28 Mart 2017 Türkiye gündemi

28 Mart 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ   28.03.2017

 

DOLAR-USD: 3.6135

AVRO-EURO: 3.9345

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5455

ALTIN-GOLD: 145.9000

 

 

HAKKÂRİ’DE BİR ASKER ŞEHİT

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda bir asker şehit oldu. Valilik tarafından bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda şu ana kadar 22 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

 

BAKAN BOZDAĞ: 'CİDDİ BİLGİLER VAR, GÜLEN ABD'DEN AYRILIYOR'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı iddialarına ilişkin "İstihbarat örgütümüzün bu konuda ciddi bilgileri var. Biz bu bilgileri ABD Adalet Bakanlığı'na ilettik. Kanada'da büyük bir çiftlik arazisi aldıklarını ve buraya geçiş için hazırlıklara başladığını biliyoruz" dedi.

 

ERDOĞAN'I HEDEF GÖSTEREN PANKARTI AÇAN ŞÜPHELİLERE SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İsviçre'de düzenlenen "hayır" mitinginde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren pankartı açan şüpheli veya şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

 

ALİ FUAT YILMAZER'İN KIZLARI TUTUKLANDI

Hrant Dink cinayeti davası kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in iki kızı FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı.

 

POLİTİKA

 

ERDOĞAN: BUNU İSPAT ET BEN CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükçekmece'deki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstererek, "Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetme yetkisi var diyor. Yalan söyleme. Cumhurbaşkanı’nın Meclis'i feshetme yetkisi yok. Bunu ispat et ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim" dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, "Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir. Çünkü cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'KUZU KUZU GELDİ' YANITI: GENE GİDERİM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için söylediği ‘15 Temmuz’dan sonra kuzu kuzu saraya geldi’ yorumlarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bu da doğru değil. Aynı olay olsa, yine Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalsa söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gene giderim. Öyle kalkıp da kısır çekişmelere bu memleketi sokmamak lazım” dedi.

 

BÖKE'DEN KAMU BANKALARI İÇİN İDDİA

CHP'li Selin Sayek Böke, hükümetin kamuoyu denetiminden kaçmak için Halkbank ve Vakıfbank genel kurullarını referandum sonrasına ertelediğini söyledi. Böke, Ziraat Bankası'nın ay sonunda genel kurulu toplaması gerektiğini ifade etti.

 

DÜNYA

 

BİLD GAZETESİNDEN 'ATATÜRK'LÜ HAYIR KAMPANYASI'

Alman Bild gazetesi, halk oylamasında oy kullanan vatandaşları etkilemek amacıyla "Atatürk olsa hayır derdi" başlığını kullandı.

 

İRAN'DAN SERT TEPKİ: TÜRKİYE KOMŞULARINA SAYGI GÖSTERMELİ

İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran konusundaki sözlerini “kabul edilemez” olarak nitelendirerek, Ankara’yı komşularıyla ilgili “yayılmacı ve müdahaleci” politika yürütmekle suçladı.

 

LE PEN: AVRUPA BİRLİĞİ ÖLECEK

Fransa'da aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, Avrupa Birliği'nin öleceğini ve küreselleşmeyi savunanların yenileceğini söyledi.

 

EKONOMİ

 

TÜRK-İŞ: AÇLIK SINIRI 1,480, YOKSULLUK SINIRI 4,823 LİRA

Türk-İş'in araştırmasına göre, mart ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 480 lira, yoksulluk sınırı ise 4 bin 823 lira oldu.

 

KAPASİTE KULLANIMI MARTTA DÜŞTÜ

2017 yılı Mart ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşti.

 

16 YABANCI CEO 500 MİLYON KİŞİYE TÜRKİYE’Yİ ANLATACAK

Türkiye aleyhine başlayan karalama kampanyasına uluslararası 16 şirketin Türkiye CEO’su TİM ve TOBB’un hazırlattığı tanıtım videolarıyla kendi dillerinde cevap verdi. 7 ülkede gösterilecek filmler 500 milyon kişiye ulaşacak.

 

ELEKTRİKLİ OTOBÜSTE ‘YERLİ’ EVLİLİK

Bozankaya ve Karsan, kent içi ulaşımda, yerel yönetimler tarafından büyük ilgi gören elektrikli otobüsün üretimi için stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

 

42.50 TL’YE KONUT YATIRIMI YAPMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikasının halka arzına yarın başlanıyor. Arzda sertifikalar 42.5 TL'den satılacak. Yani ev için birikimi olmayan 42.5 TL ile konuta yatırım yapabilecek. 

 

TOSYALI DÜNYANIN EN KÜÇÜK KARBON AYAK İZİNE SAHİP ÇELİĞİNİ ÜRETECEK

Tosyalı Holding, Osmaniye’de bulunan Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi’nin çatısına güneş enerji santrali kuruyor. Dünyanın en büyük ilk 5 çatı tipi güneş santrali arasına girecek olan santral, 2017’nin ikinci yarısında devreye girecek.

 

SPOR

 

TÜRKİYE 3-1 MOLDOVA

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Moldova'yı Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder'in kaydettiği gollerle 3-1 mağlup etti.

 

YARGITAY, AZİZ YILDIRIM VE YÖNETİCİLER İÇİN BERAAT KARARINA ONAMA İSTEDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle ilgili beraat kararlarının onanmasını talep etti ve dosyayı Yargıtay 5. Dairesi'ne gönderdi.

 

ŞİKE DAVASINDA CAS KARARI AÇIKLANDI

Futbolda 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübü'nün itirazı reddedildi.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.