27 Aralık 2017 Türkiye gündemi

27 Aralık 2017 Türkiye gündemi

27 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         27.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8105

AVRO-EURO: 4.5295

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0940

ALTIN-GOLD: 156.9000

 

 

IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKÂTI: 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'nın, Metina, Gara ve Avaşin-Basyan bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik hava harekâtında, silahlı 7 terörist etkisiz hale getirildi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'DAN KHK AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 696 sayılı KHK'nın 121. maddesiyle ilgili tartışmalarla ilgili, "Bunu okuduğunu anlamamak olarak değerlendirmezsek, kötü niyetli bir yorumdan başka hiçbir şey değildir." dedi.

 

BELEDİYE TUZLA'DA PANİĞE NEDEN OLAN KOKUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla'da önceki akşam saatlerinde 4 mahalleyi etkisi altına alan ve çok sayıda kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olan kimyasal koku ile ilgili olarak soruşturma başlattı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi kokuya metal ve tekstil sektöründe kullanılan kimyasalın yol açtığını açıkladı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TURAN'DAN GÜL'ÜN KHK AÇIKLAMASINA YANIT: ÜZÜLEREK KARŞILIYORUM

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sivillere yargı muafiyeti getirdiği belirtilen KHK maddesiyle ilgili yaptığı "kaygı verici" açıklamasına AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yanıt verdi. Turan "Daha önce resmi görevlilere bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız olmasını üzülerek karşıladığını" belirtti.

 

CHP'Lİ ÖZEL'DEN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Manisa Adliyesine suç duyurusunda bulundu. 

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ HDP'NİN OY ORANINI AÇIKLADI

24 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek’ten Erdal İmrek’in sorularını yanıtladı. Demirtaş, partisinin oy oranı için “Yüzde 12-13 bandında” dedi.

 

MHP'Lİ VEKİLDEN 'KHK' ÇIKIŞI: HUKUK DEVLETİ TABUTUNA SON ÇİVİ ÇAKILIYOR

MHP Milletvekili Atila Kaya, KHK ile getirilen tek tip kıyafet için, '12 Eylül’e dönüş' yorumu yaptı. Kaya, “Bir süredir Anayasa ve hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaşıyorduk. Yeni 2 KHK, Anayasanın üstünlüğü, hukuk devleti anlayışının konulduğu tabuta son bir çivi çakmak anlamına geliyor” değerlendirmesinde bulundu. 

 

MERAL AKŞENER: KORKMUYORUM KARDEŞİM

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili eleştirilerini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, düzenlenmenin, herhangi bir sorunda vatandaşların birbirini katletmesine yol açabileceğini savundu. Akşener, ''Bu milletin aziz evlatlarını ürkütmek, korkutmak istiyorsunuz. Korkmuyorum kardeşim'' ifadesini kullandı.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI GABRİEL: BREXİT, TÜRKİYE İÇİN DE MODEL OLABİLİR

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) "akıllıca" bir anlaşma ile ayrılması halinde bunun Türkiye ve Ukrayna için de model oluşturabileceğini söyledi.

 

RUS ASKERLERİ SURİYE'DE KALICI HALE GELİYOR

Ria haber ajansının haberine göre Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Suriye'deki Tartus ve Hmeymim askeri üslerinde kalıcı askeri varlık oluşturduğunu söyledi. 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

REEL KESİM GÜVENİ 11 AYIN DİBİNDE

Reel Kesim Güven Endeksi yılın son ayında bir önceki aya göre 3 puan düşüş göstererek 103,3 puana geriledi. Alt endekslerden "gelecek üç aya ilişkin ihracat sipariş miktarı", "toplam sipariş miktarı" RKGE'yi negatif yönde etkiledi. Endeks, Aralıkta 11 ayın en düşük seviyesini gördü.

 

KAPASİTE KULLANIMI 4 AY SONRA GERİLEDİ

Dört aydır yükseliş trendinde olan kapasite kullanım oranı aralıkta geriledi. Merkez Bankası verilerine göre aralık ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya kıyasla 0,9 puan azalarak yüzde 79 oldu.

 

'YEMEK KARTI' DÜZENLEMESİ YILBAŞINDAN SONRA YAPILACAK

Yemek kartı komisyonları ile ilgili olarak, tarafları yılbaşından sonra bir araya getireceklerini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, makul bir komisyon oranının belirlenmesini sağlayacaklarını bildirdi.

 

AĞAOĞLU 2018’E MİLYARLIK ENERJİ PROJESİYLE GELİYOR

Ağaoğlu, 735 milyon lira yatırım bedeli olan Balıkesir RES için ilk imzayı attı. 2020 yılına kadar yaklaşık 5 milyar liralık yatırım tamamlanmış olacak. Grubun 2018 için planladığı enerji yatırımı toplamı ise 1 milyar TL.

 

LİMAK, SAVUNMA VE MADENCİLİĞİ RADARINA ALDI

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, gelecek yıl, faaliyet gösterdikleri mevcut sektörlerin yanı sıra madencilik ve savunma sanayide de yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi istediklerini belirtti.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GALATASARAY, KUPADA AVANTAJ YAKALADI

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında TFF 2. Lig ekiplerinden Bucaspor'u 3-0 yendi.

 

BEŞİKTAŞ DOMAGOJ VİDA'Yİ KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş, Domagoj Vida ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Resmi twitter hesabından da Vida'nın Beşiktaş formasıyla fotoğrafını paylaştı.

 

TOFAŞ 76-80 ZENİT

TOFAŞ, 7Days EuroCup'ta D Grubu'nun son maçında evinde Zenit St Petersburg'a 76-80 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.