28 Şubat Türkiye Gündemi

28 Şubat Türkiye Gündemi

28 Şubat'ta Türkiye Gündemi'nde neler var?

SON BİR HAFTADA 36 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerince, Türkiye genelinde 20-27 Şubat'ta terör örgütü PKK'ya yönelik 178 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18'si ölü, 2'si yaralı, 4'ü sağ, 12'si teslim olan 36 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları değerlendirilen 66 kişi gözaltına alındı. FETÖ/PDY ile mücadele kapsamındaki çalışmalarda yakalanan 855 zanlıdan 48'i tutuklandı.
 
KURTULMUŞ: TSK SİYASETİN İÇİNE ÇEKİLEMEZ
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "TSK siyasetin içine çekilemez. Kimse manşetlerle hükümete ayar veremez. Bu artık mümkün değildir" dedi. FETÖ Elebaşı'nın Kanada'ya kaçacağına ilişkin istihbarat bilgilerinin olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bilgiler ABD ile paylaşıldı" dedi.
 
HÜRRİYET GAZETESİNE SORUŞTURMA: HANDE FIRAT İFADEYE ÇAĞRILDI
Bakırköy Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinde yayınlanan "Karargâh Rahatsız" başlıklı haberle ilgili olarak soruşturma başlattı. Başsavcılığın, haberde imzası bulunan Hande Fırat'ı ifadeye çağırdığı belirtiliyor.
 
AZİZ KOCAOĞLU, YOLSUZLUK İDDİALARINA İLİŞKİN DAVADA BERAAT ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 kişinin yargılandığı davada aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu tüm sanıkların beraatına karar verildi.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                         
'BOZKURT İŞARETİYLE SEMPATİ BİLDİRİMİNE KARŞILIK VERDİ'

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı 'Grup Toplantısı'nda, ülkücü gelenekten gelen bazı kişiler bozkurt işareti yaparak Başbakan'dan kendi sempatilerine karşı mukabele talep etti. Başbakan da bu sempati bildirimine karşı bozkurt işareti yaptı" dedi.
 
CHP SÖZCÜSÜ BÖKE'DEN ''KARARGÂH RAHATSIZ'' YORUMU
CHP Sözcüsü Böke, 25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan "Karargâh rahatsız" başlıklı habere ilişkin, "Bir gazetede çıkan bir haberden hareketle yeni bir mağduriyet yapma arayışındalar. Boşuna çabalamasınlar, milletin de bizim de artık bu danışıklı dövüşlere karnımız tok'' dedi.
 
HDP SÖZCÜSÜ BAYDEMİR'DEN 28 ŞUBAT BENZETMESİ
HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP'ye yönelik soruşturmaları ve Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, “Bugünün muktedirleri Yüksekdağ'ın vekilliğini düşürdüler. 28 Şubat'ın mağdurları bugün 28 Şubat'ın zihniyetini olduğu gibi ülkenin iktidarına taşıdı" dedi.
 
DÜNYA                                                                                                                                                             
ERMENİSTAN 5 AZERBAYCAN ŞEHİDİNİN CENAZESİNİ VERMİYOR

Azerbaycan, 24 Şubat'ta çıkan çatışmada şehit olan ve mevziler arasındaki arazide kalan 5 askerin cenazesinin, Ermenistan'ın yeni talepler ileri sürmesi üzerine alınamadığını duyurdu.
 
 
RUSYA: CENEVRE'DEKİ GÖRÜŞMELERE KÜRTLER DE KATILMALI
Rusya Dışişleri Bakanı yardımcısı Mikhail Bogdanov, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinde Kürt temsilcilerin de katılması gerektiğini açıkladı. 
 
AB, GÜRCİSTAN'LA VİZELERİ KALDIRDI
AB Bakanlar Konseyi, Gürcistan vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesine izin veren düzenlemeyi kabul etti.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                       EKONOMİK GÜVEN ŞUBATTA ARTTI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı. Endeks yüzde 6,8 artışla 91,5 oldu. 
 
ALTAY TANKI SÖZLEŞMESİ İPTAL OLDU
Tümosan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Altay tankı projesinin güç grubunun geliştirilmesi için imzalanan sözleşmenin karşılıklı iptal edildiğini duyurdu.
 
"TEKNOLOJİYİ KULLANAN GÜCÜNÜ ARTIRACAK"
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç: "Gücün en önemli bileşenlerinden biri de dijital teknolojilerin kullanımı olacak. Bu değişimde doğru konumlanan ve teknolojik unsurları etkin kullanan oyuncular güçlerini artıracak."
 
ÇİNLİ WANDA, MAR YAPI İLE TÜRKİYE'YE GELDİ
Lüks otel zincirini de bünyesinde barındıran Çin'in en büyük şirketlerinden Wanda Group ile Mar Yapı arasındaki stratejik iş birliğinin ilk adımı olan Wanda Vista İstanbul için imzalar atıldı.
 
“ÖZEL BANKACILIK ÖDÜLÜ” 10. KEZ AKBANK PRİVATE BANKİNG’İN
Yönettiği varlık hacmi 20 milyar lirayı aşan Akbank Private Banking, Euromoney’nin “Best Private Banking in Turkey" (En İyi Özel Bankacılık) ödülünü 10. kez aldı
 
TURKCELL PAYCELL CARD İLE 10 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK
Turkcell, kullanıcılarına avantajlı alışverişin kapılarını açacak Paycell Card’ı Barselona’da tanıttı. Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu “Yeni nesil ödeme kartı Paycell Card’la 3 yılda hedefimiz 10 milyon müşteriye ulaşmak” dedi.
 
VODAFONE’A SAYGINLIK ÖDÜLÜ GELDİ
Vodafone Vakfı, ülkesinden ayrılan Suriyelilere yönelik çalışmalarıyla, GSM sektörünün Oscar’ı olarak bilinen ve Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından verilen Global Mobil Ödülleri’nin en yüksek saygınlık ödülü olan ‘Mobil İletişim Sektörüne Önemli Katkı Ödülü’ne layık görüldü.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___       
GALATASARAY 0-1 BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
 
MURATBEY UŞAK-ANADOLU EFES: 78-80
Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 19. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Muratbey Uşak’ı 80-78 yendi. Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 17. galibiyetini aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.