28 Eylül 2017 Türkiye gündemi

28 Eylül 2017 Türkiye gündemi

28 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         28.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.5720

AVRO-EURO: 4.1960

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7880

ALTIN-GOLD: 147.9000

 

 

TSK: KUZEY IRAK'A HAVA HAREKÂTINDA 13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığınca, Irak'ın kuzeyinde icra edilen hava harekâtı ile saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 13 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

AB BAKANI ÇELİK: AB ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR SÖZÜNÜ TUTMADI

"Türkiye'ye Avrupa Birliği tarafından verilen hiçbir söz şimdiye kadar tutulmamıştır" diyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Fasılların açılmasında Türkiye-AB ilişkilerinin ilerlemesi noktasında verilen hiçbir söz bugüne kadar tutulmamıştır" açıklaması yaptı.

 

ABDULLAH GÜL'ÜN YAVERİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaverliğini de yapan Tuğgeneral İsmail Güneşer ile Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak, FETÖ'den ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davada tutuksuz 7 sanık ise beraat etti.

 

DANIŞTAY, SÜREKLİ YAZ SAATİ UYGULAMASINI DURDURDU

Danıştay, Bakanlar Kurulu'nun süresiz olarak bu tür bir uygulamaya karar verme yetkisinin olmadığını, bunun yasayı değiştirmek anlamına geleceğini belirterek kararı durdurdu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ'DE KAMP TARİHİ BELLİ OLDU

AK Parti'nin 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 6-8 Ekim'de Afyonkarahisar'da yapılacak. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantı, NG Güral Termal Otel'de düzenlenecek.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ: İLK GÜNDEMİMİZ İŞ MAHKEMELERİ KANUNU TASARISI OLACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis açıldığında ilk gündeminin kamuoyunda "arabuluculuk yasası" olarak bilinen İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı olacağını söyledi.

 

CHP'NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ EKREM İMAMOĞLU OLDUĞU AÇIKLANDI

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı.

 

CHP SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN: SAYIN ERDOĞAN, BU KAÇINCI YANILMA?

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Erdoğan çıkıp 'Barzani'nin bu noktaya geleceğini tahmin etmiyorduk, yanılmışız' dedi. Sayın Erdoğan, bu kaçıncı yanılma? FETÖ'de yanıldınız, Esad'da yanıldınız, PKK'da yanıldınız, Barzani'de yanıldınız'' dedi.

 

BAHÇELİ: 5 BİN GÖNÜLLÜ KERKÜK İÇİN HAZIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "En az beş bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir." dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

BARZANİ İLE BAĞDAT ARASINDA "HAVALİMANI" RESTLEŞMESİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), havalimanlarının Bağdat yönetimine teslim edilmesi talebini reddetti. Irak'taki merkezi hükümet ise, "Yabancı uçakların Kürt bölgesine uçuşlarını askıya alacağız" açıklamasını yaptı.

 

IRAK BAŞBAKANI İBADİ, IKBY REFERANDUMUNUN İPTALİNİ İSTEDİ

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 25 Eylül'de yapılan bağımsızlık referandumunun iptalini istedi ve referandumun sonucu hakkında görüşme yapmayacaklarını açıkladı. Meclis, İbadi'ye tartışmalı bölgelerden Kerkük'e asker gönderme yetkisi de verdi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

EKONOMİDE 3 YILLIK YOL HARİTASI BELLİ OLDU

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın (OVP) ayrıntılarını açıkladı. 2017 ve önümüzdeki 3 yıl için büyüme hedefi yüzde 5,5 olarak belirlendi. Enflasyonun bu yılsonunda yüzde 9,5 olacağı tahmin edilirken, işsizlik oranının bu yıl yüzde 10,8, gelecek yıl yüzde 10,5, 2019'da yüzde 9,9 ve 2020'de yüzde 9,6 olacağı öngörüldü.

 

YENİ VERGİ ARTIŞLARI GELİYOR

Finans sektörüne yönelik kurumlar vergisi yüzde 20’den 22’ye yükseltiliyor. Otomobilde MTV yüzde 40 artacak. Şans oyunlarında ikramiye kazanan talihlilerden alınan vergi yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkacak.

 

RESMEN DUYURULDU: ARTIK UÇUŞ YAPILAMAYACAK

Türkiye'nin, Erbil Başkonsolosluğu'ndan Erbil ve Süleymaniye’ye yapılan uçuşlar ile ilgili vatandaşlara uyarı yapıldı. Uyarıda, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar hatırlatılarak Cuma günü saat 18.00’den itibaren Türkiye’den söz konusu iki kentte karşılıklı seferlerin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi.

 

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRLARI YÜKSELDİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Eylül ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1,523 liraya, yoksulluk sınırının ise 4,960 liraya yükseldiğini açıkladı.

 

BEYAZ EŞYA SATIŞLARI ÖTV İNDİRİMİYLE YÜZDE 24 ARTTI

Türkiye'de yılın 8 ayında satılan beyaz eşya sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 6 milyona ulaşırken, artışta şubat başından itibaren uygulanan ÖTV indirimi etkili oldu.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

SULTANLAR ÇEYREK FİNALDE

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye play-off'ta Polonya'yı 3-1 (25-22, 27-25, 18-25, 25-23) yendi. Filenin Sultanları yarı finale kalabilmek için Cuma günü Rusya ile karşılaşacak.


TRABZONSPOR BASKETBOL KULÜBÜ 77-68 SZOLNOKİ OLAJ

FIBA Avrupa Kupası 1’inci ön eleme rövanş maçında Trabzonspor Basketbol Takımı, Hayri Gür Spor Salonu’nda konuk ettiği Macaristan ekibi Szolnoki Olaj’ı 77-68 mağlup etti.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 93-81 BORAC CACAK

Fenerbahçe Doğuş, hazırlık maçında Sırbistan’da Borac Cacak ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, mücadeleden 93-81 galip ayrıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.