26 Eylül 2017 gündemden haberler

26 Eylül 2017 gündemden haberler

26 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         26.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.5510

AVRO-EURO: 4.2080

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7790

ALTIN-GOLD: 149.4500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum için, "Yok hükmündedir, kabul etmiyoruz" dedi. Erdoğan, Silopi'deki tatbikatın da boşuna yapılmadığını ifade ederek, "Kuzey Irak bakalım petrolü nereye akıtacak? Vana bizde" açıklamasında bulundu. Giriş ve çıkışların kapatılacağını da açıklayan Erdoğan, bölgede terör devletleri kurulmasına izin verilmeyeceğini söyleyerek "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: VATANDAŞ RAHAT OLSUN SAVAŞA GİRMİYORUZ

"Referandumu yapma inadı sıcak bir çatışmaya zemin hazırlamıştır" diyen Başbakan Yıldırım, "Vatandaş rahat olsun, savaşa girdiğimiz yok" dedi. Başbakan, TEOG yerine geçerli olacak yeni uygulama için 3 seçenek olduğunu, bir ay içinde belli olacağını söyledi. Başbakan, belediyelerin tartışma yaratan emlak vergisi değer artışına sınır getireceklerini açıkladı.

 

TÜRKMENLERE BİR FİİLİ MÜDAHALE OLURSA ASKERİ OPERASYON YAPILIR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY referandumuna ilişkin, "Türkmen kardeşlerimize yönelik bir fiili müdahale olursa (Türkiye tarafından) askeri operasyon hemen olur" dedi.

 

BAKAN ÇELİK: ALMANYA SEÇİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN TABLO ALARM VERİYOR

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'daki seçimlere ilişkin, "Ortaya çıkan tablo alarm veriyor. Demokratik siyasete inanan herkes dayanışma içinde olmalıdır. Irkçı kesimlere karşı mücadele etmek için Avrupa'da demokratik değerleri savunanlarla ortak çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

 

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASI: KADRİ GÜRSEL TAHLİYE EDİLDİ

Cumhuriyet gazetesinin 18 çalışanı ve yöneticisinin de aralarında olduğu 20 kişi hakkındaki davanın 3. duruşmasında gazetenin yazarlarından Kadri Gürsel için tutuksuz yargılanma kararı çıktı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                            

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ VEFAT ETTİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 

TERÖR TERÖRDÜR, TERÖRİST TERÖRİSTTİR VATANI MİLLETİ MEZHEBİ OLAMAZ

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Terör terördür, terörist teröristtir. Vatanı, milleti, rengi, dini, mezhebi olamaz. Bizim bunların hepsiyle etkin, kararlı mücadele etmemiz lazım. Etmezsek ne olur? Yarın o biter, ondan sonra bir başkası gelir." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE, İRAN VE IRAK ORTAK ÇÖZÜM ÜRETMESİ GEREKİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye ve İran'ın bir araya gelerek soruna ortak çözüm üretmeleri gerekir. Eğer ortak çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafe alabilir " dedi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ: KORSAN REFERANDUM YOK HÜKMÜNDEDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak'taki referandumla ilgili ''Barzani ve Peşmergelerinin 25 Eylül 2017’de yaptıkları, hukuki ve siyasi meşruiyeti olmayan 'korsan referandum' yok hükmündedir, kâğıt üzerinde kalmaya mahkûmdur.” dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___        

 

AFD'NİN ALMANYA'NIN GELECEKTEKİ AVRUPA POLİTİKASINDA ETKİSİ OLMAYACAK

Almanya Başbakanı Angela, seçimleri 3. sırada tamamlayan ve parlamentoya girmeyi başaran İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı 'Almanya için Alternatif' (AfD) partisinin 'Almanya'nın gelecekteki Avrupa politikasında etkisi olmayacağını' söyledi.

 

"REFERANDUM SONUÇLARI 3 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Sözcüsü Sirvan Zirari, referanduma katılım oranının yüzde 72 olduğunu ileri sürerek, sonuçların 3 gün içinde açıklanacağını belirtti.

 

İRAN BARZANİ'YE SINIR KAPILARINI KAPATTI

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi başkent Tahran'da düzenlendiği basın toplantısında, "Irak devletinin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Irak devletinin talebi üzerine hava sahamızı ve kara sınırlarımızı IKBY'ye kapattık" dedi.

 

S-400'LERİN TESLİM TARİHİNE İLİŞKİN İLK RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Rusya'dan alınacak S-400 hava savunma sistemlerinin teslim tarihine ilişkin ilk resmi açıklama yapıldı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, teslimatın minimum iki yılda başlayacağını söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       

 

BAKAN SOYLU: ”BUNDAN SONRA PASAPORT VE EHLİYETİ NÜFUS İDARESİ VERECEK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bundan sonra pasaport ve ehliyeti nüfus idaresinin vereceğini açıkladı.

 

EMLAK VERGİSİ SINIRININ DETAYI BELLİ OLDU

Emlak vergisine getirilecek sınırlamada, emlak vergi değeri esas alınacak. Bir önceki emlak vergi değerinin yüzde 50’si geçilemeyecek. Belediye fazladan belirlese bile emlak vergisi hesaplanırken yasal tavan esas olacak.

 

KONUTTA 8 AYLIK SATIŞ YENİ REKORUN MÜJDECİSİ

Yılın ilk 8 ayında satılan konut sayısı 2016’ya göre yüzde 7.68’lik artışla 890 bin 430’a ulaşarak yılsonu için yeni bir rekorun haberini verdi. Artışta, sunulan vergi teşvikleri etkili oldu. 

 

KAPASİTE KULLANIM ORANI, EYLÜLDE YÜZDE 79 OLDU

2017 yılı Eylül ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 79,0 seviyesinde gerçekleşti. 

 

BOTAŞ İLE ORTAK TEŞEBBÜSE GAZPROM'DAN ONAY

Rus enerji şirketi Gazprom, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile ortak teşebbüs kurulmasını onayladı.

 

TATA TÜRKİYE PAZARINDA YATIRIMA HAZIRLANIYOR

Dünya çapında yaklaşık 400 bin çalışan istihdam eden ve 7 farklı iş kolunda faaliyet gösteren Hintli dev TATA Grup, Türkiye pazarında yer almak için görüşmelere başladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         

 

PETROL OLİMPİJA 78-82 FENERBAHÇE DOĞUŞ

Fenerbahçe Doğuş, hazırlık programı kapsamında Slovenya’da Petrol Olimpija ile karşılaştı. Fenerbahçe, ilk yarısını 36-35 önde bitirdiği maçı 82-78 kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.