28 Şubat sürecini gizlice destekledi!

28 Şubat sürecini gizlice destekledi!

Emekli Hava Albayı ASDER Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğlu, FETÖ'cüler, 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirtti.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan  Yardımcısı Emekli Hava Albayı Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ’cülerin, 28 Şubat  sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat  sürecinde kendisiyle birlikte 400 kişinin Etimesgut'ta gözaltında zulüm gördüğünü  söyledi. Hacımustafaoğlu, "FETÖ bu süreci gizlice destekledi." dedi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehit Savcı Mehmet  Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde "Darbe" konulu özel söyleşi programı düzenlendi.  Moderatörlüğünü Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş'ın yaptığı programda konuşan  Emekli Hava Albayı ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ ve  yandaşlarıyla ilgili  hatıralarını paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hacımustafaoğlu, 28 Şubat’ta  Orgeneral Çevik Bir'in, milletin Ordunun önünde eğilmesi için afişler astırdığını  ve baskı uyguladığını kaydetti. Hacımustafaoğlu, silahlı kuvvetlerde darbe ve  girişimlerini din düşmanlarının gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Kışla,  lojman ve ordu evi arasına sıkışmışlar, halkından kopuk yaşıyorlar." ifadelerini  kullandı.

"FETÖ 1979 YILINDA BİZİ KULLAMAK İSTEDİ"

FETÖ ile ilgili bir anısını da paylaşan Hacımustafaoğlu, 1979'da  Harbiye öğrencisiyken, İslam'a hizmet eden bir kişi olarak tanıtıldığı için 5  arkadaşıyla onu gizlice ziyaret ettiklerini söyledi. Sabah namazı kıldıklarını ve  kahvaltı yaptıklarını anlatan Hacımustafaoğlu, şunları söyledi:

"20 yaşında gençleriz. Bizimle ilgilendi. Döndükten sonra bir teğmen  gelerek selamını iletti. Bize, 'sizinle çalışmak istiyor' dedi. O zaman harp  okullarında FETÖ'cü yoktu. İnançlara baskı vardı. Biz de namaz kılan 5  arkadaşımızla toplanıp, 'O hoca biz askeriz, birlikte ne iş yapacağız?' diye  düşündük ve reddettik. Meğer adam bizi İzmir Yamanlar'da sınavdan geçirmiş."

Hacımustafaoğlu, FETÖ'cülerin, 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar  hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte  400 kişinin Etimesgut'ta gözaltında zulüm gördüğünü söyledi. Hacımustafaoğlu,  "FETÖ bu süreci gizlice destekledi." görüşünü dile getirdi.

Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş ise 1960 darbesinden 15 Temmuz’a kadar  yaşanan darbelerin ve darbe girişimlerinin ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini  istemeyen güçlerce yaptırıldığını vurguladı. Türkiye'nin enerji geçiş  güzergahında olduğuna dikkati çeken Kızıltaş, "Rusya ve Orta Asya'dan gelen  enerjinin aktarılması için Türkiye'ye ihtiyaçları var. Türk Akımı anlaşması  imzalandı. Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacak." diye  konuştu.

Kızıltaş, Ortadoğu petrolünün Ceyhan'dan ulaştırıldığını da  vurgularken, Doğu Akdeniz’de de 15 trilyon metreküplük doğalgaza geçtiklerini  vurguladı.

Gezi olayları ile 17-25 Aralık olaylarının dış güçler tarafından  Erdoğan'a yönelik düzenlendiğine işaret eden Kızıltaş, "Bunlar kumpastı" dedi.

Kızıltaş, 3'üncü havalimanının dış güçleri rahatsız ettiğini de  vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Frankfurt ve Dubai havalimanlarının gücünü azaltacaksınız.  Uluslararası sermayenin gelirini milyar dolarlık karlarının bir kısmını  Türkiye'ye çekeceksiniz. Türkiye uluslararası uçuş için uygun bir coğrafyada  bulunuyor. Dubai buraya 4 saat, Frankfurt ise 3 saat mesafede. Rahatsız oldular.  Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırıp, yerine kolay pazarlık yapacakları birisini  getirmek istediler."

Program öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman  Çağırıcı da 15 Temmuz'un aklın ötesinde alçakça bir girişim olduğunu söyledi. Bu  işgal girişiminin büyüklüğünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığından bahseden  Çağırıcı, "Yüzyılın en alçak işgal girişimiydi. Rabb'im bu ümmeti korudu.  21.yüzyılda dünyanın insanlığı aradığı bir dönemde yaşadık. Çanakkale ruhu o gece  ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.