satıldı. Dolar 3.55 TL’ye indi, turizmde rezervasyonlar başladı.
 
TANAP 2018’DE GAZLA DOLACAK
TANAP Projesi’nin yaklaşık yüzde 65’inin tamamlandığını belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılının ikinci yarısı itibarıyla boru hattının gaz ile doldurulmaya hazır hale geleceğinin altını çizdi
 
DİGİTURK VE DOĞUŞ GRUBU'NDAN AÇIKLAMA
Digiturk, beIN MEDIA GROUP ile Doğuş Medya Grubu arasında, Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu kanalların satışına ilişkin görüşmeler yürütüldüğüne dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bir anlaşma plânının bulunmadığını açıkladı
 
ZORLU ENERJİ'DEN PAKİSTAN'A GES YATIRIMI
Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin, Pakistan'ın Pencap eyaletinde kurmayı planladığı 200 megavatlık güneş enerjisi santrali (GES) için Pencap Eyalet Hükümeti ile niyet anlaşması imzaladığı bildirildi.
 
RENAULT MAİS GENEL MÜDÜRÜ ÇAĞDAŞ: PAZARDA DARALMA OLACAK
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, kur ve ÖTV etkisinin fiyatlara henüz yansımadığını söyleyerek fiyatların artacağını ve otomotiv pazarında yüzde 15-20 civarı küçülme beklediklerini söyledi.
 
SPOR
 
BEŞİKTAŞ 2-1 HAPOEL BEER SHEVA
UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş ilk maçta deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Hapoel Beer Sheva'yı sahasında da 2-1 mağlup ederek adını son 16'ya yazdırdı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesinin ardından Avrupa'da yoluna devam eden tek Türk takımı oldu.
 
FENERBAHÇE 67-64 OLİMPİYAKOS
THY Avrupa Ligi 23. hafta maçında Fenerbahçe, Olympiakos'u Ülker Sports Arena'da 67-64 mağlup etti. Oynanan diğer karşılaşmada Galatasaray Odeabank, deplasmanda Kızılyıldız'a 77-58 mağlup oldu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.