27 Eylül 2017 gündemden haberler

27 Eylül 2017 gündemden haberler

27 Eylül 2017 gündemden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         27.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.5525

AVRO-EURO: 4.1815

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7680

ALTIN-GOLD: 148.4500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU KARAR AÇIKÇASI ÜLKEMİZE İHANETTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY'deki tartışmalı referanduma ilişkin "Biz son ana kadar Barzani'nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk, yanılmışız. İlişkilerimizin tarihteki en iyi olduğu bir dönemde alınan bu karar, ülkemize ihanettir" dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN HABUR AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kapatılması tartışılan Habur sınır kapısı ile ilgili olarak, "Habur sınır kapısı ile ilgili muhatabımız Bağdat'tır, niye kapatalım" şeklinde konuştu.

 

YÖK BAŞKANI'NDAN ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuşan, YÖK Başkan Yekta Saraç üniversite giriş sisteminin değiştirileceğini söyledi. Saraç Türkçe ve matematiğin sınav sisteminde merkezde olacağını ifade etti, ayrıca sınavın bir hafta sonunda başlayıp biteceğini belirtti.

 

ÜNİVERSİTE SINAVINDA YGS-LYS AYRIMI KALKIYOR

YÖK'ten, üniversite sınavında Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavları ayrımının ortadan kalkacağı, yükseköğretim programlarına sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanları ile girileceği bildirildi.

 

İSTANBUL’DA OPERASYON: SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 3 HÜCRE ÜYESİ YAKALANDI

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik sürdürülen operasyon kapsamında saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen örgütün hücre üyesi 3 terörist yakalandı. 3 kişiden biri Suriyeli ikisi Endonezyalı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

MECLİS, İŞÇİ İŞVEREN UYUŞMAZLIKLARIYLA İŞE BAŞLAYACAK

1 Ekim’den itibaren çalışmalarına başlayacak olan Meclis’in öncelikle işçi ve işveren uyuşmazlıklarında arabulucuyu zorunlu hale getiren tasarıyı ele alması bekleniyor. Muhalefet ise arabuluculuğun işçi açısından zorunlu hale getirilmesinin işçi aleyhine olduğu görüşünde.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: YÜKSELEN IRKÇI SİYASET MERKEZİ VURDU

MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal Almanya seçimlerine ilişkin "Almanya'da yükselen ırkçı siyaset merkezi vurdu"dedi. Kuzey Irak'taki referanduma ilişkin de konuşan Ünal "Sonucu ne olursa olsun yok hükmündedir" diye konuştu.

 

AK PARTİ'DEN MUHALEFETE YASAL DEĞİŞİKLİKLERİ BİRLİKTE YAPMA ÇAĞRISI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: "Geçmiş dönemde Mecliste yaşanan tatsız olaylardan, çıkan kavgalardan herkes yoruldu. Siyasette gerilimi yüksek tutmak hiç kimseye fayda sağlamıyor" dedi.

 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY: MUHALEFETİN ENGELLEME İMKÂNLARI ORTADAN KALDIRILIYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM İçtüzüğü'nde yapılan değişikliğe ilişkin, "Muhalefetin bütün engelleme imkânları ortadan kaldırılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

RUSYA'DAN IKBY'DEKİ REFERANDUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Peskov, IKBY'nin dün gerçekleştirdiği tartışmalı referanduma ilişkin, "Rusya, bölgenin istikrarı ve güvenliği için Irak'ın toprak ve siyasi bütünlüğünü destekliyor." dedi.

 

SURİYE YÖNETİMİNDEN 'ÖZERKLİK' AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, DEAŞ'ı yendikten sonra Suriyeli Kürtlerle özerkliğin konuşulabileceğini açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                        ___         ______

 

8. İSTANBUL FİNANS ZİRVESİ BAŞLIYOR

Bugün başlayacak IFS 2017 zirvesine Başbakan Yardımcısı Şimşek, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Maliye Bakanı Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katılacak.

 

ÜÇ YILLIK YOL HARİTASI SINIF ATLATACAK

Bugün açıklanacak 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program "ekonomide istikrar, yatırımların teşviki, katma değeri yüksek üretim ve kurumsal kalite" olmak üzere dört ayak üzerine kuruldu. 

 

TAŞERONA ARA FORMÜL

Kamuda çalışan ve kadro bekleyen 750 bin taşeron işçinin sorunu yılsonuna kadar çözülecek. Taşeron işçiler kamuda çalışmaya devam edecek ancak yeni statü verilecek. Mevcutta bir yıl olan sözleşme süresi 3 yıla çıkarılacak, 3 yılın sonunda sözleşme yenilenecek.

 

YUNAN ADALARINA TİCARİ YAT SEFERLERİ YASAKLANDI

Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların liman çıkışları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yasaklandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, “Salı gününden itibaren ticari yatların Yunanistan’a seyrini durdurduk” dedi.

 

KKTC'NİN TARIM TOPRAKLARININ SUYU DA TÜRKİYE'DEN

KKTC'nin Güzelyurt ve Meserya Ovalarını suya kavuşturacak "KKTC Su Temin Projesi" sözleşmesi imzalandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "İmzalanan sözleşme ile Güzelyurt ve Meserya Ovalarına suyu iletmek için 101 milyon lira yatırım bedeli 5,7 kilometrelik tünel inşa edeceğiz" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN İLK YENİLENEBİLİR ENERJİ LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Eryaman'daki Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk yenilebilir enerji lisesinin bu yönüyle birçok kuruma örnek oluşturacağını söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BEŞİKTAŞ, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 2'DE 2 YAPTI

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında sahasında Almanya'nın Leipzig takımını 2-0 mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti.

 

FATİH TERİM'E RESMİ TEKLİF YAPILDI

İran'ın İstiklal Kulübünün temsilcisi Emir Sultani, Fatih Terim'le İstanbul'da görüşerek teknik direktörlük görevi için kendisine resmi teklif yaptıklarını söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.