“25’den fazla öğrencisi olan köy okulları kapatılmasın”

“25’den fazla öğrencisi olan köy okulları kapatılmasın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, öğrenci sayısı 40’ın altındaki köy okullarının kapatılmasını öngören Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin değiştirilmesini ve sayının 20'ye indirilmesini söyledi.

Gürer, Hayırsever bir vatandaşın Niğde’de yaptırdığı 6 okuldan 2’sinin kapatıldığına dikkat çekti ve bu durumun özellikle kız çocuklarını olumsuz etkilediğini ifade etti. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak, öğrenci sayısı azalan köy okullarının kapatılmasının yarattığı olumsuz tabloya gündeme getirdi. 
 
HAYIRSEVER VATANDAŞIN YAPTIRDIĞI 6 OKULDAN 2’Sİ KAPATILDI
 
İzmirli hayırsever Necla Filibeli’nin Niğde’de yaptırdığı 6 okuldan 2’sinin, öğrenci sayılarının azlığı nedeniyle kapatılmasını eleştiren Ömer Fethi Gürer, hayırsever Necla Filibeli’nin 2007 yılında Valiliğe başvurarak Niğde’de okul yaptırmak istediğini ve 6 okul yaptırdığını hatırlattı. 
 
Hayırsever vatandaşın yaptırdığı 6 okuldan, Kızılören ve Fesleğen köylerine yaptırdığı 2 okulun, daha sonra öğrence azlığı nedeniyle kapatıldığını ifaden eden Ömer Fethi Gürer, “Valiliğe sorularak yapılan bu okulların kapatılması üzüntü verici. Bu yıl, Kızılören'de kapatılan ortaokulda 25 öğrenci vardı. Bu okulun kapatılma gerekçesi, yönetmeliğe göre 40 kişiden aşağı olduğu için okulun kapatıldığı yönündedir” dedi. 


Gürer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “millî Eğitim Bakanımız Genel Kurulda kendisi de taşımalı eğitimden şikâyetçi oluyorlardı. Bu anlamda, yönetmelik değiştirilerek köy okullarında 25 öğrenciyle okulların açık kalacağı yönünde bir değişiklik yaparlarsa okullar eğitime devam edebilecek. Akıllı tahtası, bilgisayarı, her türlü donanımı olan okulların kapatılması köylerde büyük üzüntü yarattığı gibi, kız çocuklarının da okulsuz kalmasına neden oluyor.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.