28. Saygı Koşusu'na özel, yeni trafik düzenlemesi

28. Saygı Koşusu'na özel, yeni trafik düzenlemesi

13 Kasım Pazar günü Karşıyaka'da düzenlenecek Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu için yeni trafik düzenlemesi belli oldu.

MEDYA EGE - Karşıyaka Belediyesi bu yıl 28. kez 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu' düzenliyor. 13 Kasım Pazar günü gerçekleşecek koşu için başvurular 9 Kasım'da kapandı.

Belediyeden yapılan açıklamada 1750 kişilik kontenjanı dolduran İzmirlilere teşekkür edilirken, "Ata’dan Ana’ya Saygı Koşumuz bu yıl 28 yaşında. Karşıyakalının Ata’sına bitmeyen aşkıyla, gönülden koşuyoruz; kalpten kalbe, saygıyla. Anayasa Meydanı’ndan başlayarak Zübeyde Hanım Anıt Mezarında sonlanacak koşumuzu 13 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştireceğiz." ifadeleri kullanıldı.

YARIŞMA KOŞUL VE KURALLARI

thumbnail-3.jpg

4 kilometrelik koşu, Türkiye Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenecek. Yarışma için göğüs numaraları, çipler ve koşu t-shirtlerinin 11-12 Kasım 2022 tarihlerinde saat 10:00'dan saat 20:00’a kadar, MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde dağıtılacağı belirtildi. Yarışma günü, göğüs numarası ve t-shirt dağıtımı yapılmayacağı vurgulandı.

Koşuya başlamadan önce saat 8:30'ta, alanında uzman antrenörler eşliğinde ısınma gerçekleştirilecek koşu için; göğüs numarasının başkasına devredilemeyeceği, yarış güzergahından çıkılamayacağı uyarısı yapıldı. Aynı zamanda, parkur üzerinde bulunan kontrol noktalarından geçmeyen sporcuların diskalifiye edileceği vurgulandı.

50 dakika sürecek yarış için sporcuların yanında kişisel eşya getirmemesi gerektiği belirtildi.

ÖDÜL TÖRENİ

Yarış bitiminde Zübeyde Hanım Anıt Mezarı önünde 10:15’te düzenlenecek törende, tüm sporculara madalya verileceği buna ek olarak ilk üçe giren yarışmacılara ise kupa dağıtılacağı açıklandı.

TRAFİĞE KAPATILACAK ROTA

fhsvrmcx0auzjs6.jpg

13 Kasım Pazar günü gerçekleşecek koşu için Anayasaya Meydanı'ndan başlayarak Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Bulvarı), Girne Bulvarı, Atatürk Bulvarı istikametinde devam edilip, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na kadar olan yollar geçici olarak (9.50'ye kadar) trafiğe kapatılacak.

Konuya ilişkin İzmirlilere seslenen Karşıyaka Belediyesi, tüm İzmir halkına anlayışı için teşekkür ederek vatandaşları ödül törenini izlemeye davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.