26 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

26 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   26.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5635

AVRO-EURO: 4.1600

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6520

ALTIN-GOLD: 143.2500

 

 

TSK AÇIKLADI: 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), açıklamasında Irak kuzeyi Zap bölgesinde hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen 9 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “İLİŞKİLERİMİZDE SORUNLAR VAR”

Türkiye ile AB arasında gerçekleşen toplantının ardından basın açıklaması yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "İlişkilerimizde sorunlar var. Ve bunlar da gizli değil." açıklamasına bulundu.

 

'BU GAZETECİLERE GÖZDAĞI DAVASI'

Cumhuriyet gazetesi davasının ikinci duruşması dün devam ederken savunma yapan Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu “Bu, bütün gazetecilere gözdağı davasıdır. Ben Pensilvanya’ya gitmedim. Gülen’i öven yazım yok. Geçmişi belli geleceği de belli kişileriz” dedi.

 

PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Marmara'da 2045 yılında depremle karşılaşabiliriz” dedi.

 

POLİTİKA   

 

AYM'DEN OHAL BAŞVURULARINA RET

Anayasa Mahkemesi, olağanüstü hale (OHAL) ilişkin kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile mağdur olunduğu iddiasıyla yapılan 3 ayrı başvuruyu "kabul edilemez" buldu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EKONOMİ İLE TEHDİT ETMEYE KALKARSANIZ SİZ KAYBEDERSİNİZ

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. "Ya müttefiklik yapacaksınız, ya da her saygısızlığın cevabını alacaksınız" diyen Erdoğan, AK Parti teşkilatına da uyarılarda bulunarak, "Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası" diye konuştu.

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'DAN "GÜNEŞ ÇALIŞMA GRUBU" SORUSU

FETÖ yapılanmasının araştırılması için 2009 yılında kurulan Güneş Çalışma Grubu’nu hatırlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dosyayı tekrar açmak isteyen savcı için “Darbenin siyasi ayağını ortaya çıkaracak mı?” dedi.

 

BAHÇELİ: İSRAİL'İN YÖNTEMİ TERÖRDEN FARKSIZDIR'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İsrail, insan haklarını çiğnemiştir ve bu konuda sicili oldukça kabarıktır. Din ve vicdan hürriyetini baskı altına, hatta askıya almıştır. İsrail'in yöntemi terörden farksızdır." dedi.

 

DEMİRTAŞ: “CHP VE HDP’NİN BİRBİRLERİNE ELEŞTİRİLERİ BU DÖNEM ERTELENEBİLİR”

Almanca yayın yapan bir gazeteye mülakat veren tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ‘CHP ve HDP’nin birbirlerine eleştirileri bu dönem ertelenebilir’ dedi. Demirtaş, cezaevinden ne zaman çıkacağına ilişkin bir soruya " Bunu dışarıda ve içeride yürüteceğimiz mücadele belirleyecektir. Adil bir mahkeme huzuruna çıkmam ihtimali olmadığından, yargı sürecimin sonucunu da siyasi gelişmeler belirleyecektir" diye cevap verdi.

 

NÜFUS HİZMETLERİ KANUNU DEĞİŞİYOR: İL VE İLÇE MÜFTÜLERİ DE EVLENDİREBİLECEK

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, il ve ilçe müftüleri de evlendirme memurları arasına ekleniyor.

 

DÜNYA   

 

ARAP ÜLKELERİNDEN 18 KİŞİ VE KURUMDAN OLUŞAN "TERÖR KARA LİSTESİ"

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, Katarlı yetkili makamlarla "doğrudan ya da dolaylı bağlantılı olduğunu" öne sürdükleri dokuz vakıf ve medya kuruluşu ile dokuz şahıstan oluşan bir "terör kara listesi" hazırladı.

 

ABD DONANMASI, İRAN BOTUNA UYARI ATEŞİ AÇTI

AFP haber ajansı ABD'li bir askeri yetkilinin ifadesine dayanan haberde, ABD donanmasının İran Körfezi'nde İran Devrim Muhafızları'na bağlı tekneye doğru uyarı ateşi açtığını belirtti.

 

EKONOMİ   

 

İMALAT SANAYİ TEMMUZDA YÜZDE 78,7 KAPASİTE İLE ÇALIŞTI

Merkez Bankası'nın açıkladığı temmuz ayı kapasite kullanım oranı, haziran ayına göre 0,3 puan düşüşe işaret etti.  İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, temmuzda yüzde 78,7 oldu.

 

REEL KESİM GÜVENİ TEMMUZDA 2,9 PUAN DÜŞTÜ

Haziran yükselişe geçerek 112,4 puan seviyesine çıkan Reel Kesim Güven Endeksi temmuzda tekrar düşüşe geçerek 109,5 puan seviyesine indi. Endeksin düşüşünde 'son üç aydaki toplam sipariş miktarı' ve 'genel gidişat' etkili oldu.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: 3. ÇEYREKTE YÜZDE 7'NİN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORUZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yılın 3. çeyreğinde %7'nin üzerinde büyüme beklediklerini belirtti. Bakan ayrıca yılsonunda ihracatta %11 artış beklediklerini dile getirdi.

 

3. HAVALİMANI’NA DEV MARKALARDAN AKIN VAR

3. Havalimanı’nın 100 bin metrekarelik kiralanabilir alanlarına dünyaca ünlü markalar akın ediyor. İGA İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin “Rusya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, kadar teklif yağıyor” dedi.

 

KIBRIS’IN YERLİ OTOSU GÜNSEL SERİ ÜRETİME BAŞLIYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk yerli arabası GÜNSEL, 2018 yılının ikinci yarısında seri üretime başlayacak. Hybrid teknolojisiyle üretilen GÜNSEL global pazarda da satışa sunulacak.

 

SPOR   

 

BEŞİKTAŞ 2-2 VALLADOLİD

Beşiktaş, İspanya 2. Lig ekiplerinden Real Valladolid ile oynadığı hazırlık maçında sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

 

ANTALYASPOR'DAN ETO'O AÇIKLAMASI

Antalyaspor, adı transfer için Fenerbahçe'yle anılan Samuel Eto'o'yla ilgili olarak resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Kırmızı-beyazlılar, Kamerunlu yıldızın, başka bir takıma transferinin gerçekleştirilmesi gibi bir düşüncelerinin olmadığını duyurdu.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.