26 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

26 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan kısa haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    26.05.2017

 

DOLAR-USD: 3.5675

AVRO-EURO: 4.0070

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6285

ALTIN-GOLD: 144.2000

 

 

VAN VE ÇALDIRAN’DA 5 ŞEHİT

TSK'dan yapılan açıklamada, Van'ın Çaldıran ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda 4 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit oldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

AĞRI'DA 29 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ağrı'da Jandarma Özel Harekât tarafından bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 29 terörist etkisiz hale getirildi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AB'DEN YAPICI TUTUMUMUZA KARŞILIK DÜRÜSTLÜK BEKLİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(AB'den) Yapıcı tutumumuza karşılık samimiyet, dürüstlük ve çifte standartların ortadan kaldırıldığı bir yaklaşım bekliyoruz." dedi.

 

POLİTİKA    

 

BOZDAĞ HAKKINDAKİ GENSORU ÖNERGESİNİN GÜNDEME ALINMASI REDDEDİLDİ

CHP'nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmedi.

 

İŞ MAHKEMELERİ KANUN TASARISI MECLİS'TE

İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın yasalaşmasıyla, işçi ve işveren arasındaki uyuşmazlıklarda mahkemeye gitmeden önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale gelecek.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN VATAN PARTİSİ'NE ZİYARET

Vatan Partisi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Son referandum sürecinde 'hayır' oyunu kullanarak demokrasiye katkısını sunan bütün unsurlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, yine birlikte hareket edebilirsek, Türkiye'yi aydınlığa ve huzura çıkarmış olacağız." dedi.

 

CHP'DEN BYLOCK HAMLESİ

CHP, FETÖ'cü vekil söylentilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerinde şaibe yarattığı iddiasıyla, konunun araştırılması için araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

BAHÇELİ: FETÖ'CÜLERİN İSİMLERİNİ VERSİNLER NE YAPACAĞIMI GÖRSÜNLER

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "'Kendi içindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler.' deniliyor. Şahsıma, FETÖ'cülerin isimlerini versinler ne yapacağımı görsünler." dedi.

 

HDP'Lİ YILDIRIM: HDP ARADAN ÇIKTIĞI ANDA BU ÜLKEDE İNSANLAR BİRBİRİNİ BOĞAZLAR

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP'nin hala bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün kalıcı onurlu barış temelinde, demokrasi, özgürlük temelinde teminatı olduğunu belirterek, "HDP aradan çıktığı anda bu ülkede insanlar bir birini boğazlar" dedi.

 

DÜNYA   

 

ÜÇLÜ GÖRÜŞMEDE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüştü. Görüşmede terörle mücadelede işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

 

MERKEL'DEN 'İNCİRLİK TEHDİDİ'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO zirvesinin düzenlendiği Brüksel'de Türkiye ile yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmenin öncesinde Türkiye'nin Alman vekillere İncirlik ziyaretine izin vermemesi durumunda Alman ordusunun İncirlik'i terk edeceğini söyledi.

 

WASHİNGTON'DAKİ KAVGA: KONGRE'DE TÜRKİYE KINANDI, ANKARA TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında, Washington'daki Türk Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan kavgayla ilgili Türkiye'yi kınayan tasarıyı kabul etti. Türk Dışişleri Bakanlığı ise yaşananlardan ABD makamlarının sorumlu olduğunu belirterek "Söz konusu tasarıyı reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

 

EKONOMİ  

 

YERLİ OTODA İLK TOPLANTI 6 HAZİRAN’DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yerli oto görevini TOBB’a vermesinin ardından çalışmalar başladı. TOBB’un 6 Haziran’daki toplantısında yol haritası belirlenecek

 

BAKAN TÜFENKCİ'DEN 'ET FİYATLARI' AÇIKLAMASI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'de üretilen etin iç talebi yeterince karşılamadığı ve fiyatların 50 liranın üzerine çıkacağı iddiaları ile ilgili, "Ben bu tür spekülasyonlara inanmıyorum." dedi.

 

ROSSELHOZNADZOR: 6 TÜRK ŞİRKETİ GEREKLİ KOŞULLARI TAŞIYOR

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, kurumları tarafından bu ay denetimden geçirilen 6 Türk şirketinin Rusya'ya sebze ürünleri sevkiyatına başlayabilecek nitelikte olduğunu söyledi.

 

TÜRK TELEKOM VE PTT ANLAŞTI

Türk Telekom ve PTT A.Ş., 2013’de başlattıkları mobil iletişim alanındaki iş birliğinin 5 yıl süreyle uzatıldığını Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı bir basın toplantısı ile duyurdu. 

 

2 DEVDEN BORSADA HİSSE SATIŞI GELDİ

Koç ailesi, holdingdeki paylarının yüzde 4.22’sini, Sabancı ailesi üyeleri ise şirketin 100 milyon dolarlık hissesini borsada satıyor.

 

3 KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJESİ'NİN GÜZERGÂHI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesini kazanan Yüksel Proje Uluslararası AŞ çalışmalarına başlıyor.

 

SPOR   

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN YARI FİNALDE

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off 2. maçında Beşiktaş Sompo Japan, Gaziantep Basketbol'u 77-70 yenerek seride durumu 2-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.

 

GALATASARAY OB 73-63 ANADOLU EFES

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes'i 73-63 yenerek seride durumu 1-1 yaptı.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.