25 Temmuz gündeminden başlıklar

25 Temmuz gündeminden başlıklar

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ     25.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5590

AVRO-EURO: 4.1440

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6435

ALTIN-GOLD: 143.5555

 

 

SİİRT'TE 1 ASKER ŞEHİT

Siirt'te PKK'lı teröristler güvenlik güçlerinin bulunduğu araca saldırdı. Saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker ile korucu da yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSRAİL ATTIĞI ADIMLARLA YANLIŞA VE YALNIZLIĞA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamaları ile ilgili, "İsrail, attığı bu adımlarla yanlışa gidiyor ve şunu da çok açık net söylüyorum, yalnızlığa gidiyor." dedi.

 

BASIN BAYRAMI’NDA CUMHURİYET DAVASI: 9 AY SONRA İLK SAVUNMA

‘FETÖ/PDY, DHKP-C ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek’le suçlanan 11’i tutuklu 17 Cumhuriyet gazetesi çalışanı 9 ay sonra dün, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda hâkim karşısına çıkarak savunma yaptı.

 

POLİTİKA   

 

YENİ HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BEKİR BOZDAĞ

Bakanlar Kurulu, geçen hafta yapılan revizyonun ardından ilk kez toplandı. Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu. Ekonominin koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yürütülecek.

 

KILIÇDAROĞLU: TUTUKLU ONLARCA GAZETECİMİZ VARKEN BASIN BAYRAMI'NI KUTLAYAMAYIZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle paylaştığı mesajında, "Tutuklu onlarca gazetecimiz varken Basın Bayramı'nı kutlayamayız" ifadelerini kullandı.

 

CHP'LİLERDEN 'İSPARK YOLSUZLUĞUYLA' İLGİLİ SUÇ DUYURUSU

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, İSPARK'taki yolsuzluk iddialarına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

DÜNYA   

 

ALMANYA: ERDOĞAN YÜZYILLIK ORTAKLIĞI TEHLİKEYE ATIYOR, BİZE ŞANTAJ YAPILMASINA İZİN VEREMEYİZ

Alman Bild gazetesinde yer alan açıklamasında Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, "Erdoğan yüzyıllık ortaklığı tehlikeye atıyor. Bu çok yazık çünkü bizi birbirimize bağlayan gerçekten çok şey var. Ancak bize şantaj yapılmasına izin veremeyiz" dedi.

 

AB GENİŞLEME MÜZAKERELERİ KOMİSERİ HAHN: HERKESE DÜŞÜNCESİNİ SÖYLEME FIRSATI VERİLMELİ

Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türk yetkililere ancak ifade özgürlüğüne saygı duyma çağrısı yapabilirim" dedi.

 

MALİKİ'DEN RUSYA'YA: SURİYE'NİN PARÇALANMASINI ÖNLEYİN

Irak Başbakan Yardımcısı Nuri El Maliki, Suriye'nin parçalanmasının Ortadoğu'nun tamamının parçalanması anlamına geleceğini belirterek, Rusya'yı bunu engellemeye çağırdı.

 

EKONOMİ   

 

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 8 DARALDI

Mayıs ayında yüzde 1,5 artış kaydedilen konut satışlarında haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1'lik azalma kaydedildi. Konut satış rakamları bir önceki aya göre ise 116 binden 97 bin seviyesine geriledi.

 

TÜRKİYE RÜZGÂRDA ÜS OLACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, güneşten sonra rüzgâr alanında da tarihi bir ihaleye hazırlanıyor. YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) stratejisinin ikinci projesi için dünyanın en büyük rüzgâr türbini üreticileri 1000 megavatlık tesis yarışmasında ilk tekliflerini perşembe günü verecek.

 

TRAFİK SİGORTASI ŞİRKETLERİNE CEZA VERİLMEYECEK

Rekabet Kurulu, trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren 32 teşebbüs ve Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında idari para cezası verilmesine gerek olmadığına karar verdi.

 

KEMAL KÜKRER'İN TAMAMI JAPONLARIN OLUYOR

Kükre Gıda sermayesinin yüzde 50’sini temsil eden payların Ajinomoto Co. Inc. tarafından şirket sahiplerinden devralınmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.

 

RÖNESANS'TAN HOLLANDA'YA 1 MİLYAR AVROLUK PROJE

Rönesans Holding, geçen yıl satın aldığı Ballast Nedam ile Hollanda Rotterdam'da yol ve tünellerden oluşan yaklaşık 1 milyar avro tutarındaki kamu özel ortaklığı (PPP) projesine imza atmaya hazırlanıyor.

 

ÜLKER VE TOPBAŞ AİLESİ AYTAÇ’IN TAMAMINI SATIN ALDI

Yıldız Holding’in sahibi Ülker Ailesi ile BİM’in ana ortakları Topbaş Ailesi Yimpaş Holding’e ait Aytaç'ın tüm hisseleri satın alarak şirketin tek sahibi oldu.

 

"ARZ FAZLASI NEDENİYLE ŞU ANDA YENİ AVM AÇMAK ÇOK ZOR"

Merkezi ABD'de bulunan gayrimenkul danışmanlık firması Cushman & Wakefield'ın yönetici ortaklarından Toğrul Gönden, AVM'lerin yüzde 40-50 doluluk oranlarıyla açıldığını belirterek, "Yeni AVM açmak şu anda geçekten çok zor. Çünkü birçok yerde arz fazlası oluşmaya başladı." dedi. 

 

TEKİN ACAR’DA ZOR GÜNLER: MAĞAZALARI KAPATIYOR

2017 başında, iş yapmayan çok sayıda mağazayı kapatan Tekin Acar Kozmetik’te zor günler yaşanıyor. İnternet sitesine de ulaşılamayan markanın açık kalan son mağazalarını da teker teker kapattığı gözleniyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, “Sorunu aşmaya çalışıyoruz” diyor.

 

SPOR    

 

VLADİMİR STİMAC ANADOLU EFES İLE ANLAŞTI

Anadolu Efes, Beşiktaş'ın pivotu Stimac ile anlaşma sağladı. Sırp basketbolcu önümüzdeki günlerde resmi sözleşmeye imza atacak.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.