27 Şubat 2018 Türkiye gündemi

27 Şubat 2018 Türkiye gündemi

27 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler....

DOLAR-USD: 3.7860

AVRO-EURO: 4.6590

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2880

ALTIN-GOLD: 162.4000

 

 

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA 'HİLAL' TAMAMLANDI

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 2059 terörist etkisiz hale getirildi. TSK ve ÖSO, Afrin'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını tümüyle keserek kurtarılan alandaki "hilal"i tamamladı.

 

BOZDAĞ: SALİH MÜSLÜM'ÜN İADE TALEBİ ÇEKYA'YA İLETİLDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Adalet Bakanlığı'nın Salih Müslüm'ün iade talebini içeren dosyanın Çekya'ya iletildiğini belirtti. Bozdağ, özel harekâtın Afrin'e girmesinin yeni mücadele için bir hazırlık olduğunu söyledi. Bozdağ, şu anda sefer görev emri olanların bölgeye gitmesine ihtiyaç olmadığını ifade etti.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ: ÇOCUK İSTİSMARINDA CEZALARIN AĞIRLAŞTIRILMASINDA MUTABIKIZ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çocuk istismarı ile ilgili olarak, "Cezaların bir kısmının ağırlaştırılması konusunda biz bakan arkadaşlar olarak mutabıkız." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

"SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA EDECEK" İDDİALARINA ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında çıkan istifa iddialarına ilişkin soruya çok sert yanıt verdi. Erdoğan, "Bu, söylenenler veya belki ifadem biraz ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İstifası asla söz konusu değil" diye konuştu.

 

CHP'DEN SALİH MÜSLİM AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'ün Çekya'dan Türkiye'ye iade edilmesini, herkesten daha fazla istediklerini belirterek, "Müslim, Çekya'da serbest bırakılırsa Türkiye'de bunu terör örgütü olarak görmeyenlerin de sorumluluğu olacaktır." dedi.

 

ÖZTRAK: 2019'DA CHP HER ÜÇ SEÇİMDEN DE GALİP ÇIKMAK ZORUNDA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "2019'da Cumhuriyet Halk Partisi her üç seçimden de galip çıkmak zorunda." dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

MACRON'DAN ERDOĞAN'A: SURİYE ATEŞKESİ AFRİN'İ DE KAPSIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, Pazar günü BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen Suriye'de 30 günlük insani ateşkes çağrısının Afrin'i de kapsadığını söyledi. Türkiye ise "BM çağrısı terör örgütleri ile mücadeleyi kapsamıyor" diyor.

 

LAVROV: SURİYE'DE ATEŞKES, TARAFLAR NASIL UYGULANACAĞINA KARAR VERİNCE BAŞLAYACAK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Güvenlik Konseyi'nin, insani yardımların ulaşabilmesi için Suriye genelinde ateşkes çağrısı içeren 2401 sayılı kararına ilişkin olarak, söz konusu ateşkesin, taraflar nasıl uygulanacağı konusunda anlaşmaya varınca başlayacağını söyledi.


 

ARNAVUTLUK'UN AB ÜYELİĞİ İÇİN TARİH VERİLDİ

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker Batı Balkan gezisi kapsamında Arnavutluk'u ziyaret etti. Juncker Batı Balkan ülkelerinin gerekli kriterleri sağladıkları takdirde her birinin 2025’e kadar Avrupa Birliği'ne üye olabileceğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

YOKSULLUK SINIRI 5 BİN 331 LİRAYA ÇIKTI

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara'da hesaplanan gıda enflasyonunun şubatta bir önceki aya göre yüzde 1.31 arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1637 lira, yoksulluk sınırının ise 5 bin 331 lira olduğunu açıkladı.

 

YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET SAYISI SON 5 YILIN ZİRVESİNDE

Türkiye'de 2017'de kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 6,3'lük artışla 5 bin 930'a çıkarak son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

 

SABANCI 5 MİLYAR TL'DEN FAZLA YATIRIM YAPACAK

Sabancı Holding 2017'yi 5 milyar liralık yatırım ve 3.5 milyar liralık konsolide karla kapattı. Bu yıl da 5 milyar TL'den fazla yatırım yapmayı hedefleyen Grup, konsolide büyüme oranını da formüle döktü. Sabancı 2018'de Türkiye'nin büyümesinin 2 katı artı enflasyon oranında büyümeyi öngörüyor.

 

ENERJİSA ÜRETİM DE HALKA ARZ OLACAK

Enerjisa'nın halka arzından gelen kaynak Enerjisa Üretim için kullanılacak, üretim şirketinin 2019 sonuna kadar halka arzı hedefleniyor.

 

100 MİLYAR LİRA CİROYA 1 KALDI!

Koç Holding, 2017 yılında konsolide bazda toplam 99 milyar TL gelir elde ederken; 4.9 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi. Koç Holding’in 2017 yılı finansal sonuçları yazılı olarak açıklandı.

 

AMAZON MARTTA TÜRKİYE'DE

Mart ayı sonunda büyük bir lansmanla Türkiye’ye girmeye hazırlanan Amazon’un yüzde 10 gibi pazarın altında bir komisyon oranıyla satışlara başlayacağı öğrenildi.

 

LİFECELL VENTURES İLE DİJİTAL İHRACAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Turkcell çok kullanılan BiP, fizy, Dergilik gibi servislerini ‘Lifecell Ventures’ çatısı altında dünyaya sunmaya başladı. Uygulamayla dijital ihracat dönemini başlatan firma, ilk sözleşmeyi Moldavyalı Moldcell’le imzaladı. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

LETONYA 79–70 TÜRKİYE

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki dördüncü maçında A Milli Takımımız, Letonya’ya 79-70'lik skorla mağlup oldu. 

 

M.BAŞAKŞEHİR 1–1 GENÇLERBİRLİĞİ

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak liderlik koltuğuna oturma fırsatını değerlendiremedi.

 

6 YENİ STAT DAHA GELİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ imkânlarıyla Ankara, Elazığ, Erzincan, Hakkâri, Şırnak ve Edirne'de yapılacak stadyumlar, 820 milyon lira bedelle futbolseverlerin hizmetine sunulacak.

 

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.