26 Ekim 2017 gündemden kısa kısa haberler

26 Ekim 2017 gündemden kısa kısa haberler

26 Ekim 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         26.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.7550

AVRO-EURO: 4.4460

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.9910

ALTIN-GOLD: 154.7000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IRAK İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Irak Başbakanı İbadi ile düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kandil gibi, Sincar gibi, bu bölgelerde PKK'nın bir varlığı söz konusu. Bütün buralarda da bizler her türlü dayanışma içerisinde ortak mücadeleyi sürdürmeye Türkiye olarak varız” dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BARZANİ'YE: NİYE TÜRKİYE'NİN SÖZÜNÜ DİNLEMEDİN?

Başbakan Yıldırım, ''Barzani 'Referandum öncesi şartlara dönüyoruz' diye açıklama yaptı. Peki buraya gelecektin niye bu yanlışta ısrar ettin, niye yıllardır sizi himaye eden, hayat alanı oluşturan Türkiye'nin sözünü dinlemedin?'' ifadesini kullandı.

 

AB BAKANI ÇELİK: TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERİ KESMEK İNTİHAR OLUR

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Sorunlarını çözemeyen bir Avrupa modelinin alacağı tek kararın Türkiye ile müzakereleri kesmek olması ya da askıya almak olması bir intihar olur." dedi.

 

BÜYÜKADA TOPLANTILARI DAVASINDA 8 SANIK İÇİN TAHLİYE KARARI

Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tümünün tahliyesine karar verildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ: YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun erken yerel seçim çağrısına ilişkin 'Yenilen pehlivan güreşe doymaz' derim. Bu kadar yenilgiden sonra meydan okumalara gülümsüyorum. Yarın kendisine 'hadi' dense kaçacak delik arayacaktır" dedi.

 

“BAYKAL KOMADAN ÇIKIŞ BELİRTİLERİ GÖSTERİYOR”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Derin komada olmadığını, hatta komadan çıkış belirtileri olduğunu paylaşmak istiyorum." dedi.

 

CHP İSTİFA EDENLERİN YERİNE BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA ADAY GÖSTERMEYECEK

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bundan sonra bu sebeple (istifa) boşalan belediye başkanlıklarına aday göstermeyeceğiz" dedi.

 

İYİ PARTİ KURULDU

İyi Parti,  Meral Akşener öncülüğünde resmen kuruldu. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne konuşma yapan Akşener, "Şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır. Türkiye'nin büyük sorunlarını açacak gücü var. Milletimizin sağduyu ve kararlılığı var" dedi. Akşener, salondan yükselen 'Başbakan Meral' sloganlarını düzelterek, "Başbakan değil, cumhurbaşkanı" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AP YENİ SCHENGEN KONTROL SİSTEMİNİ ONAYLADI

Avrupa Parlamentosu, Schengen Bölgesi'ne giriş ve çıkış yapan üçüncü ülke vatandaşlarına ait bilgilerin elektronik ortamda kaydedilip saklanması ve üye ülkelerin ortak kullanımına açılması yönündeki yeni sınır kontrol sistemini kabul etti.

 

 

 

IMF'DEN KÜRESEL ISINMA UYARISI: BU GİDİŞLE PİŞECEĞİZ, KIZARACAĞIZ, KAVRULACAĞIZ

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'dan küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle ilgili sert bir uyarı geldi. Lagarde, kritik kararlar almazsak "Pişeceğiz, kızaracağız ve kavrulacağız" şeklinde konuştu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

REEL KESİM GÜVENİ EKİMDE 2,1 PUAN AZALDI

2017 yılı Ekim ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 2,1 puan azalarak 109,5 seviyesinde gerçekleşti.

 

ZORUNLU ARABULUCULUK 'RESMEN' BAŞLADI

İşçi ve işverene dava açmadan önce arabuluculuk şartı getiren yasa Resmi Gazete'de yayımlandı. Artık iş mahkemeleri arabulucuya başvurulmadan açılan davaları herhangi bir işlem yapılmaksızın reddedebilecek.

 

GİZLİ E-TİCARET YAPANA 20 BİN LİRA CEZA GELİYOR

Torba Yasa’yla gelen düzenlemeye göre, ‘Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ hayata geçecek. Bu sistemde ticaret yapanlara ilişkin bilgiler yer alacak. Bilgi vermeyenlere 5 binden 20 bin liraya kadar para cezası verilecek.

 

"AVRUPALI BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ"

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitri Papadimitriou Ege Ekonomik Forum’da konuştu. Papadimitriou, Yunanistan’ın Avrupalı bir Türkiye istediğini söyledi.

 

AKBANK, BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Akbank, 2017 yılının ilk dokuz ayında, aktiflerini yüzde 7,1 oranında büyüterek 315 milyar TL’nin üzerine çıkardı. Banka, brüt kârı üzerinden 1 milyar 201 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 4 milyar 517 milyon TL konsolide net kar elde etti.

 

TURKCELL, YERLİ MOBİL ARAMA MOTORU YAANİ’Yİ TANITTI

Turkcell Genel Müdür Kaan Terzioğlu, üzerinde 2,5 yıl çalışılan Türkiye'nin mobil arama motoru 'Yaani'yi düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 81-70 ANADOLU EFES

Turkish Airlines Euroleague sezonu üçüncü hafta maçında Fenerbahçe Doğuş, Anadolu Efes’i 81-70 yendi. 

 

DARÜŞŞAFAKA 78-69 UNİCS KAZAN

Eurocup’ta üçüncü maçına çıkan Darüşşafaka evinde Unics Kazan’ı 78-69 yendi.

 

KK BUDUCNOST 87-78 GALATASARAY ODEABANK

Galatasaray Odeabank, EuroCup B Grubu üçüncü maçında karşılaştığı Karadağ ekibi Buducnost VOLI'ye 87-78 mağlup oldu.

 

AZİZ YILDIRIM VE IŞIK EYİGÜNGÖR İÇİN HAPİS İSTEMİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için “kasten yaralama” suçundan 1 yıla, Yıldırım'a vurmaya çalışan Işık Eyigüngör için ise “kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.