27 Ocak 2018 Türkiye gündemi

27 Ocak 2018 Türkiye gündemi

27 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                            27.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7500

AVRO-EURO: 4.6600

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.3160

ALTIN-GOLD: 162.9500

 

 

ERDOĞAN'DAN ZEYTİN DALI AÇIKLAMASI: MÜNBİÇ'İ TERÖRİSTLERDEN ARINDIRACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili "Münbiç'i de teröristlerden arındıracağız. Münbiç'in sahibi bu teröristler değildir. Ardından Irak sınırına kadar tüm terör unsurlarını temizleyeceğiz" dedi. 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: DEAŞ İLE EN ÇETİN MÜCADELEYİ TÜRKİYE VERDİ

'Beyoğlu Sohbetleri'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı hadisesinde 2 bin kilometrekarelik alanda DEAŞ ile en çetin mücadeleyi Türkiye verdi." dedi.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEPESİNE BİNERİZ

Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekâtı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Irak'ta nerede terörist varsa gideriz onların tepesine bineriz. Fırat Kalkanı bölgesine 100 binden fazla kişi döndü" dedi. ABD'ye de sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Neymiş efendim sivillerden endişeleniyoruz. Sivillere yaptığınız işkenceyi tarih yazıyor" ifadesini kullandı.

 

BAKAN DEMİRCAN: AFRİN'DE 14 KAYIP VAR, ÜÇÜ TÜRK ASKERİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Afrin operasyonunda 14 kayıp olduğunu belirterek, "3 tanesi bizim askerimiz, 11 tanesi ÖSO mensubu" diye konuştu.

 

HAŞİM KILIÇ'IN OĞLU HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında Bylock kullandığının belirlenmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkartıldı.

 

POLİTİKA                                                          

 

AK PARTİ’DEN ALMANYA TEPKİSİ: BU ATEŞLE OYNANAN TEHLİKELİ BİR OYUN

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya’ya tepki gösterdi. Yeneroğlu, “Federal Hükümet, Almanya’daki Türkiye kökenli Müslümanların ve onların kuruluşlarının güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Ne var ki, terör örgütü PKK’nın şiddetine karşı sessiz kalınmaktadır. Bu ateşle oynanan tehlikeli bir oyundur” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: BU ÜLKEDE ADALET YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede adalet yok. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Adaleti 80 milyon için istiyorum. Bizim gibi düşünmeyenler için de adalet istiyoruz" dedi.

 

CHP 'YENİ ÖRGÜT YÖNETİM SİSTEMİ' KURUYOR

CHP, parti kütüğünde kayıtlı 1 milyon 219 bin üyesi için "liyakate dayalı aktif üyelik sistemi" kuruyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger başkanlığında yürütülen çalışmalarda, sistemin altyapısının oluşturulmasında sona gelindi.

 

MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN: AFRİN DEMEK KİLİS DEMEKTİR YANİ VATAN DEMEKTİR

MHP Genel Sekreteri İsmet  Büyükataman, Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin, "Türkiye Afrin'e kendi haklarını,  kendi vatandaşlarını korumak, terörü yerinde ezmek için gitmiştir. Bu harekat huzur ve güvenliğimizi  sağlayacaktır. Çünkü Afrin demek Hatay demektir, Afrin demek Kilis demektir. Yani  vatan demektir." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

DÜNYA                                                       

 

TRUMP DAVOS'TA 'BASININ NE KADAR YALANCI OLABİLECEĞİNİ BİLMİYORDUM' DEDİ, YUHALANDI

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılan ABD Başkanı Donald Trump konuşma yaptığı sırada medyaya yönelik yorumları nedeniyle yuhalandı. Trump "İş adamı olarak basın tarafından iyi davranıldım. Siyasetçi olana kadar basının ne kadar kötü, saldırgan ve yalancı olabileceğini bilmiyordum" dedi.

 

EKONOMİ                                                                     

LANSMAN TAMAM, SIRA ANLAŞMALARDA

Başbakan Binali Yıldırım tarafından önceki gün lansmanı yapılan “Türkiye Kart” için temmuz ayına kadar geçecek süreçte belediyelerle masaya oturulacak.

 

UCUZ KONUT İÇİN YENİ DÜZENLEME

Konut alımlarını teşvik etmek üzere "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi" hayata geçirilecek. Düzenlemenin, çalışmaları devam eden torba kanun tasarısında yer alması bekleniyor.

 

ALTAY TANKI İHALESİ 15-20 GÜNDE TAMAMLANACAK

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Altay Tankı ihale süreci 15-20 gün içinde bitecek." dedi.

 

AİRBUS İLE 7 MİLYAR DOLARLIK STRATEJİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Airbus stratejik iş birliğine gitti. 2020 yılına kadar Türkiye’den 2 milyar doların üzerinde alım yapmayı planlayan Airbus, yine 2020-2030’da 5 milyar doların üzerinde alım yapmayı hedefliyor.

 

TURKCELL, GÜRCİSTAN'DAKİ İŞTİRAKİNİ SATTI

Turkcell, Gürcistan'da kurulu dolaylı iştiraki Geocell LLC'nin tamamının aynı ülkede kurulu Silknet şirketine 153 milyon dolara devredilmesi için bağlayıcı sözleşme imzalandığını duyurdu.

 

ANKARA ERTELEDİ MESS ZAM YAPTI

Bakanlar Kurulu’nun metal iş kolunda alınan grev ve lokavt kararını 60 gün ertelemesi sonrası, MESS’den yüzde 13.2 ücret artışı teklifi geldi.

 

DEMODE OLUR KORKUSUNA VESTEL’DEN KİRA FORMÜLÜ

Elektronikte model değişikliğinin sıklaşmasını ve “Aldığım ürün 1 yıla eskiyecek” korkusu yaşanmasını göz önüne alan Vestel, ilginç bir pazarlama formülü geliştirdi. Tüketici televizyonu ayda 89 liraya kiralayacak. Yeni ürün çıktığında eskisi alınıp yenisi verilecek

 

SPOR                                                                        

BEŞİKTAŞ KASIMPAŞA

Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş evinde Kasımpaşa'yı Talisca'nın attığı gollerle 2-1 yendi.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 86-82 BARCELONA

Turkish Airlines Euroleague’in 20. maç döneminde temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, sahasında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Barcelona Lassa'yı 86-82 mağlup etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.