26 Nisan 2018 Türkiye Gündemi

26 Nisan 2018 Türkiye Gündemi

26 Nisan 2018 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                            26.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.1010

AVRO-EURO: 4.9935

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.7170

ALTIN-GOLD: 174.0000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AZERBAYCAN'LA YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ile ilgili, "Önümüzdeki dönemde yeni projeleri hayata geçireceğiz. Tabii bunlardan en önemlisi, ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçiş olacak." dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: DEĞERLENDİRMELERİN GERÇEKLİK PAYI SIFIR

Başbakan Binali Yıldırım, AKPM Denetim Komisyonunun açıklamasına ilişkin, "Bu gibi değerlendirmelerin gerçeklik payı sıfır. Demokratik kültürü gelişmiş bir ülkeden bahsediyoruz, Türkiye'den bahsediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

BAKAN SOYLU'DAN 'YENİ GÖÇ DALGASI' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son aylarda özellikle Afganistan kökenli yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıyayız. 2018 yılındaki kaçak göçmenlerin içinde 29 bin 899 kişi Afganistan kökenlidir." dedi.

 

AYM BAŞKANI: ARSLAN: ‘AYM'NİN KARARLARININ UYGULANMAMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasanın açık hükümleri karşısında, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması söz konusu olamaz." dedi.

 

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI

Cumhuriyet gazetesi davasında, Akın Atalay, "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan 7 yıl 13 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Atalay'ın tahliyesine hükmedildi. Murat Sabuncu ve Ahmet Şık, "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırıldı.

 

POLİTİKA                                                                             

 

AK PARTİ'DEN BBP'YE ZİYARET

AK Parti ile BBP arasında Ankara'da bir görüşme gerçekleşti. Görüşme sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta BBP Genel Başkanı Destici ile görüşeceğini açıkladı.

 

KILIÇDAROĞLU İLE AKŞENER'İN KRİTİK GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN ORTAK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada Meral Akşener, "Cumhurbaşkanlığı adaylığımı sürdürüyorum" derken; Kılıçdaroğlu 'Bu demokrasi birlikteliğini sürdürmenin önemli olduğunu düşünüyorum' açıklaması yaptı.

 

CHP GRUBU, KILIÇDAROĞLU'NA İTTİFAK VE ADAY BELİRLEME YETKİSİ VERDİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleşen toplantıda, CHP Grubu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ve ittifak çalışmalarında tam yetki verdiği bildirildi.

 

HDP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI DEMİRTAŞ

HDP Parti Meclisi toplantısı öncesinde Selahattin Demirtaş'tan adaylıkla ilgili olumlu cevap geldi. Demirtaş, kararın kendisine bırakılması durumunda aday olmayı kabul ettiğini bildirdi. HDP Parti Meclisi toplantısında ise Cumhurbaşkanı adayının eski Selahattin Demirtaş olması kararlaştırıldı.

 

 

DÜNYA                                                             

 

AKPM'DEN TÜRK HÜKÜMETİNE ÇAĞRI: OHAL KALDIRILMALI

24 Haziran seçimlerinin ertelenmesi yönünde bir karar alan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi dün de Ankara'ya "OHAL uygulamasına son verme" çağrısında bulundu.

 

RUSYA, TÜRKİYE’YE SEVK EDİLECEK S-400’LERİN ÜRETİMİNE BAŞLADI

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’ye sevk edilecek S-400 füze savunma sistemlerinin üretimine başladıklarını söyledi.

 

EKONOMİ                                                         

 

MERKEZ BANKASI, GLP'DE 75 BAZ PUAN ARTIŞA GİTTİ

Merkez Bankası, geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranını 75 baz puan artırarak yüzde 12,75'ten yüzde 13,50’ye yükseltti. Gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 9,25'te ve gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 7,25'te sabit tutan TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını da (politika faizi) yüzde 8'de bıraktı.

 

'YEMEK KARTI' SEKTÖRÜNE YERLİ OYUNCU

PTT AŞ, BELBİM AŞ ve Turkcell arasında Türkiye'nin ilk yerli yemek kartını çıkarmak için iş birliği anlaşması imzalandı. Bu ortaklıkla çıkarılacak olan yemek kartı aynı zamanda ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ın yerine de kullanılabilecek.

 

BAKAN TÜFENKCİ: YEMEK KARTLARINDA İSKONTO YOK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Çalıştay raporlarına göre tarafların uzlaştığını ve yemek kartlarında iskonto olmayacağını" açıkladı.

 

KOÇ, E-PAZARLAMA ŞİRKETİNİN YARISINI SATIYOR

Koç Holding, teknoloji şirketi Ingage Dijital Pazarlama şirketine Hollanda’dan ortak alıyor. Rotterdam merkezli Russell Square Holding BV adlı şirket Ingage Dijital’in yarısını almak için görüşmelere başladı.

 

TURKCELL, 2018’E GÜÇLÜ BAŞLADI

Turkcell, 2018 ilk çeyreğinde grup bazında 4 milyar 762 milyon TL ile tüm zamanların en yüksek üç aylık gelirini elde ederken, 2 milyar 22 milyon TL FAVÖK’e ulaşarak yine bir rekora daha imza attı. Yılın ilk çeyreğinde net kâr ise 501 milyon TL’ye ulaştı.

 

DOĞTAŞ KELEBEK MOBİLYA, İTALYANLARLA ANLAŞMA İMZALADI

Doğtaş Kelebek Mobilya, İtalya’da yer alan Shernon Holding S.R.L. ile Doğtaş ve Kelebek ürünlerinin İtalya genelinde dağıtımının yanı sıra; firmanın İtalya’da bulunan 55 zincir mağazasında yeni yatak markası Lova Sleep ürün grubunun satışı ve dağıtımı konusunda anlaşma imzaladı.

 

SPOR                                                              

 

TFF YARIDA KALAN FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ DERBİSİNİN TARİHİNİ AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan derbi için kararını verdi. Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi kaldığı yerden seyircisiz devam edecek. Derbi 3 Mayıs Perşembe günü oynanacak.

 

YAKINDOĞU ÜNİVERSİTESİ 90-53 GALATASARAY

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi, konuk ettiği Galatasaray’ı 90-53 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.