28 Nisan 2018 Türkiye gündemi

28 Nisan 2018 Türkiye gündemi

28 Nisan 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

DOLAR-USD: 4.0485

AVRO-EURO: 4.9040

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.5810

ALTIN-GOLD: 172.0500

 

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YOL HARİTASI UYGULANIRSA YPG MÜNBİÇ’TEN ÇEKİLECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından, "Yol haritası uygulanırsa YPG Menbiç'ten çekilecek. Aksi takdirde biz Afrin'de olduğu gibi teröristlere müdahale etmek durumundayız" dedi.

 

ALMANYA’YA SALİH MÜSLÜM NOTASI

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Robert Dölger, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslüm'ün Almanya'da terör örgütünün etkinliğinde konuşma yapacağı bilgisi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

 

POLİTİKA                                                                                                    

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DİKTATÖR GÖRMEK İSTEYEN ZORLA PARTİ DEĞİŞTİRTENLERE BAKMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Siz bakmayın bazılarının AK Parti'yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline; siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır." dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ABDULLAH GÜL YORUMU

Başbakan Yıldırım Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bize ne ya aday olursa olur, olmazsa olmaz. Abdullah Bey'den "Ben partimin yayındayım" demesini beklerdim. Başka yerlere savruldu, gitti." dedi.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: CHP'NİN ADAYINI KILIÇDAROĞLU DA BİLMİYOR

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili ile ilgili konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "15'ler olayı Türk siyasi tarihinin siyasi ahlaksızlık abidesidir. Güneş Motel dahil böyle bir ahlaksızlık abidesine Türkiye şahit olmadı. CHP'nin adayını Kılıçdaroğlu da bilmiyor" dedi.

 

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN'DAN ERDOĞAN'A "DİKTATÖR" YANITI

Cumhurbaşkanının "diktatörlük" sözlerine yanıt CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi. "Erdoğan diktatörlük arıyorsa yüzde 49 oy alıp seçilmiş bir başbakanı bir gece saray darbesiyle başbakanlık koltuğundan edenlere baksın. Aynaya baktığı zaman o diktatörün Erdoğan olduğunu görecektir" dedi.

 

BAHÇELİ'DEN, ABDULLAH GÜL'E ÇAĞRI

Abdullah Gül'ün çatı aday olacağına ihtimal vermediğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli, ''Olursa kardeşlik hukukuna ihanet eder, Erdoğan'a 'Kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmuştum, kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmanı istiyorum' demesi lazım'' diye konuştu. 

 

REUTERS: ABDULLAH GÜL SAADET PARTİSİ'NİN ADAYI OLMAYACAK

Uluslararası ajans, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün SP ile cumhurbaşkanlığı adaylığı için uzlaşma sağlayamadığını duyurdu.

 

 

DÜNYA                                                                         

 

KIBRIS: TÜRKİYE İLE YENİDEN DİYALOG KURULMASI İÇİN RUSYA'NIN KATKI SUNMASINI BEKLİYORUZ

Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Rusya'nın Kıbrıs ile Türkiye arasında yeniden diyalog kurulmasına katkı sunmasını beklediklerini söyledi.

 

KORE'DEKİ TARİHİ ZİRVEDEN BARIŞ KARARI ÇIKTI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınırında yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldiği tarihi zirveden barış kararı çıktı.

 

EKONOMİ                                                                 

 

AÇLIK SINIRI 1.680, YOKSULLUK SINIRI 5.473 TL OLDU

TÜRK-İŞ, 4 kişilik ailenin açlık sınırının 1.680 TL, yoksulluk sınırının ise 5.473 TL olduğunu açıkladı.

 

RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Ramazan pidesinin kilogram fiyatının 7,2 lira olduğu belirtilirken, Ankara ve İstanbul'da 275 gramlık pidenin 2 liradan satılacağı bildirdi.

 

BAKANLAR ARSLAN VE ÖZLÜ TÜRKSAT 6A'YI İNCELEDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu TÜRKSAT 6A'da yüzde 47'lik ilerleme sağlandığını belirterek, "Yaklaşık bir hafta-10 gün içinde uydumuz nihai işlemleri tamamlanarak, test aşamasına getirilmiş olacak. Mayıs ayı ortalarında da birçok teste tabi tutulacak uydunun test süreci başlayacak." dedi.

 

BAKAN KURTULMUŞ: TURİZM REKORU KIRILDI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018'in ilk çeyreğinde 5,1 milyon turist ile turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığını belirtti.

 

ŞEKERDE ÖZELLEŞTİRME SÜRÜYOR

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 150 milyon lira ile Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi ihalesinde ise en yüksek teklifi 230 milyon 200 bin lira ile MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Öz Er-Ka İnşaat Turizm Elektrik Taahhüt Ticaret ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu verdi.

 

RUSYA’DAN TÜRK DOMATESİNE SINIRSIZ VİZE

Rusya, Türkiye'den domates ithalatında uyguladığı firma sınırlamasını kaldırdı. Böylece, Türkiye'den bu ülkeye yönelik, sağlık koşullarına uygun domates ihracatının önü tamamen açıldı.

 

SPOR                                          

FENERBAHÇE YARI FİNALDE

Fenerbahçe, Bilyoner.com KBSL Play-Off Çeyrek Final serisinin ikinci maçında konuk olduğu Beşiktaş’ı 64-79 yenerek seride 2-0 öne geçerek adını yarı finale yazdırdı. Fenerbahçe, yarı finalde ise Mersin BŞB-Hatay BŞB eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.