28 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

28 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları.

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   28.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5400

AVRO-EURO: 4.1415

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6345

ALTIN-GOLD: 143.5500

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN ALMAN ŞİRKETLERİNE: SİZİN YAŞANAN GELİŞMELERDEN ZARAR GÖRMEMENİZ ÇOK ÖNEMLİ

Başbakan Binali Yıldırım, Alman şirketlerinin yöneticileri ile yaptığı görüşmede iki ülke arasında yaşanan gerilimden şirketlerin etkilenmemesinin çok önemli olduğunu söyledi.

 

'S-400 SAVUNMA SİSTEMİNDE SONA YAKLAŞILDI'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya ile müzakereleri süren S-400 füze savunma sistemiyle ilgili, "Bu iş büyük oranda bitti, onu diyebiliriz çok rahatlıkla" dedi.

 

YÖK'TE YARDIMCI DOÇENTLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımcı doçentlik ile ilgili açıklamasından sonra bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verdiklerini ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını belirtti.

 

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA 4.GÜN

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın dördüncü gününde Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya savunmalarını yaptı. Çetinkaya, FETÖ'yü ilk kendisinin yazdığını belirterek, "'Altın nesil' adı altında Amerika'da örgütlenmesini yazdığımızda kimse olup bitenleri görmedi" dedi.

 

İSTANBUL'U SAĞANAK VE DOLU VURDU

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Avrasya Tüneli bir süre trafiğe kapatıldı. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlarda aksamalar yaşandı. Dolu yağışının ise pek çok evin ve otomobilin camlarını kırdığı görüldü. Haydarpaşa Limanı'nda vinç devrildi, yangın çıktı, Kâğıthane’de bir depoya yıldırım isabet etti, Şişli'de ise mezarlık duvarı yıkıldı, 2 kişi yaralandı.

 

POLİTİKA    

 

İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Ankara'nın çıkaracağı milletvekili sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve iki olan seçim çevresi üçe çıkarıldı.  Karar kapsamında, 88 olan İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 97'ye, İzmir'in 26 olan çıkaracağı milletvekili sayısı 28'e yükseltilirken, seçim çevresi sayıları aynı kaldı.

 

TBMM İÇTÜZÜĞÜ'NDE DEĞİŞİKLİK YAPAN TEKLİF, TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan TBMM İçtüzüğü'nde Değişiklik Yapan İçtüzük Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YORULAN VARSA KENARA ÇEKİLSİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Partili vekillerle yaptığı toplantıda konuştu. Erdoğan, "Yorulan varsa kenara çekilsin yerini başka arkadaşa bıraksın. Milletimle olmaya devam edeceğim, teşkilata saygı esastır. 2019 dönüm noktası, ahenk ve saygı olmalı..." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: YSK YARGILANACAK

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, "Sadece mühürsüz oylar değil, YSK’dan da müdahale ettiler. Hakkımızı arıyoruz, hem yurtiçinde hem de yurtdışında itirazlarımızı, başvurumuzu yaptık. Yarın o kararı verenler de müdahale edenler de bu hukuksuzluğa neden olanlar da yargılanacak" dedi.

 

MHP’Lİ YALÇIN: “DAVUTOĞLU ZÜCCACİYE DÜKKÂNINA GİREN FİL MİSALİ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı  Semih Yalçın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında 'Züccaciye dükkânına giren fil misali her şeyi bir anda yıkıp devirmiştir' dedi. Yalçın, AK Partili Ünal için 'Bize siyasi nezaketi öğretmeye kalkması ise fevkalade yakışıksız kaçmıştır' ifadesini kullandı.

 

HDP'Lİ ÖZTÜRK VE SARIYILDIZ'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucu düşürüldü.

 

DÜNYA  

 

REUTERS: “AB’YE VİZESİZ SEYAHAT GÖRÜŞMELERİ ASKIYA ALINDI”

Reuters, Türkiye ile AB arasındaki yapılan ve Ankara’nın mültecilerin Avrupa’ya geçmesini engellemeyi taahhüt ettiği anlaşmaya riayet ediliyor olsa da, iki taraf arasında ekonomik ve diplomatik ilişkileri geliştirmek için yapılan görüşmelerin askıya alındığını duyurdu.

 

MESCİD-İ AKSA'DA İBADETE BAŞLAMA KARARI

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapısına konulan metal dedektörlerin ardından demir parmaklıkları da kaldırdı. Bu karar sonrası Müslüman liderler, Mescid-i Aksa'da ibadete başlama kararı aldı.

 

EKONOMİ   

 

MERKEZ BANKASI FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Temmuz toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi. Politika faizi % 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandı sırasıyla % 7,25 ve % 9,25 düzeyinde, GLP borç verme faiz oranı ise % 12,25'te bırakıldı. 

 

YEKA İHALESİNE 8 KONSORSİYUM TEKLİF VERDİ

Ağustos ayında gerçekleştirilmesi beklenen bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine, 4 Alman şirketinin yanı sıra, Amerika, Çin, Danimarka merkezli rüzgar türbini üretiminde dünyada ilk 10'da yer alan şirketlerin de aralarında bulunduğu 8 konsorsiyum teklif verdi.

 

HURDA ARAÇLARIN MTV BORCU SİLİNECEK

1997 ve daha önceki model aracını hurdaya çıkaranların MTV borçları 2018 sonuna kadar başvurmaları halinde silinecek. Ayrıca 2005 ve daha önceki bir model yılına ait otomobilini hurdaya çıkarma hakkı bulunanlar da cezalarının çeyreğini ödeyecek.

 

GARANTİ BANKASI’NIN İKİNCİ ÇEYREK KARI 1,55 MİLYAR TL OLDU

Garanti Bankası 2017 yılı ikinci çeyrek karını 1,55 milyar TL olarak açıkladı. Banka geçen yılın ikinci çeyreğinde ise 1,54 milyar TL kar elde etmişti.

 

KALE, 60’INCI YILINI YENİ FABRİKASIYLA KUTLADI

Kale Grubu 5 bini aşkın çalışanı ile 60'ıncı yaşını bayram havasında kutladı. İlk ihracatını 1962’de yapan, 1975’te Ar-Ge merkezini kuran grup son dönemde savunma sektöründe hızla büyürken, bu yıl da geleneği bozmayıp dev seramikler üreten yeni bir fabrikanın temelini attı.

 

SPOR  

 

FENERBAHÇE 2-1 STRUM GRAZ

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Sturm Graz'ı 2-1 yenerek ikinci maç öncesi büyük bir avantaj yakaladı.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.