26 Ocak 2018 Türkiye gündemi

26 Ocak 2018 Türkiye gündemi

26 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                              26.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7345

AVRO-EURO: 4.6790

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3445

ALTIN-GOLD: 163.0000

 

 

TSK: EN AZ 303 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK’dan yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" denildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SURİYE SINIRINDA

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 6. gününde Hatay’daki Harekât Merkezi’nde askerlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekâtın netice alıncaya kadar süreceğini söyledi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: YÜREĞİNİZ YETİYORSA MEHMETÇİK'İN ÖNÜNE ÇIKIN

Başbakan Yıldırım, terör örgütü PYD/PKK'nın Kilis'e yönelik roketli saldırısına ilişkin, "Camide toplanmış dua eden insanlardan ne istiyorsunuz. Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçik'in önüne çıkın." dedi.

 

HÜKÜMETTEN AFRİN MEKTUBU GÖNDEREN AYDINLARA ÇOK SERT YANIT

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekâtı’nın durdurulması için milletvekillerine mektup gönderen 170 aydın için, 'Terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları' ifadesini kullanırken, 'Bunları milletimize şikâyet ediyorum. Böyle aydın olmaz olsun' dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ABD'NİN TEKLİFİNE YANIT VERDİ

ABD'nin Suriye sınırında 30 kilometre derinlikli güvenli bölge önerisiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile ciddi bir konuyu görüşmemiz için güven tesisi lazım. Güven tesis edilmesi için ABD'den somut adım bekliyoruz" dedi.

 

FETÖ'CÜ İTİRAFÇI ASKER SAYISI 100'E YAKLAŞTI

FETÖ üyesi olduğunu kabul eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler'in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın'ın ardından yaklaşık 100 askerin daha itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurduğu öğrenildi.

 

POLİTİKA                                                                

 

KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ YORUMLADI: EN İYİSİ KONUŞMALARI BANT OLARAK YAYINLASINLAR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "En iyisi konuşmaları bant olarak yayınlasınlar. Gerçek ortaya çıkmış olur" dedi.

 

AKŞENER: ‘ASKERİ MÜDAHALEYİ SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRMEYECEKSİNİZ’

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Şimdi Türkiye bir askeri müdahale yapıyor. Birincisi; çok konuşmayacaksınız. İkincisi; askeri müdahaleyi siyasi malzeme haline getirmeyeceksiniz. Üçüncüsü; her türlü desteği vereceksiniz" diye konuştu.

 

DÜNYA                                                        

 

ALMANYA, LEOPARD TANKLARININ MODERNİZASYONU PROJESİNİ ASKIYA ALDI

Alman hükümeti TSK'nın elindeki Leopard tanklarının modernizasyonu projesini askıya aldığını açıkladı. Der Spiegel dergisine göre kararın nedeni tankların Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılması. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bunun iptal anlamına gelmediğini, Almanya'dan dayanışma beklediğini söyledi.

 

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI: “TÜRKİYE'NİN HAREKÂTI İŞGAL, HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİMİZ HAZIR”

BBC'ye konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nı "işgal" olarak nitelendirdi. Mekdad, buna karşılık vereceklerini söyledi.

 

AİHM’NİN 2017 BİLANÇOSU AÇIKLANDI

Türkiye 2017 yılını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde hakkında en fazla dava başvurusu olan üçüncü ülke olarak tamamladı.

 

ZAHAROVA: “ABD'NİN YENİ SURİYE STRATEJİSİ ÜLKEYİ BÖLMEYİ AMAÇLIYOR”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriye'de izlediği yeni stratejinin ülkeyi bölmeye yönelik olduğunu ifade etti.

 

EKONOMİ                                                       

 

"ORTAK KART 2018'İN İKİNCİ YARISINDA HAYATA GEÇECEK "

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Ortak Ödeme Platformu imza töreninde yaptığı konuşmada, Ortak Ödeme Platformu adı altında hizmet veren sistemi bu yılın ikinci yarısında hayata geçireceklerini belirtti.

 

SSM İLE AİRBUS ARASINDA STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

Airbus, Türkiye’deki endüstriyel işbirliğini daha da genişletmek amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Mutabakat Zaptı imzaladı. Anlaşma uyarınca Airbus, Türkiye’den alımını geliştirmeye devam edecek ve 2020 ile 2030 yılları arasında Türk tedarikçilerden 5 milyar dolarlık alım yapacak.

 

AÇLIK SINIRI 1615 LİRA OLDU

Türk-İş'in açıkladığı, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 615 lira, yoksulluk sınırı ise 5 bin 262 lira oldu. Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti de bin 998 lira olarak gerçekleşti.

 

KAPASİTE KULLANIMI DÜŞTÜ

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 78,7 seviyesinde 
gerçekleşti.

 

MADO'NUN YÜZDE 42'Sİ SATILDI

Mado'da bir süredir devam eden ortaklık görüşmeleri tamamlandı ve şirketin yüzde 42'si satıldı. Katarlı Al Sraiya ve Venture Capital, MADO'yu Lüksemburg'da kurulu Turkish Cafe Company S.A.R.L adlı firma üzerinden aldı.

 

SPOR                                                      

REAL MADRİD 87-68 ANADOLU EFES

Turkish Airlines Euroleague’de İspanyol ekibi Real Madrid, sahasında konuk ettiği temsilcimiz Anadolu Efes'i 87-68 yendi.


FENERBAHÇE 2-3 IMOCO VOLLEY CONEGLİANO

Fenerbahçe, CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki üçüncü maçında İtalya takımı Imoco Volley Conegliano’ya sahasında 3-2 yenildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.