26 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

26 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

26 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                             26.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.7285

AVRO-EURO: 5.5130

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.2990

ALTIN-GOLD: 198.1000

 

 

BİR HAFTADA 49 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince 18-24 Mayıs'ta Diyarbakır, Mardin, Siirt ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 49 terörist etkisiz hale getirildi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ AKSOY: KARŞILIK VERMEYE MECBUR KALIRIZ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'den bir heyetin Türkiye'de Menbiç konusunda görüşmelerde bulunduğunu bildirdi. Aksoy, Türkiye'nin ABD'den F-35'leri teslim almak için bütün şartları yerine getirdiğini söylerken, "ABD'den engelleme gelirse karşılık vermek zorunda kalırız" dedi. 

 

SULTANBEYLİ VE MEHMETÇİK VAKFI'NDAKİ OLAYLARA İLİŞKİN DAVADA KARAR AÇIKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfı mevkisinde meydana gelen olaylara ilişkin 3'ü rütbeli, 3'ü er, 116'sı öğrenci 122 sanığın yargılandığı davada, rütbeli olan 3 sanık ağırlaştırılmış, askeri öğrenci olan 116 sanık ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 28 ASKER TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 şüpheli asker tutuklandı.

 

POLİTİKA                                 

 

SEÇİM İTTİFAKI YASASI ANAYASA MAHKEMESİNDE

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkân tanıyan kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP'nin yaptığı başvuruyu, 31 Mayıs'ta esastan görüşerek karara bağlayacak.

 

BAŞBAKAN İZMİR'E YAPILACAK YENİ HAVALİMANININ ADINI İLK KEZ AÇIKLADI

Başbakan Yıldırım, "Kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi birtakım manipülasyonların sonucudur." dedi. Başbakan Yıldırım ayrıca İzmir Alaçatı'da yapılacak yeni havalimanının adının “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını açıkladı.

 

CHP 'MİLLET İÇİN GELİYORUZ' DİYECEK

CHP'nin açıklanan görsel iletişim kılavuzunda, seçimlerde kullanılacak logo, genel başkan fotoğrafları, araç giydirmeleri ve broşürlere yer verildi. Partinin seçim logosu "Artık tamam" olarak belirlenirken, slogan ise "Millet için geliyoruz" olarak duyuruldu.

 

MUHARREM İNCE'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 3600 EK GÖSTERGE ÇAĞRISI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, polis, öğretmen ve hemşirelerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı: ''Madem samimisin dürüstsün çıkar bir KHK seçimden önce ver.''

 

HDP SEÇİM ÇALIŞMALARINI EDİRNE'DEN BAŞLATTI

HDP seçim çalışmalarını, Edirne'de cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu cezaevi önünde başlattı. Burada bir konuşma yapan Pervin Buldan, "Tahliye olmaması durumunda Demirtaş'ı Türkiye'nin her yerine götüreceğiz" dedi.

 

 

MHP'Lİ AKÇAY: ERDOĞAN'A DESTEĞİMİZ DEVLET, MİLLET VE ÜLKE İÇİN

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devlet, millet ve ülke için desteklediklerini belirterek,  "Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden sürekli bir operasyon yapılıyor. Bize düşen de sahip çıkmaktır." dedi.

 

AKŞENER: KAYSERİ'Yİ İTALYA'NIN MİLANO'SU YAPACAĞIZ

Kayseri'nin yüzde 25'inin yoksulluk sınırının altında yaşadığını söyleyen İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Kayseri nüfusunun yüzde 8'i gelirsiz yaşıyor. Kayseri'yi dünyanın mobilya merkezi yapacağız. Hani İtalya'nın Milano'su, Torino'su gibi" dedi.

 

DÜNYA                                              

PUTİN: TÜRKİYE DÜNYANIN EN İYİ SİSTEMİNİ ALMAYA KARAR VERDİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’nin, Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili ABD yönetiminden gelen tepkileri değerlendirerek, "Türkiye, NATO üyesi olarak S-400 sistemleri ile en gelişmiş ve abartmadan söylüyorum sınıfında dünyanın en iyi sistemini almaya karar verdi" dedi.

 

TRUMP: KUZEY KORE ZİRVESİ HALA MÜMKÜN

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da yapılması planlanan görüşmeyi iptal etmesine karşın, zirvenin hala gerçekleşebileceğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                      

 

ŞİMŞEK: ‘PİYASALARLA İNATLAŞMAYACAĞIZ’

Başbakan Yardımcısı, Merkez Bankası'nın hamleleriyle ilgili olarak, "Merkez Bankası'nın spekülatif saldırılara karşı ne gerekiyorsa yapacaktır. Türkiye piyasalarla inatlaşmayacak" diye konuştu.

 

BAKAN SARIEROĞLU: ‘EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ HAZİRAN BAŞINDA ÖDENECEK’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere bayram ikramiyesinin haziran ayı başında ödeneceğini açıklayarak, "ikramiye ayrı, maaşı ayrı ödenecek" dedi.

 

KAPASİTE KULLANIMI, MAYISTA YÜZDE 77.9

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,6 puan artarak yüzde 77,9 seviyesinde gerçekleşti.

 

REEL KESİMDE GÜVEN AZALDI

2018 yılı Mayıs ayında Reel Kesim Güven Endeksi bir önceki aya göre 1,3 puan azalarak 109,9 seviyesinde gerçekleşti.

 

EGE'NİN EN BÜYÜK 100 SANAYİ KURULUŞU BELLİ OLDU

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), en başarılı 100 büyük firmayı açıkladı. Yapılan sıralamada birinci TÜPRAŞ, ikinci Petkim Petrokimya ve üçüncü Philsa Philip Morris oldu.

 

SPOR                                      

FENERBAHÇE DOĞUŞ YARI FİNALDE

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final ikinci maçında Sakarya Büyükşehir Basketbol’u 77-54 yenerek seriyi 2-0 yaptı ve adını yarı finale yazdırdı. 

 

BANVİT YARI FİNALDE

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi 2’nci maçında Beşiktaş Sompo Japan’ı konuk eden Banvit, karşılaşmadan 83-75 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.