28 İlde 58 Kişiye Şike Gözaltısı

28 İlde 58 Kişiye Şike Gözaltısı

Şike kumpası nedeniyle araştırmalarını sürdüren savcılık, gereken delillere ulaşmasının ardından operasyon için düğmeye bastı.

Uzun süredir şike kumpasına dair incelemelerini sürdüren savcılığın bu sabah verdiği talimatla beraber 48'i polis olmak üzere 5 avukat, 3 gazetecinin içerisinde bulunduğu toplam 58 kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturmada uzunca bir süredir soruşturmaya dair delil toplanıyordu. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne PDY (Paralel Devlet Yapılanması) tarafından kumpas kurulduğuna dair delillere erişen Başsavcı Vekili tarafından polise talimat verilerek gözaltı işlemleri başlatıldı.

Soruşturmada adı geçen 58 kişi hakkında gözaltına alma kararı çıkarılan soruşturmada İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 28 ilde gözaltı gerçekleştirmeye başladı. Gözaltına alınanlara dair yapılan suçlamalar şu şekilde sıralandı; silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatın gizliliğini ihlal, iftira ve soruşturmanın gizliliğini ihlal.

58 şüphelinin 48'inin polis olduğu belirlenirken bu şüpheliler arasında amir, komiser ve polis memurları yer alırken şike davası operasyonuna dahil olan Organize Suçlarla Mücadele Şube polisleri, görevli oldukları illerde gözaltına alındı. Gözaltına alınma talimatı verilenler arasında firari olarak görünen eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da yer alıyor. Öte yandan soruşturmada şüpheli olarak adı geçen bir diğer isim de şu an Silivri'de mahkum olan Eski Organize Suçlarla Mücadele Müdürü Nazmi Ardıç.

medyaege-Şike

Aziz Yıldırım kendisine kumpas kurulduğunu söyleyip şikayetçi olmuştu

2011'de tutuklanarak cezaevine gönderilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2014 yılı içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, şike konusunda kendisine kumpas kurulduğu gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Yıldırım hapishanede kaldığı sürede Ahmet Mahmut Ünlü (Cüppeli Ahmet Hoca) ile aynı koğuşta kalmıştı. Mahmut Ünlü daha sonra çıktığı televizyon programlarında Yıldırım'ı namaza başlatamadığından dert yanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.