26 Aralık 2017 Türkiye gündemi

26 Aralık 2017 Türkiye gündemi

26 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         26.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8115

AVRO-EURO: 4.5280

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0985

ALTIN-GOLD: 156.2000

 

 

HAKKÂRİ’DEN ACI HABER: 3 ŞEHİT

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü. Yine Şemdinli’de bir asker ise el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit oldu.

 

CUMHURİYET DAVASINDA YİNE TAHLİYE YOK

Mahkeme heyeti kararında, Cumhuriyet gazetesi çalışanları tutuklu Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Emre İper, ‘Jeansbiri’ hesabının sahibi olduğu iddia edilen Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca duruşmaların bundan sonra Silivri'de görülmesini hükmetti. Duruşma 9 Mart 2018'e ertelendi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: YARGI MUAFİYETİ SADECE 15-16 TEMMUZ'U KAPSIYOR

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal son yayınlanan KHK'nın tartışılan ‘sivile yargı muafiyeti maddesi hakkında konuştu. Mahir Ünal düzenlemenin sadece 15 Temmuz ve 16 Temmuz günlerini kapsadığını söyledi. 

 

GÜL'DEN KHK ÇIKIŞI: HUKUK DEVLETİ AÇISINDAN KAYGI VERİCİ

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN KHK ELEŞTİRİSİ: VEBALİ AYM’NİN

Son KHK’ların Parlamento’yu tasfiye amacı taşıdığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu işin tek sorumlusu Anayasa Mahkemesi’dir (AYM). AYM üyeleri söylesin, Taşeron, Vakıfbank, Şeker Kurumu, TAPDK düzenlemelerinin OHAL ile 15 Temmuz ile ne alakası var? Anayasa’nın ve TBMM’nin askıya alınmasının vebali AYM üyelerindedir” dedi.

 

BAHÇELİ'DEN ÇOK SERT KHK ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Bahçeli son çıkarılan KHK ile ilgili olarak, “Kriz severler her fırsattan istifadenin peşindeler. Kaos ve korku tacirleri her gelişmeyi karalamanın, her durumu haşince kurcalamanın, haince kumpasa çevirmenin hevesindeler" dedi.

 

İYİ PARTİ'DEN KHK TEPKİSİ: ASLA KABUL ETMİYORUZ

Önceki gün çıkarılan KHK'larla getirilen düzenlemeleri eleştiren İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "İktidarın büyük korkularının eseri olan bu KHK'ları asla kabul etmiyoruz" dedi. Çıray, Anayasa Mahkemesi'ni göreve çağırarak, anayasanın değişmez maddelerinin korunması gerektiği uyarısında bulundu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

İSRAİL, KEFALETLE SERBEST BIRAKILAN İKİ TÜRK VATANDAŞINI SINIR DIŞI ETTİ

İsrail, Kudüs'te cuma günü gözaltına alınan ve cumartesi akşamı çıkarıldıkları mahkemede kefalet karşılığı serbest bırakılan 3 Türk vatandaşından Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargılı isimli iki Türk vatandaşını sınır dışı etti.

 

FENER RUM PATRİĞİ BARTHOLOMEOS'TAN KUDÜS MESAJI

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kudüs'te statünün devamından yana olduklarını belirterek, "Ortadoğu'nun mücadele ettiği yeterince problem zaten vardı, bir de bunların üstüne son zamanlarda yenilerinin eklenmesi yersizdi'' dedi.

 

İSRAİL'DE FİLİSTİNLİLERE "İDAM CEZASI" YASA TASARISI

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının çarşamba günü İsrail Parlamentosu Knesset'te oylamaya sunulacağını bildirdi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TRAFİK SİGORTASINDA 'TAVAN FİYAT' 2018'DE DEVAM EDECEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortasında azami prim (tavan fiyat) uygulamasının 2018 yılında da devam edeceğini belirterek, "Sigorta şirketlerinin 9 ayda yaklaşık 240 milyon liralık zarar ettiğini tespit ettik. Şirketlerimizin sermayesinin erimemesi için azami prim tutarlarında bir defaya mahsus olmak üzere yılbaşında yüzde 5 artış olacak." dedi.

 

ASGARİ ÜCRET 29 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun son toplantısının 29 Aralık'ta yapılacağı açıklandı. 2018 asgari ücret zammı, bu toplantının ardından belli olacak.

 

PLAKA NUMARALARI TEK MERKEZDE TOPLANACAK

Araç ruhsatlarının ilk tescil ve ikinci el araç alımları ile ilgili yeni dönem başlıyor. 1 Ocak’tan itibaren yeni araç alanlar ve ikinci el araçların satış sonrası işlemleri artık noterlerde yapılacak. Ruhsatlar ve plakalar noterdeki işlemlerin ardından vatandaşa verilecek.

 

YEMEK KARTI KOMİSYONLARINA DÜZENLEME GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, komisyon oranları nedeniyle boykota varan tartışmaların yaşanmasına yol açan yemek kartları ve çeklerine ilişkin mevzuat düzenlemesi yapacak. Mevzuat çalışmasının 2018 yılının ilk yarısında tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılması hedefleniyor. 

 

TURKİSH CARGO, LİMA LOJİSTİK VE TOFAŞ İLE ANLAŞMA İMZALADI

Turkish Cargo, Lima Logistics ve TOFAŞ ile Türkiye otomotiv sanayisine önemli katkı sağlayacak özel bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile Fiat Chrysler Automotive tarafından İtalya'da üretilen parçalar, Lima Logistics'in bu ülkedeki acente ağı üzerinden Tofaş'ın üretim hattına, Turkish Cargo ile 24 saatten daha az sürede ulaşacak.

 

AKFEN, İKİ YILDA 5,2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPACAK

Akfen Holding'in önümüzdeki 2 yıllık hedefini paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 5,2 milyar liralık yatırım projelerini hayata geçireceklerini ve bu yatırımlarla birlikte en az 2 bin 345 kişilik yeni istihdam yaratacaklarını duyurdu.

 

PETROL YOKSA RÜZGÂR VAR

Rüzgâr enerjisine dayalı elektrik üretim santrali  kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde 8 bölge için 430 megavat kapasite tahsis edildi. İhalelere 101 firma teklif sundu. İhalelerde en düşük teklif, İstanbul bölgesi için verildi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ANADOLU EFES 77-99 BANVİT

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Banvit, deplasmanda Anadolu Efes’i 99-77 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.