28 Bin Kişi Daha İhraç Ediliyor

28 Bin Kişi Daha İhraç Ediliyor

28 bin kii daha bakanlık tarafından ihraç edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan FETÖ soruşturması çerçevesinde, okullarda görevli öğretmen, okul müdürü, yönetici, hademe ve milli eğitim müdürlüğünde görevli personeller içerisinden açığa alınan kişi sayısı 43 bini buldu.

MEB açığa almaya karar verdiği personel için bir komisyon kurarak tek tek incelemeye başladı. Gerekli durumlarda personelden savunma isteyen bakanlık aynı zamanda ihraç edilecek memur sayısını netleştirmeye başladı. Görevden alınan personellerin Aktif Eğitim-Sen üyesi, Bylock, Tango, Telegram, Eagle gibi uygulamalardan birini kullanmaları ve Bank Asya'da hesap açtırmaları yeterli görülüyordu. Ancak ihraç için hakkında kesin kanıt olan kişiler ihraç edilecek. Öte yandan bu sayının 28 bin kişi olduğu ve ihraç edilen kişilerin bir daha kamu kuruluşlarında çalışamayacağı öğrenildi.

Bir daha müdür olamayacaklar
İhraç edilmeyen 15 bin öğretmenin soruşturmasını Yüksek Disiplin Kurulu yürütecek. FETÖ ile geçmişte bağlantısı bulunan ve 17-25 Aralık'tan sonra ilişkisini sonlandırdığı tespit edilen personele maaş kesme ve kademe ilerleme cezası verilecek. Bu kişilerin müdür ya da il ve ilçelerde yönetici olması engellenecek.

Çalışma izinleri geri veriliyor

El konulan FETÖ okullarında görev yapan 27 bin 800'e yakın öğretmenin çalışma izinleri de iptal edilmişti. Bu öğretmenlerin arasında FETÖ ile bağlantısı olmayan, okullarda sadece atanamadığı için çalışan ve okullar kayyuma devredildikten sonra okulda göreve başlayan öğretmenlerin çalışma izni tekrar verilecek. Kamuya atanabilecek ve özel okullarda çalışabilecekler. (Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.