28 Aralık 2017 Türkiye gündemi

28 Aralık 2017 Türkiye gündemi

28 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         28.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8225

AVRO-EURO: 4.5525

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1295

ALTIN-GOLD: 156.5000

 

 

KUZEY IRAK'TAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK KAMPLARI VURULDU: 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'ta Metina, Avaşin-Basyan, Hakurk'a hava harekâtı düzenlendiğini ve saldırı hazırlığındaki 9 terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

 

BAKAN CANİKLİ: S-400 ANLAŞMASI SAĞLANDI

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya'dan alınacak S-400 savunma sistemi ile ilgili anlaşmanın gerçekleştiğini açıklayarak, "İki sistem, 4 adet batarya. Anlaşmanın hepsi sağlandı" dedi.

 

BAŞSAVCILIK: İRADESİ DIŞINDA BYLOCK İNDİRENLER 'TEK DELİL BUYSA' TAHLİYE EDİLECEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock mesajlaşma programını iradeleri dışında telefonlarına indiren kişilerin "tek delilin bu olması" halinde tahliye edileceğini açıkladı. Başsavcılık, Bylock soruşturmasının 1 numaralı şüphelisinin ise eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı olduğunu duyurdu.

 

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ KANUNUNDA İPTAL KARARI

Anayasa Mahkemesi (AYM), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nda yer alan "toplantı ve yürüyüşlerin güneş batmadan bitirilmesi, genel yollarda yapılamaması ve vatandaşların günlük yaşamını zorlaştırmaması" hükümlerini iptal etti. 

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: YARGI MUAFİYETİ DÜZENLEMESİNDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım 696 sayılı KHK'nin 121. maddesiyle ilgili tartışmalara yönelik açıklamalarda bulunarak yargı muafiyeti düzenlemesinin dilinde sorun olmadığını, değişiklik yapılmayacağını açıkladı

 

BOZDAĞ'DAN CHP'YE ALDAN İÇİN DİSİPLİN HUKUKU ÇAĞRISI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Milletvekili Aldan'ın KHK açıklamalarıyla ilgili, "CHP'yi, bu edep, ahlak ve izan dışı, seviyesiz açıklamasıyla milletimize açıkça hakaret eden Aldan hakkında disiplin hukukunu işletmeye çağırıyoruz." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: KAHRAMAN VE AYM'YE GÖREVİNİ HATIRLATIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili Anayasa Mahkemesi ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı sorumlu tuttu. Kılıçdaroğlu, KHK'larla ilgili AYM ve TBMM Başkanlığı'na sert muhalefet talimatı verdi.

 

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ÖMER SÜHA ALDAN HAKKINDA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın katıldığı bir radyo programında sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Aldan, konuk olduğu bir radyo programında, hafta sonu yayımlanan 696 sayılı KHK'nın 121. maddesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

 

MERAL AKŞENER: "SON KHK BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Yozgat’ta konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ile ilgili kamu bürokrasisine seslenerek, "Kanuna uymayan, Anayasa suçu işlenen bu KHK'nın kanunsuz emirlerini yerine getirirseniz, Zekeriya Öz'ün yanında yer almanız son derece mümkündür. Sakın ola Zekeriya Öz'ün durumunu unutmayasınız. KHK bizim için yok hükmündedir. " dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ESED DEVLET TERÖRÜ ESTİRMİŞ BİR TERÖRİSTTİR

Tunus'ta mevkidaşı Kaid es-Sibsi ile görüşmesi sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de "Devlet terörü estirmiş bir teröristtir" ifadesini kullandığı Esed ile yürümenin mümkün olmayacağını söyledi.

 

BAE DIŞİŞLERİ'NDEN 'TÜRKİYE'YE KARŞI BİRLEŞİN' ÇAĞRISI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Araplara İran ve Türkiye'nin liderlik edemeyeceğini söyledi. Gargaş ''Tahran ile Ankara'nın bölgedeki hırslarıyla mücadele etmek için Arap alemi birleşmeli'' dedi.

 

RUSYA SAVAŞIN BİTTİĞİNİ RESMEN İLAN ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yaptığı açıklamada Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı verilen savaşın bittiğini resmen ilan etti.  Lavrov, bundan sonraki görevlerinin Nusra Cephesi'nin ortadan kaldırılması olacağını söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ATATÜRK HAVALİMANI YERİNE AVM VE KONUT YAPILMAYACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, üçüncü havalimanının açılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nın kullanılamayacağını belirterek, “İmara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu değil” dedi.

 

EGZOZ GAZI EMİSYON PULU VE RUHSATLARI 1 OCAK'TA KALDIRILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik ile 1 Ocak 2018 itibarıyla egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatı kullanımı sona erecek, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibi online sistem üzerinden yapılacak.

 

RÜZGÂR İHALESİNDE ÜÇÜNCÜ GÜN 590 MEGAVAT DAĞITILDI

Özel sektörün kurmak istediği yeni rüzgâr enerjisi santrallerine toplam 2,130 megawatt (MW) kapasite tahsisi için hafta başından bu yana yapılan yarışmanın üçüncü gününde kapasitenin üçte ikisinin tahsisi tamamlandı.

 

YAPI KREDİ'DE GENEL MÜDÜR DEĞİŞİMİ

Faik Açıkalın'ın Yapı Kredi Murahhas Üyelik ve Genel Müdürlük görevlerinden 29 Aralık itibarıyla emekliye ayrılacağı, bu görevleri 15 Ocak 2018 itibarıyla Gökhan Erün'ün devralacağı bildirildi.

 

BAE'DEN 5 MİLYAR DOLARLIK FON GELİYOR

ABD, Hong Kong, İtalya, Lüksemburg ve Avusturya gibi ülkelerde 780 milyon dolarlık fon yöneten İMA Group, Birleşik Arap Emirlikleri'nden KMK Investment ile Türkiye'deki projelere yönelik kullanılmak üzere 5 milyar dolarlık bir fon anlaşmasına imza attı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ’NİN

Basketbolda 25. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 75-59 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi kazandı.

 

FENERBAHÇE 2-0 İSTANBULSPOR

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, İstanbulspor'u Soldado'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.